Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Lentokonealan jatko-opinnot

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Lentokonealan jatko-opinnot"— Esityksen transkriptio:

1 Lentokonealan jatko-opinnot
TAMK ja TTY

2 Opiskeluvaihtoehdot AMK-opinnoissa
Päiväopinnot Monimuoto-opinnot Englanniksi Avoimen väylä

3 TAMK

4 Insinööri AMK, Konetekniikka Lentokonetekniikka
Konetekniikan koulutus  opetussuunnitelma

5 Näin haet tutkinto-opiskelijaksi  Kevään haku 2018

6

7

8 Muista Valintakoeyhteistyö
Valintakoeyhteistyötä tekevät ammattikorkeakoulut hyväksyvät sellaisenaan toisessa ammattikorkeakoulussa suoritetun valintakokeen. Tarkista Opintopolusta hakukohteen hakuohjeista onko hakukohde mukana valintakoeyhteistyössä. Valintakoekutsut Valintakoekutsut lähetään viimeistään noin viikko ennen valintakoetta sähköpostitse. Osaan valintakokeista ei lähetetä kutsua ja sinun tulee osallistua omatoimisesti. Kaikkien hakukohteiden valintakokeista kerrotaan tarkemmin hakukohteen valintaperusteissa Opintopolussa. Niiden koulutusten osalta, joissa valintakoekutsua ei lähetätä ohjeet päivitetään tänne: Valintakoekutsut. Valintakokeiden ennakkoaineistot Tekniikan ja liikenteen alan valtakunnallisen valintakokeen ennakkoaineisto Kevään 2018 suomen- ja ruotsinkielisen tekniikan alan valtakunnalliseen valintakokeeseen tulee ennakkoaineisto, joka on luettavissa netissä kaksi viikkoa ennen koetta. Ennakkoaineisto ei saa olla mukana valintakokeessa.

9 Ensikertalaiskiintiö
Korkeakoulut varaavat osan yhteishaun opiskelupaikoista ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakeville. TAMK varaa pääsääntöisesti 80 % päivätoteutusten ja 50 % monimuotototeutusten aloituspaikoista ensikertalaisille. Tarkemmat tiedot löydät hakukohteen valintaperusteista Opintopolusta. Lisätietoja ensikertalaiskiintiöstä: Ensikertalaiskiintiö.

10 Esim. Tekniikan valintakoe
Valtakunnallinen valintakoe - ei kutsua Ohjeet mitä mukaan tulee opintopolkuun Ennakkoaineisto - lue!! (8p) Ei saa käyttää laskinta/ taulukkokirjaa Matemaattisia tehtäviä Loogista päättelyä vaativia tehtäviä Ongelmanratkaisua Ole huolellinen! Edellisen vuoden kokeita nähtävillä oppilaitoksen sivuilla!

11 TAMK Hakijapalvelut Puhelin p. (03) 245 2395 Sähköposti

12

13

14 Diplomi-insinöörin syventävät opinnot

15

16 Usein kysyttyä 2. Voiko hakea diplomi-insinööriksi, vaikka ei ole lukenut pitkää fysiikkaa ja kemiaa? Hakija voi hakea normaalisti yhteisvalinnassa vaikka ei ole lukenut pitkää fysiikkaa ja kemiaa. Valintakokeet perustuvat lukion pitkän matematiikan, fysiikan ja kemian opintoihin. Kannattaa prepata ajoissa ja katsoa vanhoja valintakoetehtäviä DIA-valinnan pääsykoearkistosta. 3. Mistä tietää, mitkä valintakokeet ovat pakollisia? Kaikissa TTY:n DI-hakukohteissa pakollisena kokeena on matematiikka, jonka lisäksi voi tehdä kokeen fysiikassa tai kemiassa. Halutessaan voi tehdä molemmat, parempi tulos huomioidaan. On huomattava, että TTY:n automaatio-, rakennus-, sähkö- ja konetekniikassa pakollisena kokeena matematiikan lisäksi on fysiikka. Lisätietoa valintakokeista. Kaikkien DIA-valinnassa hakevien on ilmoitettava jo hakuaikana hakulomakkeella, mihin valintakokeisiin he ilmoittautuvat ja millä paikkakunnalla kokeisiin osallistuvat. Tieto tarvitaan, jos hakija ei tulekaan valituksi alkupistevalinnassa vaan joutuu osallistumaan valintakokeisiin.

17

18 DIPLOMI-INSINÖÖRI- JA ARKKITEHTIKOULUTUKSEN YHTEISVALINTA www.dia.fi

19 TTY Hakijapalvelut Puhelin ma-to 12-14, p. 050 300 0442 Sähköposti

20


Lataa ppt "Lentokonealan jatko-opinnot"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google