Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

RASKAUSPOLKU - sähköinen sikiöseulonta-ajanvaraus

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "RASKAUSPOLKU - sähköinen sikiöseulonta-ajanvaraus"— Esityksen transkriptio:

1 RASKAUSPOLKU - sähköinen sikiöseulonta-ajanvaraus

2 RASKAUSPOLKU- sähköinen sikiöseulonta-ajanvaraus
HYKS Naistensairaalassa (Naistenklinikka ja Jorvin sairaala) on otettu käyttöön uusi sikiöseulonta lähetekäytäntö ja sähköinen seulonta-ajanvaraus. HYKS alueen neuvoloissa terveydenhoitaja tekee KAIKISTA asiakkaista sähköisen lähetteen sikiöseulontayksikköön (HYKS lähetelaatikko Sikiöseulonta). alkaen Pilotti (Tikkurilan neuvola Vantaa ja Ison Omenan neuvola Espoo)- testataan sähköistä ajanvarausta Kaikki muut neuvolat laittavat vielä tiedon ei sähköistä asiointia. alkaen Sähköiseen sikiöultraääniseulonta-ajanvaraukseen siirrytään KAIKISSA NEUVOLOISSA Asiakkaan on mahdollista valita käyttöönsä sähköinen tai nykysin käytössä oleva asiointitapa.

3 Sikiöseulontalähete HYKS lähetelaatikko Sikiöseulonta
Sähköisen lähetteen tulee sisältää VAIN sikiöseulonta lähetepohjassa olevat asiat. Muissa asioissa (esim. HAL, DM I, vaikeat perussairaudet) tehdään lähete erikseen äitiyspoliklinikalle (HYKS lähetelaatikko Synnytykset). Mikäli asiakkaalla on DM I, aiempi kromosomipoikkeavuus, jo tiedossa oleva kaksosraskaus tai epäselvä raskauden kesto sähköinen ajanvaraus seulontatutkimuksiin ei ole mahdollista. Lähete tehdään näissäkin tapauksissa laatikkoon Sikiöseulonta. Seulontayksikkö lähettää asiakkaalle ajanvarauksen kirjeellä. Tulostettu tai kirjoitettu esitietokaavake toivotaan annettavan asiakkaan mukaan ja asiakas tuo sen mukanaan ensimmäiseen ultraääniseulontaan. HusLabin laboratoriolähete on edelleen tehtävä neuvolasta käsin, sikiöseulontalähete ei korvaa sitä. Raskauspolku on toistaiseksi vain suomenkielisenä. Kieliversiot ruotsi ja englanti tulossa pian.

4 SIKIÖSEULONTA LÄHETEPOHJA
Asiakkaan asiointi puhelinnumero Asiakkaan sähköpostiosoite (Huom! jos asiakas valitsee sähköisen asioinnin, on sähköpostitieto tärkeä) Osallistuminen sikiöseulontatutkimukseen Kyllä / Ei Asiakas valitsee sähköisen ajanvarauksen Kyllä / Ei Seulontatutkimus Kyllä / Ei Haluaa UÄ tutkimuksen vaikka ei osallistu seulontoihin Kyllä / Ei Asiakas osallistuu vain rakennetutkimukseen (II UÄ), mutta ei osallistu ensimmäiseen sikiöseulonta UÄ tutkimukseen Kyllä / Ei Viimeiset kuukautiset päivämäärä Jos hedelmöityshoito alkion siirtopäivä päivämäärä Tai IVF hoidoissa määritetty laskettu päivä (LA) päivämäärä Laskettu aika päivämäärä Laskettu aika ja raskauden kesto epäselvä Kyllä / Ei Suvussa tai itsellä on kromosomipoikkeavuus tai vaikea perinnöllinen sairaus, joiden perusteella toivotaan sikiötutkimuksia Kyllä / Ei Tiedossa oleva kaksosraskaus Kyllä / Ei Diabetes tyyppi 1 tai 2, insuliinihoito Kyllä / Ei HUOM! HusLabin labralähete on kuitenkin myös jatkossa täytettävä, tämä lähete ei korvaa sitä.

5 Pilotti 13.11 alkaen - miten on lähtenyt käyntiin
Lähetteitä tullut melko vähän Jos laitetaan sähköinen lähete, niin ei paperilähetettä! Lähetteisiin tarvitaan lisää myös tarkkuutta Mikäli on tiedossa oleva kaksoisraskaus, DM I, suvussa tai itsellä todettu kromosomipoikkeavuus, vaikea perinnöllinen sairaus, jonka vuoksi toivotaan sikiötutkimuksia tai raskauden kesto on epäselvä, sähköinen ajanvaraus seulontatutkimuksiin ei ole mahdollista. Tällöin seulontayksikkö lähettää tutkimusajat kirjeellä. Kysymyksiin vastataan joko kyllä tai ei Tilanne 21.11: 23 potilaalle on liitetty raskauspolku 7 on varannut ajan 1. seulaan 5 molempiin seuloihin

6

7 Äitiyspoliklinikan seulontayksikön kätilö aktivoi raskauspolun asiakkaalle lähetteen saavuttua.
Asiakkaan on mahdollista kirjautua polulle ja varata seulonta-aika viimeistään 72 tunnin kuluttua lähetteen lähettämisestä neuvolasta. Asiakkaalle tulee sähköpostilla herätetieto raskauspolun aktivoitumisesta, jos lähetteeseen on kirjattu sähköpostiosoite.

8 Kirjautuminen omapolku.terveyskyla.fi tai Naistalo.fi

9

10

11

12 .


Lataa ppt "RASKAUSPOLKU - sähköinen sikiöseulonta-ajanvaraus"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google