OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!
Advertisements

KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
KEUDA 1 Keudan aikuisopisto Hyvinvointialat Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info.
Paras paikka asua –näyttely Kuopion korttelimuseo ALOITA Peli nuorille ensimmäiseen omaan kotiin muuttaville aikuisille OMAAN ASUNTOON MUUTTAMINEN.
Epäily herää – miten toimia? K-Sshp, Läheisväkivallan ehkäisyn kansallinen osaamiskeskus-hanke: koulutuspäivät Noora-Maria Ahl psykologi Marja.
TE3 SAIRAUSVAKUUTUS SUOMESSA Hurtig TEHTÄVIÄ TERVEYDENHUOLTOPALVELUJEN KÄYTÖSTÄ 1. Erkki loukkaa polvensa koulun liikuntatunnilla. Opettajan.
MORAALITEORIAT Luku 7  Ydinsisältö. Moraaliteoriat kokonaisnäkemyksiä hyvän elämän toteutumisesta osa käytännöllistä filosofiaa eli etiikkaa edustavat.
MITÄ UUTTA? Tekstiviestihälytysjärjestelmä Toimikunta- ja maakuntarajat pois Hälytysryhmän jokaisen jäsenen tiedot päähälyttäjien lisäksi (väh. nimi,
Miten Aloittaa Valokuvaus Liiketoimintaa
Oletetaan, että kello on Olet oikein väsynyt ja turhautunut…
Parkinsonin tauti parkinsonismus idiopathicus
Tulevaisuuden uutta osaamista
1. Monimuotoinen terveys
Suoraviivainen viestintä julkishallinnon asiakkaille
PILKKU.
Sähköinen avustushaku
Alueellisen ELO-toiminnan kehittämisestä
Ohjelma Kahvit, avaus Lisenssin tuotteistaminen, Chess Events, muut liiton ajankohtaiset (Juha Sundelin) Palvelut seuroille (Aleksi.
Rintasyöpä.
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
GEEK GIRL – matalalentoa mallitaivaalla
Yleisyys Suomessa / vuosi 500 milj €
Taidefilosofia ja taidekasvatus tehtävät sl 2012
Kanit-ja jyrsijät opintojakso
Oppilaitoksen nimi Päivämäärä
8. Näppäimistöltä lukeminen
Ohjelman graafinen ilme ja sen soveltaminen
OHJEITA TUTKIELMAN ESITTELYYN AC-ISTUNNOSSA
Messages valinta avaa sinun viestilaatikkosi.
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
OSUMA-Visio syntynyt työpajassa
RASKAUSPOLKU - sähköinen sikiöseulonta-ajanvaraus
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
Rajoitteet Iäkkään henkilön hoidossa käytetylle fyysiselle rajoittamiselle ei ole olemassa yhtä yleispätevää määritelmää. Yhteistä rajoitteille on kuitenkin.
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Kuntoutuksen kuumat perunat
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille
Asva- hoitajan työ Martinlaakson terveysasemalla
Silmäluomileikkaus Cityklinikka - silmäluomileikkaus
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Terve Kunta –verkoston toiminnan kehittäminen
Opintopsykologi Katja Hietanen
Jäsenprosessi
Olet todella väsynyt ja turhautunut……
Muutokset matematiikan opetuksessa
Ehdotuksia vuosisuunnitteluun
Tietopaketti kompostointipuiston vierailun jälkeen
Polut hoitoon ja kuntoutukseen – projekti OTE7
Alustava suunnitelma Kanta-mittarien kehittämisestä
[Hankkeen nimi] [Tutkijan nimi]
KanDee-hanke-Kansalaisten elvytystaidot ja defibrillaattorit maaseudun kartalle ( )
Ti-Tu koulutus - KERTAUS
Käyttöönoton tietopaketti
Käyttöönoton tietopaketti
Mielenterveys ja päihdestrategia 2012
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
Ajanhallinta opiskelussa
Kysymykset eivät ole kovin vaikeita, joten älä huijaa!.
Luku 04 Psyykkinen toiminta on monitahoista.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että
Opettajan pedagoginen ajattelu
PERHEPÄIVÄHOIDON TUTKINTOTOIMIKUNNALLE
Espoon Rakennusmestariyhdistys
8. Periytyminen.
TYÖPOHJA KESKUSTELUN SUUNNITTELUUN
Suomi.fi-viestien käyttöönotto
Blackout This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No
Koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ehkäisy – Hukkumistapaturmat
Esityksen transkriptio:

OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI! TÄRKEÄÄ! OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI! Tämä on hyvin tärkeä viesti joka voi pelastaa ihmisen elämän

Tässä on hyödyllinen kertomus: Grillijuhlissa eräs vieras kompastui ja kaatui pehmeästi maahan. Hän vakuutti voivansa hyvin (muut olivat jo valmiita kutsumaan ambulanssin) ja vain kompastuneensa kivilaattaan koska hänellä oli uudet kengät. Ystävät auttoivat hänet ylös ja antoivat hänelle uuden lautasellisen ruokaa – hän tunsi hieman huimausta, mutta päätti jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Myöhemmin hänen miehensä soitti ystäville ja sanoi että hänet oli kuljetettu sairaalaan - kello 6:00 hän kuoli. Hän oli saanut aivoverenvuodon grillijuhlissa. Jos hänen miehensä ja ystävänsä olisivat tienneet kuinka diagnosoida aivoverenvuoto, olisi hän ehkä vielä elossa.

Tämän lukemiseen menee vain minuutti Aivoverenvuodon tai aivohalvauksen parantaminen Eräs neurologi vahvistaa, että jos hänelle soitetaan ensimmäisen kolmen tunnin aikana, hän voi poistaa kokonaan aivoverenvuodon tai aivohalvauksen vaikutukset. Hän sanoo että keino tähän on tuntea oireet ja tehdä yksinkertainen diagnoosi kolmen tunnin sisällä. KUINKA TUNNISTAA AIVOHALVAUS? Usein on vaikea tunnistaa aivoverenvuodon tai aivoveritulpan oireet. Valitettavasti tiedon puute voi osoittautua kohtalokkaaksi. Uhri voi kärsiä aivovaurioista, jos auttajat eivät onnistu tunnistamaan aivohalvauksen oireita.

Lääkärit ovat yksimielisiä metodista, jolla aivohalvauksen voi tunnistaa kolmella yksinkertaisella kysymyksellä: 1. *Pyydä potilasta HYMYILEMÄÄN. 2. *Pyydä potilasta NOSTAMAAN MOLEMMAT KÄTENSÄ ILMAAN. 3. *Pyydä potilasta SANOMAAN YKSINKERTAINEN LAUSE (yhtäjaksoinen) (esimerkiksi “Tänään paistaa aurinko”) Jos hänellä on vaikeuksia jossakin näistä kolmesta tehtävästä, kutsu heti lääkäri ja ambulanssi (soita 112) ja kuvaa oireet.

Lääkärit, jotka ovat havainneet että maallikot voivat tunnistaa oireita kuten heikkoutta kasvolihaksissa, heikkoutta käsissä tai puhevaikuksia, vetoavat ihmisiin että he opettelisivat nämä kolme askelta. Näiden askelten käyttö voi mahdollistaa aivohalvauksen nopean diagnoosin ja hoidon sekä aivovaurioiden välttämisen. Eräs lääkäri on sanonut että jos jokainen joka saa tämän sähköpostin lähettää sen edelleen 10 ihmiselle, ainakin yksi elämä pelastuu.

YSTÄVÄLLE KUIN MAHDOLLISTA, OLE HYVÄ YSTÄVÄ JA JAA TÄMÄ TIETO NIIN MONELLE YSTÄVÄLLE KUIN MAHDOLLISTA, - se voi pelastaa heidän elämänsä.