Valtionosuusuudistus - Turku

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasten oikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus Maailman laajin ihmisoikeussopimus Hyväksyttiin 1989, Suomessa voimaan maata hyväksynyt, vain Yhdysvallat.
Advertisements

Rovaniemen kaupungin ennaltaehkäisevä, ohjaava sekä ryhmämuotoinen perhetyö Toiminta-ajatus Auttaa, opastaa, ohjata perheitä arjessa ja vanhemmuudessa,
Ikäihmisten hyvinvointipalvelut nyt ja tulevaisuudessa vanhustyön johtaja Anna Haverinen
Yliopiston sopeuttamis- ja kehittämistoimet (Soke) Koponeuvosto Joni & Jyri.
Loviisan liikenneturvallisuussuunnitelma ONNETTOMUUSKUSTANNUKSET.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Geometria MATEMATIIKKAA 3 A © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Markkula1 Ehkäisevän päihdetyön toimintaohjelma − muuttunut lakipohja Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen työ hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä.
Nuorten arvioita kuntapalveluista Tulossa: Gretschel, Anu & Kauniskangas, Eija (maaliskuu 2012) Nuoret kuntapalveluja arvioimassa – peruspalvelujen arvioinnin.
Arviointi osana oppimisprosessia
Ajankohtaista työmarkkinoilta
Valtion ja kuntien verorahoitus vuonna 2015, mrd
Opettaja opettaa persoonallisuudellaan- vai opettaako?
Tulorajat ja asunnon vaihdot
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
VANHEMPIEN JA LÄHEISTEN TUKEMINEN OSANA SUKUPOLVIEN KETJUJEN VAHVUUDEKSI KÄÄNTÄMISTÄ Läheistyön seminaari Mareena Heinonen, Sannariikka.
Tilastoja Vantaalta Väestö-, rakentamis- ja työttömyystiedot päivittyvät seuraavan kerran lokakuun lopussa Työllisyysastetta kuvaavat ¼-vuositiedot.
Innokylän arviointimittari
Julkinen talous = Valtion, kuntien, kuntayhtymien ja sosiaalirahastojen (KELA, työeläkeyhtiöt) talous Valtion talous Hallitus valmistelee ja eduskunta.
Riskien arviointi, Oulun eteläinen osakokonaisuus
20.
Monialainen yhteispalvelu
Tilastoja Vantaalta Tilastokeskuksella on ongelmia väestön ennakkotilastojen tuottamisessa. Alkuvuoden ennakkotiedot joudutaan tekemään uudelleen.
Tilastoja Vantaalta Tilastokeskuksella on ongelmia väestön ennakkotilastojen tuottamisessa. Alkuvuoden ennakkotiedot tammi-syyskuulta joudutaan.
Matti Pohjola Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
Saavutettavuusinfo korkeakouluopiskelijoille
Puolue D Vaihtoehtobudjetti vuodelle 2018:
Skanssin monitoimitalon tarveselvitys
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Etelä-Pohjanmaan tietopaketti
Valtion ja kuntien verorahoitus vuonna 2016, mrd
Rajoitteet Iäkkään henkilön hoidossa käytetylle fyysiselle rajoittamiselle ei ole olemassa yhtä yleispätevää määritelmää. Yhteistä rajoitteille on kuitenkin.
OSA IV SÄÄSTÄMINEN JA TALOUDEN SUUNNITTELU
Esityksen nimi / Tekijä
Vaasan kaupunki Talousarviokehys 2009 Kaupunginvaltuuston info 26. 5
Kaksi erää Tässä ppt:ssä ohjeet pelin johtajalle Opus-työryhmä 2014
Opinnoista töihin KP OTE Hyvinvointitiimi
Pohjois-Savon kuntien tilinpäätökset 2017
Toimintoanalyysin syventäminen – lyhyt kuvaus hankkeesta
Miina Sillanpää Seuran ja Valtaa vanhuus –liikkeen seminaari
Lukutaito ja syrjäytyminen
Nuorten hoivaajien määrä, valistuneita arvauksia (mutta läpinäkyviä)
Vapaaehtoistyön tekeminen Suomessa

Opintopsykologi Katja Hietanen
YTY AKATEMIA: MIHIN SUUNTAAN KUNTOUTUS? YTY & STM
Taloustorstai Kuntaliiton kysely hallitusohjelman ja kehyspäätöksen vaikutuksista kuntatalouteen SÄÄSTÖKYSELY Mikko Mehtonen.
TYKY-TOIMINTA 2014 Esityksen alaotsikko Esittäjän nimi.
TULOKSET OPINNOISTA-TÖIHIN WEBROPOL-KYSELY SYKSY 2017
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Maksuton varhaiskasvatuskokeilu
Työtehokkuuden parantaja
Kuntien ja kuntayhtymien toimintamenojen
Viestinnän työkalupakki
Tilannekatsaus kokeilun tuloksista syyskuu 2018
Tilastoja Vantaalta ja muista kaupungeista
Turkulaisten VSSHP:n käyttö tammi-maaliskuussa 2015
Etelä-Pohjanmaan tietopaketti
SDP:n linjaukset sote-valmisteluun
LAPE-PÄHKINÄT vol Keino osallistua Pirkanmaan vanhemmuuden ja parisuhteen tuen palveluiden kehittämistyöhön - Tekstidia Dian voi valita.
Liikkuva terveysneuvontapalvelu
Kumppaniksi Voimavarat työssä vertailu
Kys. 8. Maakunnan talouden ohjaus perustuu erityisesti maakuntalakiin ja maakuntien rahoituslakiin. Ohjaavatko maakuntien rahoitusmalli ja maakuntalain.
Museolain ja museoiden rahoituksen uudistus
Kuntoutusuudistus - miten tästä eteenpäin
Työllisyys ja työttömyys.
Lähde: Kuntaliitto /Sanna Lehtonen
Sairastavuusindeksit Kela:n sairastavuusindeksi 2018 (Lähde: Kela/Terveyspuntari) - kuolleisuusindeksit - lääkekorvausoikeusindeksit - työkyvyttömyysindeksit.
Mielipiteet lasten digitaalisesta pelaamisesta
Kevan ajankohtaiset Etelä-Savo Maakuntatilaisuudet 2019.
Työllisyyspoliittinen avustus – rahoituksen haku vuodelle 2020
Esityksen transkriptio:

Valtionosuusuudistus - Turku 10.4.2014 25.12.2018 Esittäjän nimi

Lukuja Valtionosuutena saatu tulo vähenisi Turussa 156 e / asukas Kokonaissummana 28,1 milj. euroa Vastaa yhden prosenttiyksikön korotusta Turun verotuloissa Verotulotasaukseen siirretystä 721 milj eurosta Turun menetys 4,9 milj euroa 25.12.2018 Esittäjän nimi

Kriteereistä (1) Kriteereiden määrää on onnistuttu vähentämään aikaisemmasta ja mukaan on otettu pääosiltaan tarpeellisia ja käyttökelpoisia kriteereitä. Suurimpana puutteena voi pitää sitä, että ennaltaehkäisevän työn kriteeriä ei ole saatu millään muuttujalla mukaan järjestelmään – kannustavuus? Turun kaupungin strategiana on ollut ennaltaehkäisy ja hyvinvoinnin edistäminen. Uudistus ei voi lähteä siitä, että niitä kuntia, jotka ovat panostaneet toiminnassaan ennaltaehkäisyyn, rangaistaisiin valtionosuusmenetyksellä. Tarvitaan kannustava elementti sellaisille kunnille, joissa esim. väestö on keskimääräistä iäkkäämpi, mutta keskimääräistä terveempi. Eli jos kunta pystyy säilyttämään tilanteen, saa se tästä kannustavan osuuden ennaltaehkäisevien palveluiden rahoittamiseksi. Tarkastelussa on otettu pelkästään terveydenhuollon, vanhustenhuollon ja sosiaalihuollon toimialan kunnallisia kustannuksia. Esimerkiksi ennaltaehkäisevässä vanhustenhuollon menojen hillitsemiseksi satsataan kunnissa esteettömyyteen, vanhusten joukkoliikenteeseen ja asuntojen kunnostamiseen ja rakentamiseen, mutta nämä kustannukset jäävät kokonaan muiden toimialojen kustannuksina tehdyssä tarkastelussa sivuun. 25.12.2018 Esittäjän nimi

Kriteereistä (2) Työttömyysaste, vieraskielisyys syrjäisyys, saamelaisten kotiseutualueen lisä ja työpaikkaomavaraisuus ovat kriteereinä hyviä. Työttömyyden painoarvo voisi olla esitettyä suurempi. Vieraskielisyystekijää ei ole huomioitu tarpeeksi painokkaasti, vaikka siihen on nyt ensikerran selvästi osoitettu laskennallista kustannusta. Turun väkilukuun vaikuttaa arviolta noin 10.000 muista kunnista tullutta opiskelijaa. Tämä ryhmä on suhteellisen tervettä ja vaikuttaa alentavasti koko väestöstä laskettuun sairastavuuteen. Kaavaillut muutokset ovat joidenkin kuntien osalta niin suuria, että siirtymäaika on pidennettävä kahdeksaan vuoteen (2 valtuustokautta) 25.12.2018 Esittäjän nimi

Laskentaperusteet Tehdyt tutkimukset, kertoimet ja perushinnat on saatu tiedoksi, mutta osin vaikeaselkoisia, ainakin kuntakohtaisesti – läpinäkyvyys? Kelan lääkekorvaus- ja etuusrekisteristä kerätyt tiedot eivät tuo riittävästi esiin kaikkien kansansairauksien aiheuttamia kustannuksia esim. päihdesairauksien ja suun terveydenhuollon osalta. Laissa ei tulisi sitoa painokertoimien säätämistä 5 vuoden välein, vaan tarvittaessa niitä tulisi voida laskea useammin 25.12.2018 Esittäjän nimi

Yhteenveto Verotulotasauksen on pitäydyttävä vain verotulojen tasauksessa. Valtionosuustulojen tasaukseen sitä ei tule käyttää, koska siitä tulisi muutoksen jälkeen kovin monimutkainen. Uudessa valtionosuusmallissa vähennetään vanhempien ikäryhmien painoarvoa ratkaisevasti ja vastaavasti huomattavasti lisätään sairastavuuskerrointa. Vanhempien ikäryhmien painoarvoa suhteessa sairastavuuteen ei pidä muuttaa näin merkittävästi. Valtionosuusjärjestelmään tulee ottaa mukaan jokin kriteeri, joka mittaa ennaltaehkäisevän työn osuutta Työttömyyden painoarvoa tulee nostaa valtionosuuden määräytymistekijöissä pitkäaikaistyöttömien sekä nuorisotyöttömien määriä painottaa Vieraskielisyyden laskennallista kustannusta tulee korottaa vieraskielisestä väestöstä aiheutuvat kustannukset kunnalle ovat varsin moninaisia ja huonosti tunnistettuja. Kuntakohtaiset muutokset tulee rajata kahden valtuustokauden mittaisiksi eli kahdeksaksi vuodeksi. 25.12.2018 Esittäjän nimi