Muutokset matematiikan opetuksessa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Advertisements

Kurssimarkkinointia Koulutuksen toiminta-alue/Sari Helminen1 Syksyn kursseilla on tilaa!
FILOSOFIAN KOE YLIOPPILASKIRJOITUKSISSA. Kokeen sisältö -Koetehtävät perustuvat kursseihin FI1-FI tehtävään riittävät 1. kurssin tiedot -Myös oppiainerajat.
YO-TUTKINTO  Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
1 Pardian uudet verkkopalvelut Yleisesittely Pardian koulutus/SM.
Lääkekasvatus -ohje apteekeille Katri Hämeen-Anttila, FaT dosentti, kehittämispäällikkö Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.
Jouni Paakkinen Perusopetuksen päätelaiteprojekti.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella.
Kansainvälinen liiketoiminta Digitalisaatio ja digitaaliset oppimisympäristöt Pepe Vilpas.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Opetusteknologian vastaus insinöörikoulutuksen matematiikan alkuopetuksen haasteisiin Kari Lehtonen Metropolia Ammattikorkeakoulu.
SEMINAARI Eija Kumpulainen Oulun normaalikoulun lukio.
Arviointi osana oppimisprosessia
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
LUKION OPETUSSUUNNITELMAUUDISTUS LOPS 2016
Johdanto Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Arviointi Arviointiasteikko ja -merkinnät Tutkinnon osan arviointi
Tampereen kaupunkiseudun TVT-suunnitelma, Treduka
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Tasavirta-koulutus Lappeenranta 30.9., 1.10., ja
Asiatekstin rakennemalleja
Ideoinnista ja suunnittelusta liikkeelle!
Ylioppilastutkinnon matematiikan tehtävät
Terveysteknologia Tutustutaan, mitä kaikkea terveysteknologialla voidaan tarkoittaa ja miten se auttaa terveyden hoidossa ja sairauksien ehkäisyssä.
Korkeakoulukirjastojen tulokset
TE1 Terveyden perusteet
Sujuva väylä ammatillisesta koulutuksesta ammattikorkeakouluun
Psykologian 2. kurssi ”Miten minusta tuli minä?”
Taidesampo päivitys v taiteen tuntemus - kulttuurinen osaaminen.
6.2 SISÄILMARYHMÄTOIMINTA
Kieli, kirjallisuus ja identiteetti
Asiatekstin rakennemalleja
Aloita täältä, täydennä säännöllisesti!
Terveystiedon ainereaali
Työpaja 3 Sähköinen YO-koe.
Elinan kokemukset ja oppimiset Taitava Viestijä –kurssilla
Vaativan erityisopetuksen ja koulunkäynnin ohjaajien täydennyskoulutuskokonaisuus
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen
Kemian yo-kirjoitukset Ressun lukiossa
Äidinkielen yo-koetyyppi keväästä 2007 alkaen: oma tekstilajinsa
Monialainen yhteispalvelu
Lentokonealan jatko-opinnot
YLEINEN TUKI TEHOSTETTU TUKI ERITYINEN TUKI YLEINEN TUKI
Kevään 2018 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
LUKU Lukemisen ja kirjoittamisen oppikirja aikuisille maahanmuuttajille Kaisa Häkkinen & Anna Nylund.
KE6 – Kemian kertauskurssi
Yksi yhteinen Positia Hejkit.
Finanssialalle.fi – alan koulutus, urapolut ja oppimateriaalit
Yleisohje Pitkä matematiikka
TEKSTIOPPI s
PowerPoint-esitys korkeakoulujen opiskelijavalinnoista 2020-
CLT132 Tehtävät (viikko 7).
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Ystävänpäivän kampanja 2019 Info vapaaehtoisille
Laajennettu tehtävätoimeksianto (Taatila-Suomala 2008, 30-36)
Metallurgian seminaari
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Mitä uutta töissä.fi-palveluun?
LCB-5800 Ruotsinkielinen yritysviestintä 1
Oma osaston käyttöön! Esityksen tavoitteena:
Hyvinvointi- ja terveyserot -sivusto
Kurssivalinnat 2019  Tulevat abit.
Toiselle vuosikurssille
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
YO-TUTKINTO Kokelas on itse vastuussa siitä, että on selvillä yo-tutkintoon liittyvistä määräyksistä ja yo-kokeiden suoritusohjeista ja noudattaa niitä.
Luokat A Minna Mäkelä 19B Satu Mäkinen 19C Juha Käkilehto.
Esityksen transkriptio:

Muutokset matematiikan opetuksessa Digitaalisten aineistojen pedagoginen hyödyntäminen matematiikassa, fysiikassa ja kemiassa   Avauskeskustelu

Päivän ohjelma ja esittely Päivä 1: Digitaaliset aineistot kurssi- ja ylioppilaskokeissa 09:30-10:00 Ilmoittautuminen ja aamukahvi 10:00-10:45 Muutokset matematiikan opetuksessa 10:45-12:00 YTL:n esimerkkitehtävät 12:00-13:00 Lounas 13:00-14:15 YTL:n esimerkkitehtävät (jatkuu) 14:15-14:30 Kahvitauko 14:30-15:45 Digitaalisten aineistojen hyödyntäminen tehtävänlaadinnassa ja vastaamisessa 15:45-16:00 Yhteenveto ja etätehtävä Kerro, kuka olet ja mistä tulet. Millaisia toiveita/ajatuksia sinulla on päivän koulutuksesta?

LOPS uudistui - mikä muuttui? MAY1 vaikutukset – onko pitkän matematiikan lukijoiden määrä lukiossasi kasvussa? Kokemuksia kursseista MAA2-MAA7 ja MAB2-MAB4 TVT:n käytölle asetetut taitotavoitteet Teemaopinnot- matematiikan rooli Millaista on kurssiesi arviointi?

Digitaalinen arviointi - Abitti Digitalisaatio toisella vuosikurssilla Digitalisaatio ensimmäisellä vuosikurssilla Onko ensimmäiset Abitti-kurssikokeet jo pidetty? Mistä ja miten digitaaliset koetehtävät? Digitaalisten tehtävien arviointi, pisteytys ja merkinnät TVT-taitojen arviointi?

YTL:n tiedote digitaalisesta YO-kokeesta Valinta- ja yhdistelytehtävät, joissa vastaamiseen tarvittava kirjoittaminen on minimoitu. Yksinkertaiset tuottamistehtävät. Monipuolisempaa matemaattisen ongelman ratkaisua sekä tiedon yhdistämistä ja analysointia vaativat tehtävät, joissa saatetaan tarvita usean eri kurssin tietoja. Lähde: YTL

Koetehtävät muutoksessa: monivalinnat, yhdistelyt Millaisia tehtävien olisi oltava, jotta toimisivat hyvin matematiikassa? Lähde: YTL

Koetehtävät muutoksessa: monivalinnat, yhdistelyt Millaisia tehtävien olisi oltava, jotta toimisivat hyvin matematiikassa?

Uudet tehtävätyypit B-osassa

Uudet tehtävätyypit B-osassa

Uudet tehtävätyypit B-osassa

Ongelmanratkaisutaitojen opettaminen ja niiden mittaaminen ” Yo-kokeen pitää mitata OPS perusteiden mukaista osaamista sekä kypsyyttä, ei oppikirjan tehtävien hallintaa”   “ Ongelmanratkaisua ei voi harjoitella tutuissa tehtävissä! Uudentyyppiset tehtävät ovat itseisarvo! … Tavoitteena on olla niin paljon erilaisia tehtäviä, ettei niitä kaikkia voi opetella.” Peter Hästö, matematiikan jaoksen puheenjohtaja, kalvot

Ongelmanratkaisutaitojen opettaminen ja niiden mittaaminen ”Jos se on minusta kiinni, niin jatkossa nähdään kokeissa enemmän ”epästandardeja” tehtäviä joissa pitää soveltaa lukion tietoja rutiinien pyörittämisen sijaan. Enkä tarkoita (välttämättä) sovelluksia reaalimaailmaan, vaan muuhun matematiikkaan. Esim. viime vuonna [2012] lyhyen matematiikan kokeessa pyydettiin etsimään funktion ​​ nollakohtia. Tätä tehtävää kritisoitiin siitä, ettei sen tyyppisiä tehtäviä harjoitella lukiossa. Minusta taas tehtävä on siksi hyvä, ettei sen tyyppisiä tehtäviä harjoitella lukiossa. Tehtävässä pitää käyttää tunnettuja tietoja vähän eri kontekstissa, ei vaan edetä tutun ja turvallisen kaavan mukaan. ”  𝑓 𝑥 = 𝑥+3 𝑥 2 −4 Peter Hästö, matematiikan jaoksen puheenjohtaja, Dimensio 4/2013

Aineistot matematiikan digitaalisessa ylioppilaskokeessa "Sähköisessä kokeessa taustamateriaalin määrä voi olla laajempi kuin perinteisessä kokeessa. Aineisto voi olla upotettuna tehtävään tai se voi olla muunlainen paikallisessa koepalvelimessa toimiva palvelu. Materiaalina voidaan tehtävätyypistä ja oppiaineesta riippuen käyttää tekstien lisäksi esimerkiksi seuraavia materiaalityyppejä ja näiden yhdistelmiä:" lähde: YTL

Aineistot matematiikan digitaalisessa ylioppilaskokeessa “Mahdollistaa laajemman aineistojen käytön. Koskee ehkä enemmän lyhyttä koetta. Esimakua jo nyt (kaksiosaisessa kokeessa 8 sivua). Esim. ote taloustieteen kirjasta ja pyydetään selittämään joitain siellä esiintyviä matemaattisia käsitteitä tai vastaamaan sen perusteella matemaattisiin väitteisiin (totta/ei-totta/ei-voi-sanoa)” Peter Hästö, matematiikan jaoksen puheenjohtaja, kalvot

Tehtävä Valitse kaksi tehtävää digitaalisen matematiikan ylioppilaskokeen esimerkkitehtävistä. Yksi A-osiosta ja yksi B-osiosta. Laadi sellainen ratkaisu, jonka kuvittelet että opiskelija voisi tuottaa. Mitä haasteita tehtävässä on ratkaisun tai pisteytyksen näkökulmasta? osoite: digabi.fi