Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Hakulomake Hakulomakkeen luonti, hakeminen ja hakemusten käsittely uudessa palvelussa Marcus Caselius Demotilaisuus.
Advertisements

Ulkoiluystäväksi iäkkäälle -toimintamalli. Lähtökohdat • Itsenäinen ja avustettu ulkoilu kuuluu laadukkaaseen vanhuuteen • Kaikki eivät kuitenkaan pääse.
Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen kunta,
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN ASIAKKAAN KANNALTA
HOITO-JA PALVELUSUUNNITELMAN LAATIMINEN
PALVELUT MAINOSTAJILLE Rakentaja.net – johtava yhteysasema.
Kotipalvelut Eija Bouras Ky
Täydennyskoulutus Yhdessä tekemällä – hanke 2010
Mikä on Kunnon Hoitaja –koulutus?
Ikäkeskuspäällikkö Raija Salmi
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU Paimiossa
PALVELUSETELIKÄYTÄNNÖT RAUMALLA Pekka T. Jaatinen.
Yhteisvoimin kotona – ikääntyneiden kotiin annettavien palveluiden ja kuntoutuksen kehittäminen Satakunnan vanhusneuvosto
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Ikäihmisten ravitsemus -ei vuosia elämään vaan elämää vuosiin
Vaikeasti puhevammaisten tulkkipalvelu
Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Tiedosta hyvinvointia 1 Oikeus palvelutarpeen arviointiin Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen.
Työssäoppiminen eli TOP
Kouvolan kaupungin palvelustrategia Henkilöstövaikutukset 24
Tiina Hellman Palveluseteli Laukaassa Tiina Hellman Palvelusetelit vanhusten palvelujen tulosyksikössä Tilapäinen kotihoito, jonka järjestäminen.
Terveysaseman vastaanottotoiminnan keskittäminen Terveyden ja toimintakyvyn edistämisen lautakunta Kati Homanen Tuomo Pöyry.
Avustajapalvelu kuntien avopalvelujen täydentäjänä
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
OMAISHOIDON TUKI. YLEISTÄ Laki omaishoidon tuesta /937 omaishoitajalle annettavasta hoitopalkkiosta, vapaasta ja omaishoitoa tukevista palveluista.
Kolmiportaisen tuen toimintatapaohjeet. Tuen järjestämistä ohjaavat periaatteet ”Opetukseen osallistuvalla on oikeus saada riittävää kasvun ja.
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Merja Jokela1 LAHDEN MALLI Merja Jokela Vastaava hammashoitaja Lahti.
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Palvelusetelin käyttö Kainuun maakunta- kuntayhtymän vanhuspalveluiden kotihoidossa Teija Seppälä sosiaaliohjaaja
Lapin ja Länsi-Pohjan sote- seminaari Varautuminen ikäihmisten palvelujen tarpeen kasvuun Ylitorniolla Eeva Leukumaa Kari Askonen.
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
HYVINVOINTIA JA LAATUA – vanhuspalvelulain toimeenpanohanke Matala kynnys neuvontaan: OHJURI- toiminnan juurruttaminen Hankesuunnittelija.
Tarpeen mukaiset palvelut... Asiakkaiden tarpeen mukaiset päätökset päätösten mukaiset palvelut, toteutuneen palvelun mukainen laskutus… Tiedotus, neuvonta.
KOTIHOIDON LASKENNAN KOULUTUS Raija Kuronen.
Hilmo-tietoa kotihoidon tiedontuottajille Riikka Väyrynen.
AHOT Humakissa AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen 1 Syksy 2015 HUMANISTINEN AMMATTIKORKEAKOULU.
MYK Päivätoiminnan sisällön kehittäminen Päivätoiminnan laajentuminen Vuosikello Henkilöstölle ja asiakkaille Haasteita: -Muistisairaita 1599.
Palvelutarjotin – välineitä aktiiviasiakkuuteen * Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä / Terhi Kukkonen Terhi Kukkonen Aktiiviasiakashanke.
Keski-Uudenmaan valinnanvapauskokeilu Tilannekatsaus 03/2017
OAJ:n Kuopion paikallisyhdistyksen syyskokous
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Opintopolku.fi Yhteishakulomakkeet 2017
BYOD Bring Your Own Device
Klubin strategia työkalu KST
KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄKERHO
Salon vanhuspalveluiden palvelurakenteen kehitys 2008 – 2015
Oulunkaaren toiminnallinen osakokonaisuus
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Följyssä-toiminnan prosessin kuvaaminen
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Henkilökohtaisen ohjaajan / avustajan kriteerit
Kuntouttavan päivätoiminnan malli
TAHE keskitetty toimintamalli
Asiakkaan valinnanvapaus
Omaishoidon tuki Siun sotessa
Kelan vakuuttamispäätökset
Henkilökohtainen budjetointi Hämeenlinnan pilotti
Sosiaaliturva erityistilanteet
OmaTori ydinkeskustassa torin laidalla, osana muuta palvelukorttelia…
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
Asiakkaan suunnitelmat TYPPI-järjestelmässä
Tilanne/palvelu merkintöjen tekeminen TYPPI-järjestelmässä
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
Marttayhdistyksen vuosikello
RAI Espoossa
Kehittäjätyöntekijä Ellinoora Mantere, Rovaniemen kaupunki
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Kotipolku Kotipolku tarjoaa viittomakielistä kotipalvelua pirkanmaalaisille kuulo- ja kuulonäkövammaisille asiakkaille heidän asuin- ja toimintaympäristöissään.
Esityksen transkriptio:

Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa 1.1.2016 alkaen ja kotihoidon sisältö Leena Harjula tilaajapäällikkö 31.12.2018

Ikäihmisten lautakunnan päätös 21.10.2015 § 71 Tavoitteet: 10 % kotihoidon asiakkaista palvelusetelin piirissä (n. 100 asiakasta) vuoden 2017 loppuun mennessä 50 asiakasta palvelusetelin piirissä vuoden 2016 loppuun mennessä ---- Kotihoidon palveluseteli otetaan käyttöön vuoden 2016 alusta sekä tilapäiseen että säännölliseen kotihoitoon Säännöllisen kotihoidon palvelusetelin max arvo 30 €/h Tilapäisen kotihoidon arvo on 20 €/h

Kotihoidon palvelusetelin periaatteita Kotisairaanhoitoon tarvitaan sairaanhoitajan tutkinto. Muuta kotipalvelua voi tarjota, mikäli vastuuhenkilöllä on lähihoitajan tutkinto. Palvelusetelin myöntämisen kriteerit asiakkaille ovat samat, kuin millä kaupungin omaakin kotihoitoa asiakkaille myönnetään -> palveluohjaaja tekee päätöksen palvelun määrästä ja sisällöstä Kotihoidon palvelusisältö on sama kuin kaupungin kotihoidossa Palveluntuottaja pitää asiakasrekisteriä kaupungin lukuun, edellytetään päivittäistä kirjaamista Palveluntuottaja tekee säänn. asiakkaille liikuntasuunnitelman Palveluntuottajat eivät pääse kaupungin Effica asiakastietojärjestelmään

Palveluntuottajien hyväksyminen Hakuohjeet ja lomakkeet löytyvät www-sivuilta hameenlinna.fi/tyo- ja elinkeinot/palvelusetelihaku Samalla hakemuksella voi hakea kotihoidon, kotisairaanhoidon, omaishoidon palvelujen ja henkilökohtaisen avun palveluntuottajaksi Palveluntuottajia on hyväksytty kotihoidon palveluntuottajaksi jo aikaisemmilla hakemuksilla Palveluntuottajien rekisteri Smartumin sivuilla

Kotihoidon palvelusetelin arvo Palvelusetelin arvo määräytyy kotitalouden henkilömäärän ja tulojen perusteella Kotitalouden koko tuloraja vähennys% 1 573 € 35% 2 1057 € 22 % Esimerkki: 1 hengen talous, bruttotulot 1573 €/kk Asiakkaan tulot 1573 €- 573 € = 1000 € Vähennys% on 35 % = 350 € jaetaan 60= 5,83 Palvelusetelin arvo on 30,00€- 5,83€ =24,17 €/h

Laatusuosituksen mukainen palvelurakenne Visio Hämeenlinnassa asuvat Suomen tyytyväisimmät ja toimintakykyisimmät ikäihmiset Tavoite Laatusuosituksen mukainen palvelurakenne Omaehtoinen toiminta lisääntyy ikäihmisten toimintakyvyn ylläpidossa ja parantamisessa

Palvelurakenne ja kustannukset

Ekstra-aika - Tavoitteena on sosiaalisen toimintakyvyn ylläpitäminen Säännöllisen kotihoidon asiakkaalle tarjotaan mahdollisuus kuukausittaiseen yhteiseen tekemiseen kotihoidon työntekijän, pääsääntöisesti omahoitajan kanssa. Asiasta sovitaan mahdollisuuksien mukaan jo palveluohjaajan palvelutarpeen selvittämiskäynnin yhteydessä ja se kirjataan asiakkaan palvelusuunnitelmaan sekä kotihoidon suunnitelmaan. Asiakkaan ”extra-aika” voi olla tekemistä, joka ei muuten kuulu kotihoidon keskeisiin tehtäviin tai palvelun sisältöihin, esimerkiksi virikkeellistä yhteistä toimintaa asiakkaan kanssa. ”Extra-aika” on puolesta tunnista kahteen tuntiin kuukaudessa. ”Extra-aika” on osa asiakkaalle määriteltyä kotihoidon tuntikehystä ja siten maksullista.