Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Järjestö- ja nuorisotiimi Vapaaehtoisen rooli Punaisessa Ristissä.
Advertisements

ISBN USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Ei hätää, jos sinä autat. Operaatio Nälkäpäivä 2012.
Punainen Risti on valtioiden valtuuttama järjestö
Punaisen Ristin vaikuttamistyö Miten se näkyy senioritoiminnassa?
APUA SINUN AVULLASI Kotimaan valmius Toimintalinjaus Ensihuollon ja henkisen tuen osaaminen ja valmius paremmaksi.
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus
ILOA AUTTAMISESTA 2015, 1 Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen perusperiaatteiden historiaa.
Punaisen Ristin periaatteet 50 vuotta
Punaisen Ristin kotimaan apu
AVUN KETJU ALKAA SINUSTA Nälkäpäivä 15. – Sinä voit auttaa! Kuva: Leena Koskela Nälkäpäivä 15. – 17.9.
VAPAAEHTOISTOIMINTA PALLIATIIVISESSA SAATTOHOIDOSSA – TUKIMATERIAALI HOITO- JA HOIVAYKSIKÖILLE Silta toiselle rannalle -hanke Tiina Hämäläinen & työryhmä.
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Vapepa tutuksi VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO.
Punaisen Ristin rooli ja periaatteet turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnassa.
CTIF Working Group, Voluntary Fire Service 3rd meeting
ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?
Vertaisryhmät vanhemmuuden tukena Kotipuu. VÄESTÖLIITON KOTIPUU TAVOITE Maahanmuuttajataustaisten perheiden psykososiaalinen hyvinvointi KOHDERYHMÄ -Julkisen.
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Suomen YK-liiton toimintastrategia hallitukselle
Ammatillisen kuuntelemisosaamisen vaikutus työhyvinvointiin organisaatiomuutoksessa FT Sanna Ala-Kortesmaa Yliopisto-opettaja Tampereen teknillinen yliopisto.
Jokaisella ihmisellä on oikeus hakea turvapaikkaa 2016 Suomen Punainen Risti Vapaaehtoisena SPR:n osastossa (osaston nimi)
Kunta ja yhdistykset kumppaneina Pohjois-Karjalan järjestöpäivät Sivistysjohtaja Marjut Ahokas.
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
TYÖVOIMAKOULUTUS JA REFORMI
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
HAALARIMERKKI- KOKEILU
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
Työpaikalla järjestettävän koulutuksen, ammattiosaa-misen näyttöjen ja tutkintotilaisuuksien suunnittelu Tavoitteena on, että työpaikkaohjaaja Tuntee tutkintorakenteen.
Puheenjohtajapäivät 2014.
Kotouttamisen osaamiskeskuksen järjestöavustus 2016
USKALLA VÄLITTÄÄ PUNAINEN RISTI MAAILMASSA.
Perehdy, Opi ja Kehitä - Arvioi! (POKA)
Millaisin mittarein vaikuttavuutta voidaan mitata?
Tervetuloa Innokylään
Organisaatioiden yhteistyö
Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Vapaaehtoisten ja vertaisten kouluttaminen A-kiltatoiminnassa
Työkokous - palkkatuki ja sen vaikuttavuus
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Lappi
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Turku
Tervetuloa Innopajaan
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Punaisen Ristin kotimaan apu
Lukion opiskeluhuolto
VAPAAEHTOINEN PELASTUSPALVELU – OSAAVIEN AUTTAJIEN VERKOSTO
OPH:n kansainvälistymispalvelut –osaston ohjelmia
Mahdollistamme hyvinvointia ja kilpailukykyä liikenteestä.
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017, Espoo
Norminpurku vapaaehtoistyössä - järjestönäkökulma
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
Kouluttajan rooli SPR:n valmiudessa
Pelastusturvallisuuden vuositilasto 2017
Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri
Kehittämismatriisi Resurssit (miten resursoidaan?)
Maakunnan, kunnan ja muiden toimijoiden yhteistyömallit -työryhmä: tiedotettavat asiat Työryhmä täsmentää toimeksiantoa joulukuussa järjestettävässä.
POTKA-verkoston arviointi - kyselyn tulokset
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Monikulttuurisuustyön avainhenkilöverkoston
PERHETYÖN UUDET KUVIOT JA PALVELUOHJAUS
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
HYVINVOINTITIEDON KLINIKKA
Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli
Tapaa Nadina, hän on tuotekehitysinsinööri
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Tommi Mattila Valmiuspäällikkö Suomen Punainen Risti Hämeen piiri
Vapaaehtoistyö osana opintoja
Esityksen transkriptio:

Suomen Punaisen Ristin valmiuden perusta ja rooli Punaisen Ristin periaatteet ja arvot ovat valmiuden ja varautumisen perusta. Punainen Risti on varautunut siihen, että se on valmis auttamaan heti, kun jotain sattuu. Tätä kutsutaan valmiustoiminnaksi. Punaisella Ristillä on velvollisuus tukea viranomaisia, sekä pelastaa ihmishenkiä erilaisissa hätätilanteissa. Toiminta perustuu lakiin Suomen Punaisesta Rististä (238/2000), sekä Tasavallan Presidentin asetukseen Suomen Punaisesta Rististä 827/2017.   Suomen Punaista Ristiä (SPR) koskevan asetuksen (827/2017) mukaisesti SPR:n tarkoituksena (2 §) on: 2 §: JÄRJESTÖN TARKOITUS: • Kaikissa olosuhteissa suojella elämää ja terveyttä sekä puolustaa ihmisarvoa ja ihmisoikeuksia, • Edistää kansojen välistä yhteistyötä ja Rauhaa, • Pelastaa ihmishenkiä kotimaassa ja ulkomailla • Auttaa kaikkein heikoimmassa asemassa olevia inhimillisten kärsimysten ehkäisemiseksi ja lievittämiseksi, • Tukea ja avustaa maan viranomaisia niin rauhan kuin sodan ja aseellisten selkkausten aikana ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi, • Edistää kansalaisten keskuudessa yhteisvastuuta ja auttamismieltä, • Lisätä ymmärrystä Punaisen Ristin työtä, ja yleisinhimillisiä pyrkimyksiä kohtaan • Vahvistaa järjestön valmiutta ja toimintaedellytyksiä.

SPR valmiuden resurssit Suomessa Noin 450 osastoa kattavat koko maan ja näissä toimii tuhansia vapaaehtoisia eri toimintamuodoissa Katastrofirahasto (apua kotimaan äkillisiin tilanteisiin esim. tulipalot) Hälytysryhmiä yhteensä 414 kpl (mm. ensiapu, henkinen tuki) ja näissä ryhmissä yli 4000 vapaaehtoista SPR koordinoi Vapaaehtoista pelastuspalvelua (Vapepa), mukana 52 jäsenjärjestöä Psykologien valmiusryhmä ja katastrofivalmiuden yksiköt (valtakunnallinen auttava puhelin avataan tarvittaessa) Turvatalot, Kontit, Veripalvelu, Vastaanottokeskukset, Logistiikkakeskus, Terveyspisteet Punaisessa Ristissä on mahdollisuus olla osa jotain isompaa auttamisen ketjua ja mahdollisuus osallistua silloin kun tarvitaan. Valmiustilanteeseen mukaan lähteminen tapahtuu vapaaehtoisen omasta tahdosta. Tehtäviin on tarjolla lisäkoulutusta. SPR:n omia ja Vapepan hälytysryhmiä on yhteensä noin 1500 (n. 20 000 vapaaehtoista). Vapepan jäsenjärjestöt käyttävät Vapepan logoa toimiessaan. Valmiuden tukimateriaalia löytyy: https://rednet.punainenristi.fi/Kotimaanvalmius Esimerkkejä Koska Punainen Risti on valmiusjärjestö, halukkaita vapaaehtoisia ystäviä voidaan pyytää apuun erilaisissa kriisitilanteissa. Esimerkiksi sähkökatkos-, tulipalo- tai veden saastumistapauksissa vapaaehtoisia voidaan kutsua jakamaan tarvikkeita, kuten huopia, vaatteita, ruokaa ja vettä, tai viemään viestiä heille, joita ei muuten tavoiteta. Vastaanottoyksikön perustamisvaiheessa vapaaehtoiset voivat esimerkiksi koota sänkyjä, auttaa ruuanjakelussa sekä lajitella lahjoitusvaatteita ja –tavaraa. Ystäviä tarvitaan myös keskusteluavuksi ja juttuseuraksi. SPR:n logistiikkakeskuksessa sijaitsee Tampereella. He huolehtivat materiaalihankinnoista, pakkaamisesta ja varastoinnista (esim. vaateapu, kenttäsairaalat yms. tarvikkeet). Lisäksi SPR:n kansainvälisen avun delegaatit (toisella nimellä katastrofivalmiuden yksiköt n. 900 aktiivista ja koulutettua) ovat tarvittaessa käytettävissä myös kotimaan tilanteissa. Terveyspisteitä on noin 70 kpl. Terveyspisteistä saa neuvontaa terveysasioissa, verenpaineen mittausta ja henkistä tukea. Vapaaehtoiset voivat tarvittaessa toimia tukena esim. haavoittuvien ryhmien tunnistaminen, terveysuhat). SPR:llä voi olla paikallistasolla keskeinen rooli eri toimijoiden koolle kutsumisessa ja yhteisöjen tukemisessa onnettomuustilanteissa ja/tai niiden jälkeen. Esimerkki Kainuusta 6.1.018: https://www.punainenristi.fi/uutiset/20180106/punainen-risti-auttaa-sahkokatkoista-karsivia-ihmisia-kainuussa