Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut."— Esityksen transkriptio:

1 JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut.

2 KÄYTÄ KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLIÄ
Pyörätie ja jalkakäytävä rinnakkain Jalankulkijoille ja pyöräilijöille on liikennemerkeillä osoitettu omat puoliskonsa. Pyöräilijät ajavat oman puolensa oikeassa reunassa.

3 KÄYTÄ KEVYEN LIIKENTEEN VÄYLIÄ
Yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä Jalankulkijat kulkevat oikeassa tai vasemmassa reunassa. Pyöräilijät ajavat oikeassa reunassa.

4 AJO AJORADALLA JA PYÖRÄKAISTALLA
Ellei pyörätietä ole, pyöräilijä ajaa pientareella tai ajoradan oikeassa reunassa. Pyöräkaistalla pyöräilijä noudattaa samoja sääntöjä kuin ajoradan reunassa ajaessaan.

5 OPETTELE VÄISTÄMISSÄÄNNÖT
Perussääntö: Tasa-arvoisissa risteyksissä kuljettajan on väistettävä oikealta tulevaa ajoneuvoa.

6 OPETTELE VÄISTÄMISSÄÄNNÖT
velvollisuus risteyksessä Pakollinen pysähtyminen ja väistämis- velvollisuus Liikennemerkeillä ajojärjestystä voidaan muuttaa. Kärkikolmion suunnasta tuleva autoilija väistää myös pyörätiellä ajavia.

7 KÄÄNTYVÄ VÄISTÄÄ Kääntyvän ajoneuvon on väistettävä risteävää tietä ylittävää jalankulkijaa ja pyöräilijää. Ole kuitenkin tarkkana, koska autoilijat eivät aina havaitse sinua. STOP

8 PYÖRÄTIELTÄ TULEVA PYÖRÄILIJÄ VÄISTÄÄ
Molemmista suunnista tulevien pyöräilijöiden on väistettävä ajoradan liikennettä STOP

9 NÄISSÄKIN TILANTEISSA PYÖRÄILIJÄN ON VÄISTETTÄVÄ
STOP STOP Selvitä väistämissäännöt omalla reitilläsi.

10 KÄÄNNY OIKEIN Vasemmalle kääntyminen on vaarallisimpia tilanteita ajoradalla pyöräiltäessä. Turvallisin tapa on tehdä ns. suorakulmakäännös.

11 NÄE JA NÄY Jalankulkijan ja pyöräilijän on vaarallista liikkua pimeällä ilman heijastimia ja valoja. Käytä niitä myös taajamissa.

12 Käytä suojatietä. Seuraa tarkasti, mitä autoilijat tekevät.
VÄLTÄ VAARATILANTEET Tienylitys Väistääkö autoilija? Käytä suojatietä. Seuraa tarkasti, mitä autoilijat tekevät. Lähesty risteystä varoen. Oikealle kääntyvä ei välttämättä havaitse oikealta tulevaa pyöräilijää.

13 VÄLTÄ VAARATILANTEET Yllättäen vasemmalle .. Vauhdilla tielle... Älä käänny yllättäen autoilijan eteen. Näytä suuntamerkki ja tarkkaile takaa tulevia. Pysähdy tarvittaessa. Älä ryntää tai aja tielle näköesteen takaa tai muuten yllättäen.

14 Turvallinen ja miellyttävä pyöräily vaatii kunnon pyörän
KUNNON VÄLINEILLÄ pyöräilykypärä poljinheijastimet soittokello etuheijastin lamppu lastenistuin takaheijastin tai -valo sivuheijastimet Turvallinen ja miellyttävä pyöräily vaatii kunnon pyörän ja oikeat varusteet.


Lataa ppt "JALAN JA PYÖRÄLLÄ Opettele liikennesäännöt. Varmista aina oman turvallisuutesi vuoksi myös se, että muut tienkäyttäjät ovat huomanneet sinut."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google