Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Selvityshenkilöt kello Turun kaupungintalo Varsinais-Suomen 17 kunnan erityinen kuntajakoselvitys Kuntajakoselvityksen perusteet ja organisoituminen.
Advertisements

Kuntauudistuksen muutostuki Muutosviestintä kunta- ja sote-uudistuksessa – iltapäiväseminaari Neuvotteleva virkamies Ville-Veikko Ahonen, VM
Kuntauudistus vauhdissa - viestinnän toteuttaminen työn alla olevassa kokonaisuudessa Katja Palonen
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja Pienkuntaseminaari Simo Kommenttipuheenvuoro kuntarakenneuudistuksesta.
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Selvittäjän ja kuntien välinen työnjako. Kuntarakennelain tavoite • Elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne.
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Palveluverkkotyöryhmä puheenjohtaja Raila Lindholm, Kärkölä
TULEVAISUUS TYÖRYHMÄN MIELESTÄ (1 KAUPUNKI)
Toteutuuko järjestöjen ja kuntien välinen kumppanuus KUUMA-alueella
Metropolialueen kuntajakoselvitys Tuusulan valtuusto Matti Vatilo Kuntajakoselvittäjä.
Metropolialueen kuntajakoselvitys Metropolområdets kommununtredning Keravan kuntalaisten ja valtuuston kuulemistilaisuus Kerava Matti Vatilo.
Seinäjoen seudun erityinen kuntajakoselvitys
Kuntajakoselvittäjät kuntauudistuksessa Kuntajakoselvittäjien työseminaari Ylijohtaja Päivi Laajala, VM.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? Matinkylä
Kuntafoorumi SDP:n kuntatyöryhmän Puheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? EN HURUDAN METROPOLSTAD? Helsingin valtuusto / Helsingfors fullmäktige Mikko Pukkinen Kuntajakoselvittäjä.
ESPOON KESKUS METROPOLISSA Espoon kuntalaiskuuleminen Cay Sevón Kuntajakoselvittäjä.
Elinvoimainen kaupunkiseutu - tulevaisuuden vaihtoehdot vaikutuksineen Kjk
Metropoli meille kaikille
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta Paras/Paketti-hankkeen johtoryhmä UusiKunta-hanke esiselvityksestä varsinaiseen selvitykseen? kaupunginjohtaja.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? Espoon kuntalaiskuuleminen Mikko Pukkinen Kuntajakoselvittäjä.
Antero Leppänen KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄ PUHEENJOHTAJISTO VALTUUSTOT (10) Kuntien KH:n pj:t (10) Kunnanjohtajat (10) Henkilöstötyöryhmän.
Hollolan ja Hämeenkosken sekä Nastolan ja Lahden yhdistyminen
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Valtion PARAS –hankkeen tilanne Jaana Simola Päijät-Hämeen liitto, Hämeenkatu 9 A, LAHTI
Ohjausryhmä , liite 2 Kuntien loppuraporttilausunnot.
Tarkastuslautakunta 50 § Tulosalueiden johtajien selvitykset ajankohtaisista asioista ja tavoitteiden toteutumisesta vuonna Tulosalueiden.
PÄIJÄT-HÄMEEN PALVELURAKENNEUUDISTUSPROJEKTI Kunta- ja palvelurakenneuudistus – hankkeen valtakunnallinen valmistelutilanne.
UusiKunta-selvityksen viestintä Henkilöstöryhmä Tiedottaja Sini Saares.
Oulaskankaan yhteistoiminta alue Alustava toimintasuunnitelma 02/2007 – Vaihe 1 esiselvitys Vaihe 2 yhteistoiminta- alueen suunnittelu Vaihe.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? Espoon kuntalaiskuuleminen Mikko Pukkinen Kuntajakoselvittäjä.
Jaana Simola UusiKunta – Lahden seudun kuntarakenneselvitys Johtoryhmä Heinola.
Mahdollisen yhdistymisen aikataulu ja yhdistymissopimuksen sisältö.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
MIKSI KUNTASTRATEGIA? Joutsan kuntastrategia on vuodelta 2009 Aikaisempi vuodelta 2006 Useimmat kunnat eivät ole päivittäneet kuntastrategiaa tällä valtuustokaudella.
Tervetuloa luomaan tulevaisuuden Espoota Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän asukasillat 2012.
Tulevaisuuden kuntaa tekemässä - Hallituksen Tulevaisuuden kunta-reformi Nuorten vaikuttajien huipputapaaminen De unga beslutsfattarnas toppmöte.
PIRKANMAAN AVOIN KUITU – YHTEISTYÖ Suunnitelma Marja-Riitta Mattila-Nurmi.
Myyrmäki 2030 Metropoliselvitys Sevón. Myyrmäki - vauhdilla matkalla tulevaisuuteen pp.kk.vvvv 2 Osasto Profiili: urbaani, nuorekas, aktiivinen.
KUUMA-seutu Talousarvio Talous- ja toimintasuunnitelma 2016 KUUMA-johtokunta
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
Tilanne Järjestöjen osallisuus sote- ja maakuntauudistuksen valmistelussa.
Eduskunnalle aluehallintouudistuksesta annettu selonteko, jatkotoimenpiteet
Menestyvä johtamisjärjestelmä valtioneuvostossa - periaatteet
PRS-palvelun VN:n periaatepäätöksen valmistelu
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
Erityisasiantuntija Jaana Joutsiluoma
Jaana Joutsiluoma ja Minttu Ojanen
Pirkanmaan sote- ja maakunta uudistuksen valmisteluun osallistuvat järjestötoimijat Toimijoiden yhteistyö ja verkostoituminen (kolmas tapaaminen)
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
Tervetuloa! Avaus: Valtuuston puheenjohtaja Markus Torkki.
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Kuntauudistushankkeiden tilannekatsaus ja aikataulu
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Tervetuloa! Avaus: Valtuuston puheenjohtaja Markus Torkki.
Jatkotoimenpiteet.
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Kuntauudistus Katja Palonen Neuvotteleva virkamies
Kuntarakenneselvityksen toimeksianto
Sote sähköinen tiedonhallintastrategia ja muuttuva toimintaympäristö
Matti Rimpelä, Markku Rimpelä ja Juuso Heinisuo
Lokakuu 2013 sakasti.evl.fi/verkkohanke
Esityksen transkriptio:

Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys LIITE 42 A, KUUMA-johtokunta 23.10.2013 Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys Käynnistysseminaari 24.9.2013

Lähtökohtana on kuntauudistus, kuntarakennelaki ja metropolialueen esiselvitys Kuntauudistuksen tavoitteena on vahvoihin peruskuntiin pohjautuva elinvoimainen kuntarakenne. Hallitusohjelman mukaan kunta- ja palvelurakenneratkaisujen merkitys korostuu metropolialueella. 2. Metropoliratkaisu Esiselvityksen selvittäjien suosituksen mukaan kuntajakoselvitykset käynnistetään neljällä selvitysalueella. Kuntarakennemuutosten lisäksi tarvitaan metropolihallinto, joka perustuu vaaleilla valittuun valtuustoon ja jolle siirretään toiminnan edellyttämät tehtävät. Hallituksen rakennepoliittisen ohjelman (29.8.2013) mukaan varmistetaan metropolialueen kilpailukyky, estetään segregaatiota sekä tehostetaan maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnittelua edistämällä alueen kuntaliitoksia ja kokoamalla sen tueksi metropolihallinnon. 3. Kuntarakennelaki Kunnan tulee yhdessä muiden kuntien kanssa selvittää kuntien yhdistymistä säädettyjen selvitysperusteiden mukaisesti. Hallituksen rakennepoliittisen ohjelman (29.8.2013) mukaan kannustetaan kuntia etenemään itse käynnistämillään kuntaliitosselvitysalueilla. Alueen kokonaisuuden varmistamiseksi VM asettaa alueelle erityisen kuntajakoselvittäjän. Kuntajakoselvitykset toteutetaan kuntarakennelain edellyttämässä aikataulussa. 8.8.2013

Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvityksen tavoitteet Selvittää kuntien yhteistyömahdollisuudet asukkaiden hyvinvoinnin edistämiseksi sekä hyvän elinympäristön ja elinkeinopolitiikan sekä kestävän kehityksen turvaamiseksi. Hallituksen rakennepoliittisen ohjelman mukaisesti edistää toimenpiteitä julkisen talouden kestävyysvajeen umpeen kuromiseksi. Selvittää kuntien yhdistymisen edellytykset etuineen ja haittoineen sekä valmistella kuntien yhdistymisselvitys (kuntarakennelain velvoite) Valmistella mahdollinen yhdistymisesitys sisältäen yhdistymissopimuksen Tekijätiedot ja/tai esityksen nimi 31.12.2018

Selvitykseen osallistuvat kunnat toteavat olevansa yhdessä vastuussa kaikkien asukkaiden hyvinvoinnin kehityksestä sekä kuntien elinvoimaisuudesta ja kilpailukyvystä toteavat, että osapuolten keskinäisen luottamuksen vahvistamiseksi selvitys tehdään läpinäkyvästi ja rehellisesti sekä avoimesti viestien toteavat, että asukkaat, luottamushenkilöelimet ja henkilöstö pidetään selvitysprosessissa tiiviisti mukana siten, että kaikilla osapuolilla on hyvät vaikutusmahdollisuudet toteavat, että selvityksen perspektiivinä on vuosi 2030 sekä tulevaisuuteen liittyvät yhdessä todetut uhkat ja mahdollisuudet toteavat, että selvityksellä haetaan selkeää lisäarvoa yhteistyöhön ja toimintaan siten, että tavoitteena on palvelujen laatu ja kustannustehokkuus, seudun kilpailukyky, elinvoimaisuus, ekologinen kestävyys ja hyvinvointi sekä yhteisöllisyys Tekijätiedot ja/tai esityksen nimi 31.12.2018

Selvitysprojektin organisaatio ja työryhmät Poliittinen ohjausryhmä (kuntien luottamushenkilöitä) Johtoryhmä (kuntajohtajat) Sihteeristö Tekninen- ja ympäristötoimi Sosiaali- ja terveystoimi Yleishallinto ja konsernipalvelut (mm. talous, konsernihallinto, demokratia, henkilöstö, elinkeinopalvelut ja tukipalvelut) Sivistystoimi Seurantaryhmä (yhteistyö henkilöstön edustajien kanssa) Toimintaympäristö- ja tietotuotantoryhmä Tekijätiedot ja/tai esityksen nimi 31.12.2018

Karkea työsuunnitelma ja aikataulu Työohjelma Ajoituksen luonnostelua Valmisteluvaihe 25.6. – 24.9.2013 Selvitysvaihe Toimintaympäristö- ja tietotuotanto - ryhmä Työryhmä: Tekninen – ja ympäristötoimi Työryhmä: Sosiaali- ja terveystoimi Työryhmä: Sivistystoimi Työryhmä: Yleishallinto ja konsernipalvelut 24.9. - 1.12.2013 24.9. - 28. 2.2014 Arviointivaihe Suunnitelma hallinnon ja palvelujen järjestämisestä sekä palvelujen tuottamisesta Selvitys yhdistymisen vaikutuksista kuntien yhteistoimintaan Selvitys talouden tulevasta kehityksestä Arvio asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksista sekä lähidemokratian toteutumisesta Arvio kuntien yhdistymisen eduista ja haitoista Arvio kielellisten oikeuksien toteutumisesta Arvio kuntien yhteistyömahdollisuuksien kehittämisestä 1.3.2014 - avoin Jatkotoimenpidevaihe Yhdistymisesityksen ja yhdistymissopimuksen valmistelu (7§) avoin Tekijätiedot ja/tai esityksen nimi 31.12.2018