Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
2B Opastimet - ajoneuvo-opastimet - jalankulkuopastimet - polkupyöräopastimet - ääniopastimet Kari Sane 1.
Advertisements

TAUKOJUMPPAA lähiöliikkujien kanssa
MOOTTORIKELKKAILU Moottorikelkkasafari on suosittu retkeilymuoto silloin, kun on tarve liikkua maastossa usean kelkan ryhmässä. Ryhmäkelkkailu poikkeaa.
4A Suoja-ajat Kulmakivi, jonka varassa kaikki lepää
Opettele liikennesäännöt
Nopeudesta ja kiihtyvyydestä
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
KOULUTUSOHJELMAT Peruskurssi (P) Yhdistetty peruskurssi (YP)
Liikennevalojen vaihejako HARJOITUS. Vaihejako Pelisäännöt – Lainsäädännön vaatimus 1. Suoraan ajavien keskenään risteävien ajosuuntien ja suojateiden.
Jokerivalojen toimintaperiaate
Oikeus liikkua maastossa
Turvallisesti rautatieym-päristössä
6A Liikennevalojen suunnittelu
Mitä kunnolliselta HEIJASTIMELTA vaaditaan?
2C Ilmaisimet - ajoneuvoilmaisimet - polkupyöräopastimet - painonapit
Ikäihmisten tapaturmat
Leena Kulmala 2005 Lammas liikenteessä Aloita klikkaamalla tästä.
Savonlinnan seudun liikenneturvallisuussuunnitelma Kyselyiden yhteenveto.
Turvallisesti harrastuksiin Vinkkejä nuorten ryhmien ohjaajille ja vanhemmille.
Huomiovalot Hyvin poikkeava tilanne vaatii lisähuomiota.
Tervetuloa Versolan kaupunkiin oppimaan ammattisuomea!
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
VAARANPAIKKOJA KOULUMATKALLA
Hanna, Jutta Ja Liisa Maija & Nina feat. Cop – lasten liikennelaulu
Suomen Suunnistusliitto ry Suomen Suunnistusliitto.
Tavallinen arkipäivä sisältää monia vaaratilanteita
Toteutus: Lähikuva äidistä, joka vilkuttaa Emmalle ja lähtee takaisin sisälle. Näytetään tekstiruutua repliikeistä. Kuva siirtyy Emmaan, joka sitoo kypärän.
HELSINKI Alue Keskusta Matkailukohteet Tuomiokirkko, Satama Julkinen liikenne Satama, Rautatieasema, Metro (Rautatientori, Kaisaniemi) Liikenneongelmat.
Pidä pelivaraa moottorikelkkailija
Vasta n. 30% jalankulkijoista käyttää heijastinta. Liikenneturva tiedottaa jalankulkuun liittyvistä vaaroista. Kotimaiset heijastimien valmistajat huolehtivat.
JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.
BePolite -polkupyörävalot Pois pyöräilijän turha punainen valo.
L AAJENNETUN TYÖSSÄOPPIMISEN KOKEILUT AUTO JA LOGISTIIKKA.
Tervetuloa.
K UVAKÄSIKIRJOITUS Kerhomatka. PYÖRÄMATKA KOHTI KERHOA ALKAA.
Esko ja Mauno tapaavat pihalla Esko tulee kuvaan oikeasta laidasta, pojat morjenstavat, Esko heilauttaa kättään ja Mauno nyökkää.
Large Animal Rescue January 2003 Slide Hevonen Laumaeläin Saaliseläin Elopaino täysikasvuisella keskimäärin kg välillä Menee helposti paniikkiin.
Koulupolku-ryhmä Minna Marttinen Heli Pakarinen Eija Zweygberg
Kuljettaja ajaa Lapin maisemassa Kuljettaja pysäyttää auton ja menee katsomaan, mitä on tapahtunut Porot juoksevat eteen mutkan takaa, yksi paiskautuu.
Kolarit On vaikea pysähtyä hirvin eteen jo 80Km/h vauhdissa. Reaktio aika on yleensä sekunnin ja siinä ajassa auto on jo ehtinyt kolaroitua hirveen.
Liikenneopetusvideon kuvakäsikirjoitus. On kaunis kevätpäivä. Lapsi lähtee retkelle.
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma LIIKENNEONNETTOMUUDET.
Pyöräilyn turvallisuus Lasse Kämpe Espoon ympäristökeskus.
Liikennekasvatuksen vuosikello Honganpalon koulu Raahe 2016.
Ateriapalvelun tyytyväisyyskysely Tulokset 2016 (vert.2015)  Kyselyyn vastasi 117 asiakasta (120) – Miehiä 42 vastaajaa (54) – Naisia 69 vastaajaa.
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
OHJEITA MALLIKUVIEN KÄYTTÖÖN (5 – Työ kevyenliikenteenväylällä) Näitä mallikuvia käytetään kun työskennellään kevyenliikenteenväylällä. Kevyenliikenteenväylät.
Klassiset kaksivaihevalot Classical two stage signals
KANKKULAN LIIKENNEAAPINEN
Suunnistuksen kuivaharjoitus
Taakan siirto Varsinainen kulkuväylä oli sinne varastoitujen tavaroiden takia ahdas. Vuokratyöntekijänä yrityksessä työskentelevä 27-vuotias.
Att visa vägen Tien neuvominen
Minä kuljettajana.
Logistiikka ville Mustakallio
ELÄMÄÄ SUURKAUPUNGISSA
Pisara 4 Ympäristö- ja luonnontieto
KILPAILIJAT.
Minä yhdistelmäajoneuvon kuljettajana Teemu Viljamaa.
Minä kuljettajana Mikko Rautio.
toista 12 kertaa käännä kortti lähetä käännetty
TIEN YLITTÄMINEN.
POLKUPYÖRÄ Polkupyörä on lihasvoimalla käytettävä ajoneuvo.
Minä kuljettajana.
Porraselementin lastaus
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
VAHVA SUOMALAINEN Suomi Finland 100 Keski-Suomen Liikennefoorumi 2017
Karttamerkit 2
Turvallinen koulumatka.
Liikkumista helpottavat apuvälineet
Autoilija saapuu liittymään valon ollessa punainen
Esityksen transkriptio:

Rekan ratissa istuu isiä ja äitejä Liikenneturvallisuusviesti lapsille Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry

Viestimme lapsille

Kuorma-autoja ajavat mukavat, tavalliset ihmiset, joista monella on omiakin lapsia Kuljettajissa on sekä miehiä että naisia. He tekevät työtään tiellä, liikenteen keskellä. Kuorma-autoja liikkuu teillämme kymmeniä tuhansia joka päivä ja yö. Kuorma-autot kuljettavat tavarat kauppoihin, kouluihin, kirjastoihin, sairaaloihin, uimahalleihin, tehtaisiin ja ihan joka paikkaan – myös koteihin. © SKAL Kysymys: Mitkä tavarat tässä huoneessa on kuljetettu kuorma- tai pakettiautolla? Liikenneturvallisuustyö

Kuorma-autoja ei tarvitse pelätä, mutta niitä kannattaa kunnioittaa Kuorma-autoja ei tarvitse pelätä, mutta niitä kannattaa kunnioittaa. Miksi? Rekka on iso auto ja korkealta ohjaamosta on vaikea havaita lasta Rekan kuljettajan on huomioitava koko liikenne: jalankulkijat, pyöräilijät, koirat, toiset autot, opasteet, tolpat sekä kaiteet ja vaihtuvat valot Rekan ympäristössä on kohtia, joita kuljettaja ei välttämättä näe hyvin suoraan eikä peileistä 6-VUOTIAS ~1,5 m Kuva: SKAL Kysymys: Onko päivittäisen reittisi varrella kuorma-autoliikennettä? Millaisia? Mitäköhän ne kuljettavat? Liikenneturvallisuustyö

Kuorma-autot ja kuljetusala Suomen teillä ajelee noin 140 000 kuorma-autoa. Niistä yli 40 000 toimii luvanvaraisessa tavaraliikenteessä eli niiden päätehtävä on kuljettaa tavaraa asiakkaille. Yhteensä maanteiden tavaraliikenteessä työskentelee yli 100 000 ihmistä. Heistä noin 10 000 on yrittäjiä, jotka omistavat kuorma- autoja ja huolehtivat yrityksestä. Suuri osa heistä ajaa itse ajoneuvojaan. Kuljettajia on paljon enemmän. Osa ihmistä tekee työtä toimistoissa ja varastoissa eri tehtävissä. Näitä ihmisiä ja kuorma-autoja tarvitaan kuljettamaan tavarat kauppoihin, tehtaisiin, maatiloille ja koteihin. Myös verkkokaupan tavarat kuljetetaan jakelupisteisiin ja koteihin kuorma- ja pakettiautoilla. Liikenneturvallisuustyö

Pimeällä on pidettävä heijastinta, jotta sinut voidaan nähdä ajoneuvoista Ilman heijastinta sinua on vaikea nähdä liikenteessä, jos on hämärää Heijastimen olisi oltava näkyvällä paikalla, esimerkiksi kiinni olkapäässä Heijastin on hyvä olla kummallakin puolella Heijastimen on päästävä heilumaan Myös pyörässä tarvitaan heijastimet ja pimeällä lisäksi etuvalo Kuva: Liikenneturva Liikenneturvallisuustyö

Mitä on huomioitava tietä ylittäessä? Olet ylittämässä tietä suojatietä pitkin / vihreä liikennevalo Autoja ei tule (vasen-oikea-vasen) Polkupyörä tai mopokaan ei ole tulossa Autoja ei ole tulossa myöskään suojatielle kääntyvältä tieltä Jos auto on pysähtynyt suojatien eteen, sen kuljettaja on varmasti huomannut sinut (katsekontakti) Jos auto antaa sinulle tietä ylittää suojatie, keskity turvalliseen tien ylitykseen. Kuljettaja ilahtuu, jos heilautat kättä kiitokseksi, mutta sen jälkeen keskity turvalliseen tien ylitykseen. Liikenneturvallisuustyö

Mikä on kuollut kulma? Se on katvealue eli paikka, johon ei näy kuorma-autosta Liikenneturvallisuustyö

Näetkö tässä vaaratilanteen? Liikenneturvallisuustyö

Poika rekan edessä Liikenneturvallisuustyö

Tehdään yhdessä liikenteestä turvallisempi isoille ja pienille! Kuva: SKAL Tehdään yhdessä liikenteestä turvallisempi isoille ja pienille! toivoo kuorma-autoväki Liikenneturvallisuustyö