Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kieli- ja musiikkiluokkainfo

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kieli- ja musiikkiluokkainfo"— Esityksen transkriptio:

1 Kieli- ja musiikkiluokkainfo
Kaupungintalo

2 Illan ohjelma ja aikataulu
18: Musiikkiluokkien esitys (oppilaita Aseman koulun musiikkiluokilta 3C, 4C, 5C) 18:05-18:15 Musiikkiluokat: toiminta, pääsykokeet (Jari Laukkanen, Sini Usmi) 18:15-18:45 A1-kielen valitseminen Hyvinkäällä (Aki Korpela) 18:45-19:00 Huoltajien kysymykset 19:00 Tilaisuus päättyy

3 Musiikkiluokalle pyrkiminen
Ilmoittautuminen musiikkiluokan pääsykokeeseen tehdään Wilmassa kohdassa Lomakkeet Musiikkiluokan pääsykoemateriaalin halukkaat saavat omalta opettajaltaan pyytäen tai musiikkiluokan opettajalta tämän tilaisuuden jälkeen. Pääsykoe järjestetään viikolla 50 Aseman koululla klo 17 alkaen maanantaina ja tiistaina  Tarkempi aika ilmoitetaan, kun tiedetään kaikki hakijat. Jokaiselle kokeeseen ilmoittautuneelle ilmoitetaan aika Alkuperäisissä kielivalintapapereissa luki että pääsykoe järjestetään oppilaiden omalla koululla koulupäivän aikana, mutta se tieto on nyt muuttunut ja koe on Aseman koululla.   Musiikkiluokkavalinta ei oikeuta koulukuljetukseen.

4 Musiikkiluokka eroaa tavallisesta luokasta hieman
Musiikkiluokalla opiskellaan musiikkia enemmän kuin yleisopetuksen ns. tavallisella luokalla. Musiikkia on 3 h/viikossa, ja se muuttaa oppilaan tuntijakoa seuraavasti eri luokka-asteilla: 3. luokalla: 2 h musiikkia kuten kaikilla + 1 äidinkielen tunti musiikkia 4. luokalla: 2 h musiikkia kuten kaikilla + 1 valinnaisainetta musiikkia (pyrkiessään ja päästessään musiikkiluokalle valitsee myös valinnaisaineekseen musiikin luokille) 5. luokalla: 1 h musiikkia kuten kaikilla + 1h valinnaisainetta musiikki + 1 ympäristöopin tunti musiikkia 6. luokalla: 1 h musiikkia kuten kaikilla + 1 h valinnaisainetta musiikki + 1 liikunnan tunti musiikkia Kaikissa oppiaineissa (AI, YM, LI) kuitenkin samat tavoitteet kuin kaikilla vaikka tuntimäärä pienempi Musiikin opiskelussa sisältöjä syvennetään Kuudennen luokan jälkeen musiikkiluokka siirtyy Pohjoispuiston kouluun, jossa tehostettu musiikinopetus jatkuu.

5 Opiskelu musiikkiluokalla
Musiikinopetuksen ensisijaisena tarkoituksena on antaa hyvä ja monipuolinen musiikin peruskoulutus. Musiikkiluokilla tämä merkitsee mm. äänenkäytön, kuoro- laulun ja yhteissoiton ohjausta, musiikkiopin perustietojen opetusta, rytmi- ja melodiatajun kehittämistä sekä nuotinluku- ja kirjoitustaidon harjoittamista. Musiikin kuuntelu on myös olennainen osa opetusta. Musiikkiluokalla noudatetaan kaikissa oppiaineissa Hyvinkään perusopetuksen opetussuunnitelmaa, musiikin kohdalla kuitenkin sisältöjä syventäen. Musiikkiluokat osallistuvat usein erilaisten juhlien ja konserttien järjestämiseen koulussa, kirkossa ja muissa julkisissa tilaisuuksissa, mikä tarjoaa oppilaalle tilaisuuksia esiintymistaidon kehittymiselle sekä elämykselliselle musiikin kokemiselle niin musiikin vastaanottajana kuin tuottajana. Musiikkiluokkaopetuksessa pyritään tukemaan oppilaan musiikkiharrastusta (soolosoittimet, teoriaopinnot ym.) mm. toimimalla yhteistyössä Hyvinkään Musiikkiopiston sekä paikallisten orkesterien ja kuorojen kanssa. Musiikkiluokalle pyrkiminen ei kuitenkaan edellytä aikaisempia musiikin opintoja.

6 Musiikkiluokan pääsykoe
Luokalle otetaan musikaalisesti lahjakkaita oppilaita vanhempien suostumuksen ja musikaalisuutta selvittävien helppojen kokeiden perusteella. Musikaalisuustestin lisäksi oppilas esittää lastenlaulun. Laulun sanat ja nuotit on toimitettu kaikille 2. luokan musiikkia opettaville opettajille. Pääsykoelaulu on ”Sairas karhunpoika”. Oppilas laulaa laulusta ensimmäisen säkeistön, nuotit saavat olla esillä. Pääsykokeessa oppilas toistaa rytmi- sävel- ja melodiatehtäviä. Koska soittotaito ei ole pääsyvaatimuksena musiikkiluokalle, ei soittonäytettä mahdollisella omalla instrumentilla oteta vastaan.

7

8

9

10

11 Kiitos!


Lataa ppt "Kieli- ja musiikkiluokkainfo"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google