Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kotipolku Kotipolku tarjoaa viittomakielistä kotipalvelua pirkanmaalaisille kuulo- ja kuulonäkövammaisille asiakkaille heidän asuin- ja toimintaympäristöissään.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kotipolku Kotipolku tarjoaa viittomakielistä kotipalvelua pirkanmaalaisille kuulo- ja kuulonäkövammaisille asiakkaille heidän asuin- ja toimintaympäristöissään."— Esityksen transkriptio:

1 Kotipolku Kotipolku tarjoaa viittomakielistä kotipalvelua pirkanmaalaisille kuulo- ja kuulonäkövammaisille asiakkaille heidän asuin- ja toimintaympäristöissään. Palvelussa huomioidaan asiakkaiden elämäntilanne, aistirajoitteet ja yksilöllinen kommunikaatio. Palvelumuodot Kotipolun palvelumuotoja ovat esimerkiksi ikääntyvän kuulo- tai kuulonäkövammaisen kotihoito, asiointiapu, viittomakielisen lapsiperheen apu, kotiuttamisen, toipilasajan ja elämän kriisitilanteiden tuki sekä tiedon saannin tukeminen asiakasta itseään koskevissa asioissa. Palvelutilanteissa vuorovaikutus tapahtuu viittomakielellä tai suomen kielellä asiakkaalle soveltuvinta vastaanottokanavaa (kuulo, näkö, tuntoaisti tai näiden yhdistelmät) käyttäen. Kielellistä tietoa täydennetään tarvittaessa kuurosokeille ominaisilla ympäristön kuvailun menetelmillä. Kommunikaatiossa huomioidaan asiakkaan kuulon ja näön apuvälineet sekä vaihtelevat toimintaympäristöt. Kohderyhmät Kuurot ja kuurosokeat aikuiset, jotka tarvitsevat tukea omaehtoiseen itsenäiseen asumiseen ja arjesta suoriutumiseen. Erityisesti henkilöt, joiden toimintakyky on alentunut esimerkiksi ikääntymisen, psykososiaalisten vaikeuksien tai liikkumisen, kommunikoinnin ja tiedonsaannin haasteiden vuoksi. Myös viittomakieliset lapsiperheet voivat olla kotipalvelun asiakkaita. Kotipalvelu mahdollistaa tarvittaessa myös omaishoidon vapaita asiakkaiden perheille. Lisäksi palveluja tarjotaan muille niistä hyötyville asiakkaille. Toiminta on osa Suomen Kuurosokeat ry:n asumisen palveluita. Hakeminen Kotipolun palveluja haetaan ottamalla yhteyttä kunnan tai kaupungin kotihoidon asiakasohjaajaan. Asiakasohjaaja tekee päätöksen sekä palvelu- ja hoitosuunnitelman, josta näkyy palvelun tarve ja palvelutuntien määrä. Kotipolun palveluita voi tilata myös suoraan ja maksaa kustannukset itse.  Yhteyshenkilöt palveluesimies, sairaanhoitaja Tanja Ahonen puh koordinaattori Anne Virolainen Puh Esite päivitetty


Lataa ppt "Kotipolku Kotipolku tarjoaa viittomakielistä kotipalvelua pirkanmaalaisille kuulo- ja kuulonäkövammaisille asiakkaille heidän asuin- ja toimintaympäristöissään."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google