Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mediataikuri-hanke Kirjaston uusi mediakasvatusmalli varhaiskasvatukseen Kirjastopäivät 2015 Lea Kuusirati.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mediataikuri-hanke Kirjaston uusi mediakasvatusmalli varhaiskasvatukseen Kirjastopäivät 2015 Lea Kuusirati."— Esityksen transkriptio:

1 Mediataikuri-hanke Kirjaston uusi mediakasvatusmalli varhaiskasvatukseen Kirjastopäivät 2015 Lea Kuusirati

2 Hankkeen aikataulu ja tavoitteet Hanke käynnistyi syksyllä 2014 ja päättyy 2015 vuoden loppuun mennessä Tavoitteena on -Tukea lasten mediataitoja -Luoda esiopetuksen ja kirjastoyhteistyön malli -Tuottaa matalankynnyksen mediakasvatusmateriaali oppimisen tueksi Hankkeessa mukana Tampereen kaupunginkirjasto, Helsingin varhaiskasvatusvirasto sekä Helsingin kaupunginkirjasto

3 Miksi mediakasvatusta esikoululaisille? Esiopetuksen uusi opetussuunnitelma: ”Lasten kuvalukutaidon, kirjoittamisen, lukemisen ja numeerisen lukutaidon sekä medialukutaidon kehittymistä tuetaan. Monilukutaitoisiksi kehittyäkseen lapset tarvitsevat aikuisen mallia sekä rikasta tekstiympäristöä, lasten tuottamaa kulttuuria sekä lapsille soveltuvia kulttuuripalveluja, kuten elokuvia, leikkiloruja ja musiikkia.” ”Opetuksessa tutustutaan erilaisiin tieto- ja viestintäteknologisiin välineisiin, palveluihin ja peleihin. Tieto- ja viestintäteknologian avulla tuetaan lasten vuorovaikutustaitoja, oppimisen taitoja sekä vähitellen kehittyvää kirjoitus- ja lukutaitoa.” ”hyödynnetään eri yhteistyökumppaneiden, kuten kirjasto-, kulttuuri- ja liikuntatoimen tarjoamia mahdollisuuksia. ”

4 Mediataikuripeli (Huom! Pelillä ei ole vielä nimeä.) Esikuvana Kirjatin mediamatka Pelin oppimistavoitteita: vuorovaikutustaidot kokeileminen, tuottaminen kuvat, kamera, sovellukset, palvelut laitteen hallinta ja käyttö turvallisuus, ikärajat tiedonhankinta ja jakaminen faktan ja fiktion erottaminen mainonta

5 Pelin toteuttaa Aniway oy

6 Hankkeen perintö Peli julkaistaan kirjastot.fi-sivustolle Kaikki saavat käyttää ja hyödyntää hankkeen materiaaleja kirjaston ja varhaiskasvatuksen yhteistyö on saanut satutuntien rinnalle esikoululaisille suunnatun mediakasvatuksellisen materiaalin, jota hyödynnetään säännöllisessä yhteistyössä.

7 Kiitos!


Lataa ppt "Mediataikuri-hanke Kirjaston uusi mediakasvatusmalli varhaiskasvatukseen Kirjastopäivät 2015 Lea Kuusirati."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google