Allergia- ja Astmaliitto

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Rohkeus toimia Keski-Suomen MS-yhdistys ry
Advertisements

Kokemuskoulutuksesta pätevää –hanke 2010 Laadukkaan kokemuskoulutuksen juurruttaminen osaksi sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikoulutusta ja lääketieteellisten.
Kokemuskoulutustoiminnan yleiset tavoitteet Kokemuskoulutuksella pyritään vaikuttamaan siihen, että pitkäaikaissairaan, vammaisen tai läheisen kokemustieto.
VAPAAEHTOISTOIMINTA PALLIATIIVISESSA SAATTOHOIDOSSA – TUKIMATERIAALI HOITO- JA HOIVAYKSIKÖILLE Silta toiselle rannalle -hanke Tiina Hämäläinen & työryhmä.
Autismi- ja Aspergerliitto ry Autismi- ja Aspergerliitto ry edistää ja valvoo autismin kirjon henkilöiden ja heidän perheidensä yleisiä yhteiskunnallisia.
Kesätyöt Tehtäviä. Luokkagallup Kuinka moni on ollut kesätöissä? Kuinka moni on ollut useammassa kuin yhdessä kesätyössä? Kuinka moni on hakenut kesätöihin?
Kirjasto kaikille Kirjastoalan AMK-koulutuksen näkökulma Päätösseminaari Ritva Hyttinen, Kirjasto- ja tietopalvelualan koulutus Turku AMK.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
Kati Multanen, Kokemustoimintaverkoston ohjausryhmän varapuheenjohtaja (Järjestösuunnittelija, Suomen Diabetesliitto ry) Kokemustoiminta alueellisella.
HAALARIMERKKI- KOKEILU
Järjestöverkoston tapaaminen
Hilkka Kousa Tilastopäällikkö
Koulutusyhteistyön sopimusasiat –seminaari Kari Pitkänen
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
Erikoisluokkatoiminta
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
Valma-koulutuksen mahdollisuudet
SEURAN VALMENTAJAKERHO
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
PedaBoss aamupalatilaisuudet
Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!
Nuorten tieto- ja neuvontatyön osaamiskartta Heta Malinen Lähde: Pirjo Kovalainen, Osaamiskartta testiversio.
Liikesaksan perusteet I
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
TAIDOT EDELLÄ © Petteri Elo OPS-koulutus 2016
Organisaatioiden yhteistyö
Organisaatioiden yhteistyö
Varjostus Oppia ikä kaikki tarjoaa verkoston jäsenille mahdollisuuden varjostaa kollegaa toisessa oppilaitoksessa. Varjostus on vertaisoppimisen menetelmä.
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Vapaaehtoisten ja vertaisten kouluttaminen A-kiltatoiminnassa
Kieli- ja musiikkiluokkainfo
Kumppanuuden monet ulottuvuudet
OKM AJANKOHTAISTA
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Esteellisyys KA-työryhmissä
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
Itä-Suomen kokemusseminaari -kysely 2014
Strategiset ohjelmat hyvinvointia rakentamassa - kommenttipuheenvuoro Tilaajapäällikkö Taru Kuosmanen T A M P E R E E N K A U.
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa
Projektioppiminen ja monialainen oppiminen
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
OPPIA NIINKU TÖISSÄ Keski-Pohjanmaan ammattiopisto
Työyhteisöhaastattelujen yhteenveto
Pohjois-Pohjanmaan maakuntauudistuksen valmistelun tilannekatsaus
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Kuntoutusverkoston kokous
TäsmäKoulutus ja muut osaamisen kehittämisen palvelut
Yrittäjyys ja yritystoiminta BUS1LH001-opintojakso, 6 op
Esteellisyys KA-työryhmissä
Markku Kokkonen Kuulemistilaisuus
SePPO-osahanke Keudassa Lahti
Tule tutustumaan Turun seudun AVH –yhdistykseen!
Koulutuskeskus Salpauksen tavoitteet
Ajanhallinta opiskelussa
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Kehittämispäällikkö Eija Lappalainen
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Teemana: Tunnetko lääkehoitosi tavoitteet?
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
NV:n STRATEGIAKARTTA TOIMINTA-AJATUS: Ylläpitää ja edistää NV-järjestöjen yhteistyötä neurologisesti sairaiden ja vammaisten hyväksi.
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
Oulun kaupungin vuorovaikutussuunnitelma
Järjestötieto muutoksessa
Näkökulmia kunnalliseen nuorisotyöhön
Kirjoittajan nimi, arvo Työpaikka
Työllisyyspoliittinen avustus – rahoituksen haku vuodelle 2020
Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri
Esityksen transkriptio:

Allergia- ja Astmaliitto Kokemustoiminta 3.5.2019 Allergia- ja Astmaliitto

Allergia- ja Astmaliitto Kokemuskoulutus toimintaa, jossa esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden opetuksessa ja ammattilaisten täydennyskoulutuksessa käytetään kokemustietoa muuta opetusta täydentämässä antaa mahdollisuuden oppia pitkäaikaissairailta ja vammaisilta, mitä on elää sairauden tai vamman kanssa tulevien ammattilaisten ote omaan työhönsä syvenee, kun kokemustieto antaa tieteellisen tiedon rinnalle näkökulman sairastuneen tai vammautuneen arkeen 3.5.2019 Allergia- ja Astmaliitto

Allergia- ja Astmaliitto Kokemuskouluttaja Kokemuskouluttajan tilaaja maksaa kouluttajalle mahdolliset matkakulut, myös palkkiot mahdollisia Kokemuskouluttaja voi toimia esim.: Palvelujen suunnittelussa, arvioinnissa ja kehittämisessä Ammattilaisten täydennyskoulutuksessa Kokemuskouluttajana opetusyksiköissä oppitunneilla ja luennoilla Kuntien tai sairaanhoitopiirien työryhmissä potilasedustajana Opinnäyte- ja harjoitustöihin haastateltavana Teemapäivillä, messuilla Erilaisissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa tai mediassa Paneelikeskusteluissa 3.5.2019 Allergia- ja Astmaliitto

Kokemuskoulutusverkosto Kokemuskoulutusverkostossa toimii tällä hetkellä 32 eri sairaus- ja vammaisryhmiä edustavaa yhdistystä ja liittoa sekä niiden noin 400 kokemuskouluttajaa 63 opetusyksikköä mukana verkostossa Kokemuskouluttajien peruskoulutukset eri alueilla Allergia- ja Astmaliitto liittynyt kokemuskoulutusverkoston jäseneksi Video 3.5.2019 Allergia- ja Astmaliitto

Miten kokemuskouluttajaksi? Hakijan oltava Allergia- ja Astmaliiton paikallisyhdistyksen jäsen Hakija selvittää jäsenyhdistyksen kanssa seuraavat asiat: - kokemuskouluttajakoulutuksen kustannukset (osallistumismaksu ja matkakulut) - suostumus kokemusosaajakoulutukseen (yhdistys haastattelee hakijan ja ilmoittaa osallistujan tiedot ja tiedot koulutuksen kustannuksista liitolle) Kun liitto on hyväksynyt osallistumisen, hakulomake koulutukseen toimitetaan koulutusilmoituksessa mainittuun osoitteeseen Lopullisen päätöksen koulutukseen osallistumisesta/hyväksymisestä päättää koulutuksen järjestäjä Koulutuksen jälkeen kokemustoimijan tietojen ilmoittaminen Allergia- ja Astmaliittoon (kokemuskoulutuksen yhteyshenkilö, aluepäällikkö Jenni Parkkonen) 3.5.2019 Allergia- ja Astmaliitto

Kouluttajakoulutuksen sisältö Kaikilla kokemuskouluttajana toimivilla henkilöillä tulee olla pätevyys toimia kokemuskouluttajana Kokemuskouluttajan pätevyyden saa osallistumalla kokemuskouluttajan peruskoulutukseen Koulutuksen kesto 40 tuntia: esiintymistaidon koulutusta ja harjoittelua, oman tarinan rakentamisen taitoja ja jäsentämistä, yleisiä periaatteita kokemuskouluttajuuteen liittyen Kontaktiopetusta sekä ennakko- ja välitehtäviä 3.5.2019 Allergia- ja Astmaliitto