Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille"— Esityksen transkriptio:

1 Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille
Helmikuu 2018

2

3 Pirkanmaan maakunta- ja soteuudistuksen valmistelijat sosiaalisessa mediassa
Miksi sosiaalisessa mediassa kannattaa olla mukana? Sosiaalisen median kanavat antavat monipuolisen mahdollisuuden tehdä Pirkanmaan maakunta- ja soteuudistusta tunnetuksi ja rakentaa tavoiteltavaa mielikuvaa palveluhenkisestä, asiantuntevasta ja modernista toimijasta.

4 Roolit sosiaalisessa mediassa
Maakunta-ja soteuudistuksen valmistelijan roolissa toimit aina sosiaalisessa mediassa työnantajasi edustajana ja puhut organisaatiosi äänellä. Voit itse toimia mediana ja uudistuksen tiedottajana ilman, että sinun täytyy pyytää muita medioita tai toimittajia julkaisemaan viestejäsi. Voit itse päättää, millaisessa roolissa toimit sosiaalisessa mediassa. Sosiaalista mediaa voi käyttää moneen eri tarkoitukseen – jokainen itselleen ja uudistuksen tavoitteille mielekkäällä ja sopivalla tavalla. Voit myös profiloitua eri tavoin eri medioissa: voit esimerkiksi olla yksityishenkilö Facebookissa ja ammattiroolissa Twitterissä. 1) Voit päättää olla yksityishenkilönä sosiaalisessa mediassa Sinun ei tarvitse halutessasi ottaa työyhteyksistä tuttuja kavereiksesi tai seuraajiksesi. Myöskään työhön liittyvistä asioista ei tällöin tarvitse puhua tai antaa siihen liittyviä tietoja (työpaikka, koulutus tms). Työroolista voi kuitenkin olla vaikeaa päästä eroon vapaa-ajalla. Lisäksi viranhaltijalla on työntekijää laajempi juridinen vastuu. Työntekijällä on sananvapautta rajoittava lojaliteettivelvollisuus työnantajaa kohtaan ja se koskee myös sosiaalista mediaa. Esimerkiksi Facebookissa voit olla vain lähimmän piirisi kanssa ystävä, mutta voit silti julkaista julkisia sisältöjä, jotka voivat olla asiantuntijuuteesi liittyviä. Tällöin ne näkyvät yleisessä verkkohaussa ja ovat kaikkien luettavissa. Puhu ja kerro vain julkisista asioista sosiaalisessa mediassa. Salaisia asioita ei saa julkaista missään mediassa.

5 Roolit sosiaalisessa mediassa
3) Voit olla tekemättä tarkkaa eroa työminäsi ja yksityisminäsi välillä Silloin työntekijänä olet sosiaalisessa mediassa omalla nimelläsi ja rakennat omaa osaamistasi ja asiantuntijuuttasi. Voit verkostoitua henkilöiden ja tahojen kanssa, jotka tuottavat osaamisesi kannalta mielekästä ja hyödyllistä sisältöä. Voit liittyä ryhmiin, joissa keskustellaan ammattialaasi liittyvistä asioista. Voit jakaa myös itse aihepiiriin liittyviä sisältöjä ja kertoa kiinnostuksen aiheesi profiilikuvauksessasi. Kannattaa muistaa, että sosiaalisessa mediassa kaikki, mitä sanot, säilyy ikuisesti. Siksi päivitysten julkaisemisessa kannattaakin olla tarkka ja postausten sisältöä miettiä ennen julkaisemista. Ja jos poistat päivityksesi, löytyy monesti monta tahoa, jotka ovat jo ehtineet ottaa julkaisustasi näyttökuvan ja jakaa sitä eteenpäin omassa verkostossaan. 2) Voit päättää olla asiantuntijan roolissa sosiaalisessa mediassa. Silloin voit perustaa itsellesi täysin työhön liittyvän profiilin.

6 Älä provosoidu Kannattaa hengitellä muutaman kerran syvään ennen kuin reagoi tulleeseen negatiiviseen palautteeseen. Kaikkeen palautteeseen ei myöskään kannata vastata. Joskus kommentoijan julkaisun voi myös vain piilottaa näkyvistä, jos kyseessä on selkeästi trolli. Kommentointiin vastaaminen tulee aina pitää asiallisena, vaikka kuinka harmittaisi. Vaikka nopeus on valttia sosiaalisessa mediassa, tärkeämpää on kuitenkin käyttää aikaa hyvän vastauksen laatimiseen. Kaikesta varoittelusta huolimatta – somea ei tarvitse pelätä! Järki päässä ja jalat maassa - asenne auttaa useimmiten kaikkeen. Suurin osa ihmisistä on myös sosiaalisessa mediassa tavallisia ja kivoja. Olemme aina iloisia, jos jaksat käyttää aikaasi seuraamalla Pirkanmaan2019 some-tilejä sekä kommentoimalla, jakamalla ja tykkäämällä postauksistamme. Voimme myös tukea sinun some-lähettilyyttäsi esimerkiksi vinkkaamalla sinun profiilistasi seuraajillemme. Näin voit saada myös itsekin lisää seuraajia. Löydät Pirkanmaan valmistelun twitter-tilin Samoin voit seurata somenostoja Pirkanmaa2019- etusivulta. Kun keskustelet uudistuksesta ja sen vaikutuksista twitterissä, tägää viestisi #pirkanmaa2019

7 Pirkanmaa2019 somessa Löydät Pirkanmaan valmistelun twitter-tilin Samoin voit seurata somenostoja Pirkanmaa2019-etusivulta. Kun keskustelet uudistuksesta ja sen vaikutuksista twitterissä, tägää viestisi #pirkanmaa2019


Lataa ppt "Some-ohje Pirkanmaa2019-valmistelijoille"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google