Mediakasvatus tietotekniikan opettajankoulutuksen näkökulmasta

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mediakasvatus MLL:ssa
Advertisements

– uusia haasteita lapselle ja päiväkodille
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Nuorten Tietokoneenkäyttö.
Lapset ja Internet Miten suojella lasta netin haitalliselta sisällöltä?
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
LAPSET JA INTERNET Miten suojella lapsia Internetin vaaroilta?
Virtuaalimaailmat Tekijät:
Kymentaan koulun TVT-STRATEGIA Tämä vuonna 2006 luotu strategia on käytössä toistaiseksi..
 Johdanto  YouTube  YouTuben hyödyntäminen  Yhteenveto.
Teknologia nyky-yhteiskunnassa Eveliina ja Ellimaija.
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Tietotekniikan käyttö opetuksessa alakoulussa Tuukka Kivioja.
Liikkuminen oppimisen ja yhteisöllisyyden tukijana peruskoulussa
 Ryhmä Länsi ◦ Pelejä pelataan paljon, ongelmaksi asti, mt-ongelmia, poissaolo-ongelmia, ongelmat vanhempien kanssa yhteisymmärryksen löytymisessä ◦
Anu Mustonen Mediakasvatus ja sen merkitys. Mediakasvatus 1.Mediataitojen kartuttaminen 2.Median käyttö oppimisympäristönä 3.Media tiedonkäsittelyn välineenä.
OECD:n Pisa 2006-tutkimuksen ensituloksia
Anu Mustonen Mediakasvatus ja sen merkitys.
Hanke: Tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntävän opetuksen kehittäminen Valtionavustus lukiokoulutuksen TVT:n opetuskäytöön sekä laite ja tietoverkkohankintoihin.
TutKIVA oppiminen verkossa  suunnitellaan ja toteutetaan opetusteknologiaa hyödyntäviä opintoja, joissa sovelletaan tutkivan oppimisen pedagogisia periaatteita.
Erityisopettajien toimenkuvan muutokset ja ajankohtaisia asioita Kaija Miettinen Vammala
Edusaimaa-opetusverkko HarjoitustyönHarjoitustyön esitys.
Mediakulttuuri Maija Havola Esityksen sisältö Yleistä mediakulttuurista Mediakulttuuri Suomessa Mediakulttuurin kansainvälinen toimiala Mediakasvatus.
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
Tieto- ja viestintätekniikka Riina Mäcklin Suvi Syrjälä Oulun Yliopisto 2011.
Miira Suomi, Jenna Sangi ja Matilda Ristola LO-11c
Tytöt teknologian taitajiksi
”Mutta kuka tekisi minulle ne kysy- mykset…” - miten onnistuu tiedonhankinnan opetus? ITK
Lapsen oikeus väkivallattomaan kasvuympäristöön Mirjam Kalland.
Tieto- ja viestintätekniikan tulevaisuus Heikki Sitomaniemi muko11.
Tieto- ja viestintätekniikka eri oppiaineiden opetuksessa AO-koulutuksen perusharjoitteluinfo Olli Vesterinen, Sokla Mediakasvatuskeskus.
Media joukkoviestinn ä n sanomien erittely ä niiden taustan ja v ä lineen ominaislaadun kannalta sek ä sanomien omaa tuottamista.
Ajatuksia AMK-opintoihin valmentavan koulutuksen sisällöistä Metropolia / Riitta Metsänen.
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus Leena Hiltunen Yliassistentti (OPE)
Sosiaaliset mediat Verkkovälitteinen asiakastyö.
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Vanhempainyhdistysten verkosto1 Info- ja keskustelutilaisuus NUORTEN PÄIHTEIDEN KÄYTÖSTÄ Järvenpään lukion Areena Illan alustuksena.
Mediakulttuuri ja koulu Osaava-mediakasvatuskoulutus Kesämäen alueen ja Taipalsaaren opettajat
Mediataito 8lk 1.Viestintä ja mediataito (velvoite)velvoite 2.Mediakasvatus Oulun normaalikoulussa (laadukas ohjelma)laadukas ohjelma 3.Kuvataide: Kuvaviestintä.
TURKU Monikulttuurinen opetus 1.jakso Ulla Rasimus & Leena Nousiainen.
RAHOITUSJÄRJESTELMÄN UUDISTAMINEN! OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS! SÄHKÖISET YO-KIRJOITUKSET! LUKIOVERKON HARVENTUMINEN! PEDAGOGINEN UUDISTAMINEN! TOIMINTAKULTTUURIN.
Mediataikuri-hanke Kirjaston uusi mediakasvatusmalli varhaiskasvatukseen Kirjastopäivät 2015 Lea Kuusirati.
Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
KOULUIKÄ PS2 LAJM. TEHTÄVÄ Mitä muistat ensimmäisestä koulupäivästä? Jos et itse muista paljoa, niin kysy vanhemmiltasi asiaa.
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Vanhempien mielipiteitä
OPAS MEDIAKASVATTAJALLE Mediakasvatus esi- ja alkuopetusikäisten lasten arjessa Hanna Martinviita, Saara Pasanen ja Anna Ristaniemi.
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Tietoturva Internetissä
Katrina Vartiainen, Turun normaalikoulu
Sukupuolten tasa-arvo – aktualisoitunut haaste koulutuksessa
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Oppijan yksilöllisen oppimistyylin tukeminen peleillä (aihio 3) OPYP
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
Kohtaamisia pelimaailmassa
Opeka-kyselyn tulokset
Tietotekniikkaa alakouluilla
Pelit opetuksen tukena
KETTULAN KOULUN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN STRATEGIA
Uusi opetussuunnitelma 2016
Tietoturva Internetissä
Sosiaaliset mediat alakoulussa
Logot ja brändit; näkökulmia mediakasvatukseen
15ytov Äidinkieli, suomi, Kaiken maailman mediat 1 osp
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
- ja tähän mahdollinen ala
Koivurinteen päiväkodin kehittämissuunnitelma
Osaan! – avaimia aikuisten perustaitoihin
Mikä? Kenelle? Miksi? Eeva-Riitta Yliniva 2017.
Esityksen transkriptio:

Mediakasvatus tietotekniikan opettajankoulutuksen näkökulmasta Median tuomia uhkia Addiktiot, virtuaalimaailmaan samaistuminen, faktan ja fiktion erottamisen hämärtyminen, väkivallan seurauksien hämärtyminen vaihtoehtoisten harrastusten lisääminen, esim. iltapäiväkerhotoiminnan laajentaminen ja harrastekerhojen lisääminen - tietotekniikkakerhot hyötykäytön lisääminen; tietokone työvälineenä Tietoturvariskit käyttäjät suurin riskitekijä; koulutusta ja tietoisuutta lisättävä; erityisesti lasten vanhemmille – vanhempainillat? palomuurit, virusten ja haittaohjelmien torjunta, esto- ja suodatinohjelmistot Tyttöjen kiinnotus tietotekniikkaa kohtaan lopahtaa perusopetuksen yläluokilla –miksi? Priorisointi: jopa Muumi-videot voivat olla vahingollisia väärinymmärrettyinä; ilman vanhemman kontrollia ja selittämistä 20.5.2005

Mediakasvatus tietotekniikan opettajankoulutuksen näkökulmasta Median tuomia mahdollisuuksia Internetin hyötykäytön lisääntyminen tietojen ja taitojen karttuessa Internetin käyttöä hyödyntävät koulutehtävät verkko-opetuksen lisääminen Laadukas ja mielenkiintoa herättävä sisällöntuotanto Medialukutaidon kehittyminen; lähdekritiikki, mediakriittisyys Tietoturvakoulutuksen ja tietouden lisääminen Väkivallattomien pelivaihtoehtojen kehittäminen tutkimus ja tuotekehitys pelien hyödyntäminen opetuksessa Tytöt mukaan kehittämään mielekkäitä sisältöjä tytöille tytöt käyttävät tietokonetta ja Internetiä eri tarkoitukseen kuin pojat pelien tekijät miespuolisia – tytöt/naiset suunnittelemaan tytöille suunnattuja pelejä! missä on Barbie- ja My Little Pony-pelit? pelien suunnittelukerhoja tytöille! 20.5.2005

Mediakasvatus tietotekniikan opettajankoulutuksen näkökulmasta Median vaikutuksen kehittyminen Suunta myönteinen Lasten ja nuorten tiedot ja taidot kehittyvät; samoin sisällöt Vanhempien tietoisuus median uhkista ja mahdollisuuksista kasvaa; uusi vanhempien sukupolvi kasvanut koneiden kanssa Ilmaisohjelmistojen kehitys; erityisesti suodatin- ja esto-ohjelmistot Mediakasvatuksen sisällyttäminen opettajankoulutukseen Mediakasvatus mediaosaamisen kehittymisessä Koulussa perusvalmiudet käsitellä erilaisia medioita Kriittinen, mutta kannustava asenne opetuksessa; käyttöä ei saa lopettaa negatiivisten kokemusten perusteella – käyttötapoja kehitettävä opettajien tvt-käyttötaitojen kehittäminen ja ”asennekasvatus” Mediakasvatuksen sisällyttäminen osaksi opettajan pedagogisia opintoja 20.5.2005

Mediakasvatus tietotekniikan opettajankoulutuksen näkökulmasta Mediakasvatus tietotekniikan opettajankoulutuksessa tietotekniikan opettajat avainasemassa vastuu jakautumassa muidenkin opettajien harteille tietotekniikan integroituessa osaksi muita oppiaineita tietotekniikan opettajat pedagogisina asiantuntijoina kunnon koulutusta ei ole mediakasvatukseen liittyen ollut, mutta tavoitteena ”mediakasvatuksen lyhyt oppimäärä” ensi vuoden opetussisältöihin medialukutaidon ”opettaminen” esto- ja suodatinohjelmistoihin tutustuminen tietoturvakoulutus yhteistyötä muiden opettajankouluttajien kanssa 20.5.2005