Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Espoon Rakennusmestariyhdistys

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Espoon Rakennusmestariyhdistys"— Esityksen transkriptio:

1 Espoon Rakennusmestariyhdistys
PIENTALOHANKKEEN SOPIMUKSET Espoon pientaloilta Rainer Nieminen Espoon Rakennusmestariyhdistys

2 PIENTALOHANKE ON AINA RISKI!
Omakotitalon rakentaminen on monen haave ja toive. Hankkeeseen ryhtyminen on kuitenkin iso askel epävarmuuteen ja samalla monelle kenties suurin investointi koko elämän aikana. Hankkeen toteuttaminen vaikuttaa hankkeeseen ryhtyvän ja hänen lähipiirinsä elämään useiden vuosien ajan.

3 MUTTA, SE ON MAHDOLLISUUS!
Suomessa rakennetaan vuosittain tuhansia pientaloja. Suurin osa näistä valmistuu ongelmitta, mutta valitettavasti osassa toteutuksia esiintyy enemmän tai vähemmän kommelluksia ja vaikeuksia. Paras keino eliminoida vaikeuksia, on huolellinen ja riittävä etukäteissuunnittelu. Osaavat suunnittelijat ja pätevä vastaava työnjohtaja ovat avainasemassa toivotun lopputuloksen saavuttamiseksi.

4 ESITYKSEN SISÄLLÖSTÄ Tänään käydään niitä tärkeitä sopimuksia ja niihin liitettäviä tehtäväluetteloja, joita suositellaan käytettäväksi mahdollisten riitatilanteiden minimoimiseksi. 2. Samalla teille syntyy näkemys, minkä kokoista työpanosta kyseiset suoritukset edellyttävät tekijöiltään. 3. Käymme pääosin läpi rakennushankkeen osapuolen tehtäväkuvaukset sekä mistä asiakirjoja voi täyttää ja hankkia.

5 1. SOPIMUKSET&TEHTÄVÄLUETTELOT
Pientalon rakentamiseen liittyviä sopimuksia ovat: -suunnittelusopimukset (arkkitehti-,rakenne-,Ivis-ja rakennusautomaatio -urakkasopimukset (kokonaisurakka , osaurakointi) -materiaalihankintoihin liittyvät sopimukset -pääsuunnittelusopimus ja vastaavan työnjohtajan kanssa tehtävä sopimus -liittymissopimukset (sähkö, kaukolämpö, vesi ja viemäröinti, tele, antenni jne).

6 Alla Rakennustietosäätiön laatimia pientalohankkeeseen soveltuvia lomakkeita
RT Pientalohakkeen pääsuunnittelusopimus RT Pientalohakkeen rakennussuunnittelusopimus RT Pientalohakkeen rakennesuunnittelusopimus RT Pientalohakkeen KVV-suunnittelusopimus RT Pientalohakkeen IV-suunnittelusopimus RT Pientalohakkeen sähkösuunnittelusopimus Nämä lomakkeet ovat kuluttaja-asiamiehen tarkastamat ja niitä käytetään Suunnittelusopimuksissa, joissa tilaajana on kuluttaja. Sopimuksien ja niiden Liiteasiakirjojen määräyksillä ei voida syrjäyttää kuluttajansuojalain pakottavia säännöksiä tilaajan hyväksi.

7 2. Pientalonhankeen tehtäväluettelot
RT Pientalohankeen tehtäväluettelot - Näiden avulla rakennushankkeeseen ryhtyvä voi sopia suunnittelijoiden sekä muiden osapuolten kanssa niistä tehtävistä, jotka halutaan toimeksiantoon sisällyttää. Samalla syntyy käsitys eri toimenpiteiden suorittamiseen tarvittavasta aja käytöstä. Vastaavan työnjohtajan sopimus suositellaan tehtäväksi lomakkeelle RT 80269

8 PIENTALOTYÖMAAN TURVALLISUUSOPAS VERKOSSA
-> Saat ladattua oppaan tästä: Pientalotyömaan työturvallisuus.

9 KIITOS Rainer Nieminen


Lataa ppt "Espoon Rakennusmestariyhdistys"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google