Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEMIA, seutukunnallinen, vuosiluokkaistettu Tampereen seutu.
Advertisements

Alueverkoston ohjelma Nuorten Ystävien tervehdys, pääsihteeri Arja Sutela Järjestöjen mahdollisuudet Oulun kaupungin kuntalaislähtöisen kaupunkikehittämisen.
Innokylä 2.1 – Innovatiiviset julkiset hankinnat Innokylään
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Mitä ovat hyvinvointi ja kokemustieto ja miksi kokemustietoa pitää kerätä? Sakari Kainulainen, Ari Nieminen, Ari Tarkiainen Puheenvuoro SOHVI-hankkeen.
Terveyden edistämisen asiantuntemus sote –uudistuksessa. Kuntajohdon kysely ja TEAviisari Terve Kunta –verkostotapaaminen Helsinki Osastojohtaja.
Projekteista pysyviksi käytänteiksi Sakari Kainulainen Sokran hanketyöpaja , Kuopio.
Tesoman hyvinvointikeskus  Hyvinvointikeskuksen kehittämistyö kytkeytyy Tampereen kaupungin palvelumallityön uudistamiseen ja sen osalta tehtyihin.
HYVINVOINNIN PALVELUTARJOTIN Kuva: Esko Pääskylä Kotiin tilattavat palvelut kaiken ikäisille Hyvinvoinnin.
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
Kuntien parhaat palvelukäytännöt Hyvä Suomi
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
TERVEYDEN JA HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN RISTIJÄRVEN KUNNASSA
Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
Tervetuloa Innokylään
Mitä erityistä saat Innokylästä? Verkkopalvelu
Sote-järjestöt osana sosiaali- ja terveydenhuollon uudistumista
Työhyvinvointia järjestötyöpaikoille
Opetustoimi osana Jyväskylää
Unifin opetusvararehtoreiden 13. 9
Kynäkuva: Linda Saukko-Rauta, Redanredan Oy ja Sujuva ESR -hanke
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
ASIAKKAIDEN OSALLISTUMISEN TOIMINTAMALLIN RIKASTAMISEN JA PARASTAMISEN TYÖPAJA THL.
Datan avaamisen ohjeistus
Tulevaisuuden kansalaistoiminta – ekosysteemi ja uusi tapa toimia
Tervetuloa Innopajaan
– Kolmen sairaanhoitopiirin (ESSHP, PKSSK, PSSHP) ja alueiden kuntien yhteishanke.
Esityksen nimi / Tekijä
Kalasta elinkeinoja ja hyvinvointia
Yhteentoimivuusmenetelmän soveltaminen rekistereissä
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Risto Kuronen Vastuuvalmistelija
Iäkkäiden yhteen sovitettujen palvelujen kokonaisuus Päijät-Hämeessä Tiedotustilaisuus Anu Olkkonen-Nikula, I&O kärkihankkeen muutosagentti.
Tehdään yhdessä entistä tiiviimpi, tasavertaisempi ja monitoimijaisempi Yhteinen Päijät-Häme
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Hankeen tavoitteet ja toimenpiteet
Terve Kunta –verkostokokous / Sanna Ahonen
Yrittäjyys- ja innovaatiotoiminta ammatillisessa koulutuksessa ja korkeakouluissa Johanna Kolhinen Juha Vettenniemi Anni Tuurnas Kansallinen koulutuksen.
Tarja Myllärinen Johtaja, sosiaali ja terveys Kuntaliitto
Hyvinvoinnin edistäminen kunnan ja maakunnan yhteistyönä
Kulttuurin kuntakuva ja tulevaisuus
Avustussääntö Hyvinvointipalvelut Vanhusneuvosto
Erityisasiantuntija Nella Savolainen, THL
Hyvinvointikompassi.fi
Asiakas- ja potilastietojen toissijaisen käytön kokonaisarkkitehtuuri
Ohjaus ja yhteistyö: toimeenpanosuunnitelman tilanneraportti Maritta Korhonen (puheenjohtaja) Minna Saario (sihteeri)
Kehittämisjohtaja Jussi Salminen ja
Järjestölähtöinen maakunta Varsinais-Suomessa Minna Rosendahl, aluejohtaja, V-S:n hyte-työryhmän jäsen JärjestöSotehanke 113, Varsinais-Suomi Varsinais-Suomen.
Valtakunnallisen valmistelun tilanne järjestönäkökulmasta
Valtuustoaloitteesta yhteiseen tahtotilaan
Innokylästä tukea järjestöille sote- ja maakuntauudistuksen valmistelutyöhön , Tampere Erityisasiantuntijat Jaana Joutsiluoma & Minttu Ojanen.
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Yhteinen keittiö -hanke Marttaliitto
Arvokas-aloitusseminaarin pienryhmät Jaana Joutsiluoma
Hyvinvointikompassi.fi alueellisen hyvinvoinnin seurantaan
Arviointi, vaikutukset ja vaikuttavuus HYTE -työssä
Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Yhdistyksen liikuntatoiminnan arviointi ja kehittäminen
HYVINVOINTITIEDON KLINIKKA
Järjestötieto muutoksessa
Innokylän hyödyntäminen STM:n toiminnassa Studia generalia: Innokylä - mikä, miksi, kenelle? Perjantaina klo Meritulli, Meritullinkatu 8,
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
RANKU 3 -hanke Ravinneneutraali toiminta kunnan käytännöksi
Maakunta- ja sote-uudistuksen jälkeen
Osana HYMY –hankekokonaisuutta toteutettiin kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys: Elinympäristön hyvinvointivaikutusten mallintaminen kuntien.
OmaLahti –yhdistystapaaminen Monitoimitalo Onni Yhteisen työskentelyn tulokset.
Esityksen transkriptio:

Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys: Elinympäristön hyvinvointivaikutusten mallintaminen kuntien hyvinvointikertomuksissa ja -johtamisessa - kunnan oma ja seudullinen tietotuotanto Tampereen seudulla ja Porissa - korkeakouluharjoittelija Kaisu Sahamies kaisu.sahamies@tampereenseutu.fi puh. 044 4863016

Tausta Tulevaisuuden kunnassa hyvinvoinnin edistäminen ja elinvoimatehtävä korostuu entisestään Haasteena on edelleen hyvinvoinnin näkeminen usein kapeasti vain osana sosiaali- ja terveyssektoria, tarve laaja-alaisemmalle ymmärrykselle. Lain edellyttämässä hyvinvointikertomuksissa käytetään edelleen pääasiassa SOTE-indikaattoreita ja hyvinvointitieto on usein ”pahoinvointitietoa” ja kuvaa jo toteutuneita asioita. Hyvinvointitehtävän tulisi olla kaikkien hallinnonalojen vastuulla ”Kunnan eri toimialojen on tehtävä yhteistyötä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä.” Terveydenhuoltolaki (1326/2010) §12 3. mom. ”Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa sekä järjestää asukkailleen palvelut taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävällä tavalla.” ”Kunnan eri toimialojen on tehtävä yhteistyötä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä.” Terveydenhuoltolaki (1326/2010) §12 3. mom. ”Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa sekä järjestää asukkailleen palvelut taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävällä tavalla.” Kuntalaki (410/2015) §21 2. mom. Kuntalaisen hyvinvoinnin edistäminen tulevaisuuden kunnassa (Lähde: Kuntaliitto) Kuntalaki (410/2015) §21 2. mom.

Tulevaisuuden kunnassa tarvitaan hyvinvointia edistävää, ei ainoastaan terveyshaittoja ehkäisevää elinympäristöä ja sen mallintamista tiedolla johtamisen tueksi. Se edellyttää uudenlaisen, ennakoivan tietopohjan kehittämistä. Selvityksen tarkoituksena on kartoittaa hankkeeseen osallistuvien kuntien oman ja seudullisen tietotuotannon hyödyntämistä ja elinympäristöä kuvaavia indikaattoreita hyvinvointikertomuksissa esittää, minkälainen prosessi hyvinvointikertomuksen tietolähteiden valinta on hyvinvointikertomusta laadittaessa ja miten johtavat viranhaltijat kokevat monialaisuuden hyvinvointikertomustyössä Tavoitteena on Tunnistaa tulevaisuuden kehittämistarpeita seudullisessa tiedontuotannossa ja sen hyödyntämisessä uudenlaisen tietopohjan kehittämiseksi Luoda syötteitä HYMY-verkostohankkeen jatkolle Aineisto ja menetelmät Hyvinvointikertomukset: asiakirja-analyysi. Luokittelu tietolähteen mukaan ja elinympäristöä kuvaavien indikaattorien tunnistaminen ja luokittelu Haastattelut: 17kpl puolistrukturoitua tutkimushaastattelua johtavien viranhaltijoiden kanssa. Tekninen sektori 7kpl, hyvinvointipalvelut 8kpl, muu: 2kpl. Kysely hyvinvointikoordinaattoreille + hyvinvointityöryhmien jäsenille. Laadullinen analyysi

Tulosten yhteenveto Hyvinvointia edistävä elinympäristö on osa jaettua hyvinvointikäsitystä. Tämä näkyy hyvinvointikertomuksissa, viranhaltijoiden näkemyksissä ja kyselyvastauksissa. Siitä huolimatta elinympäristön hyvinvointivaikutusten mallintaminen nähdään lähes yksinomaan terveyshaittojen mittaamisena.

Johtopäätökset Tarvitaan uudenlaisen, ennakoivan tietopohjan kehittämistä. Elinympäristön ja hyvinvoinnin edistämisen suhde on monimutkaisempaa kuin elinympäristön ja terveyshaittojen. Sen mallintaminen edellyttää: Monialainen yhteistyötä. Sen onnistumiseksi täytyy pitää huolta siitä, että kaikki ryhmän jäsenet kokevat hyvinvoinnin edistämisen tehtäväkseen. Systemaattisempaa kokemustiedon keräämistä elinympäristön hyvinvointitekijöistä Paikallisten erityispiirteiden huomioonottamista. Samat raja-arvot eivät toimi kaikille. Tämä tarkoittaa avointa keskustelua, sillä ideologia on aina osa normatiivista hyvinvointikäsitystä. Kuntarajojen sisällä ja yli tapahtuvaa tarkastelua. Monet ilmiöt, kuten esimerkiksi segregaatio tai vapaa-ajan palveluiden käyttö eivät ole mallinnettavissa kuntarajojen mukaan. Innovatiivinen työ on kunnissa ja kaupungeissa usein yksittäisten ihmisten harteilla. Paikkatiedon parempi hyödyntäminen! Seudullinen työ? Tietoperustaista kehittämistyötä. Tutkimus ja kehittäminen rinnakkain olisi nähtävä rinnakkain, jotta voidaan löytää yhteyksiä fyysisen rakenteen ja hyvinvoinnin välillä.

Lisätietoja: korkeakouluharjoittelija Kaisu Sahamies Tampereen kaupunkiseutu kaisu.sahamies@tampereenseutu.fi puh. 044 4863016 http://www.mal-verkosto.fi/hankkeet/hymy-selvitys_2018