Lahden ammattikorkeakoulun Työelämäpalvelut

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Osuustoiminta osana hallituksen elinkeinopolitiikkaa YK:n kansainvälinen osuustoimintavuosi 2012 Suomen pääjuhla Työmarkkinaneuvos Jarmo Palm.
Advertisements

Satakunnan ammattikorkeakoulu | Tekniikka ja merenkulku Satakunta University of Applied Sciences | Faculty of Technology and Maritime Management ServiTrans.
”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Johtajuutta markkinoiden ja verkostojen kautta Kuntamarkkinat, Helsinki Arto Haveri, Tay Johtamiskorkeakoulu
Jatkajakoulu kokemuksia •miten opiskelijat haettiin ja valittiin? •millaisia opiskelijoita saimme? •millaisia opintojaksoja tarjotaan ja miten ne on kytketty.
PK-kehittämispalvelut
Etelä-Suomen EAKR-ohjelman vuosiraportti 2010 Esittely Päijät-Hämeen MYR:ssä
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Edelläkävijämarkkinaohjelma Fiksu kysyntä luo uutta ohjelmavalmistelu Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
YMPÄRISTÖLIIKETOIMINTA JA
Oulu Juha Pulkkinen Tekes.
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
LUOVUUS, OSAAMINEN, VERKOSTOT, RAHA Seudulliseen yhteistyöhön! -opetustoimen seutuseminaari Rehtori Yrjö Sotamaa, Taik
Ministeriöverkoston kokous Kohti kestävää tuottavuutta - työelämän laatu, innovaatiot ja tuottavuus -hankkeen käynnistäminen.
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
Realisoituuko työvoimapula - välityömarkkinoistako ratkaisu?
Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,
Työvoima- ja elinkeinokeskus Ohjelmakausi 2007–2013 käynnistyy, EU-projektien toteutus Yritysrahoituksen puheenvuoro Pekka Pelkonen Pohjois-Karjalan TE-keskus.
Tekstiä tähän kohtaan ” Osaavana pidempään työelämässä”
Kumppanuudella tuloksiin Yritysten keskittyminen ydintoimintoihinsa ja tukitoimien ulkoistaminen ovat muuttaneet perinteistä työyhteisörakennetta. Miten.
MuotoCon tavoitteena on luoda palvelu, josta pk-yritys saa kootusti tietoa muotoilun käytön hyödyistä, löytää tekijät ja saa tietoa rahoitusmahdollisuuksista.
Huippuostajat Fiksu kysyntä luo markkinoita yritysten uusille ratkaisuille Tekes Asiantuntija Sampsa Nissinen.
FinnWell -ohjelma 2007 – 2009 Kalevi Virta. Mitkä ovat tulevaisuuden suuntaviivat FinnWell- ohjelman jatkoa ja Tekesin positioitumista terveydenhuollon.
Kirjastopalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteet MittaritAikatauluVastuu- henkilö 1.Päivitetään keskeiset palveluketjut 2.Palveluketjut toimivat osana.
W w w. h a m k. f i Ylermi ohjausryhmä Helena Turunen mi.
OSAAMISEN KASVATTAMISTA YHTEISELLÄ KEHITTÄMISELLÄ - HYVINVOINTITOIMIALAN INFO /Eeva Nuottasaari.
KoulutusPotkuri+ Neuvontapalvelut alkaville ja toimiville yrityksille Turun seudun yrityspalvelukeskus Potkurissa - yhden paikan periaatteella - yrityksen.
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
W w w. h a m k. f i HYVÄ JA TUOTTAVA TYÖELÄMÄ TYÖYHTEISÖN DYNAAMINEN VALMENNUS mi.
Kestävää kasvua ja työtä
Innovatiiviset kaupungit
Forssan kaupungin hankintapolitiikka, järkivihreät hankinnat
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Liideri – Liiketoimintaa, tuottavuutta ja työn iloa ( ) Seminaari Framissa
Brändin kiteytys Vihreä kasvu syntyy yhdistämällä uudella tavalla uusiutuvia luonnonvaroja, teknologiaa ja eri alojen osaamista. Joensuun seudulla Vihreän.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
TURKU SCHOOL OF ECONOMICS Institute for Competition Policy Studies Muutostrendit ja palvelujen tuottamisen mallit Aki Koponen Johtaja Muutosta johtamassa.
TEKNISEN KONSULTOINNIN TOIMIALARAPORTTI Timo Metsä-Tokila.
Esityksen otsikko Alaotsikko, ja/tai otsikkoa tarkentavaa tekstiä.
Luo(v)uutta puusta-Hiilinielu Design Studio TkT Ulla Häggblom, TAMK Biotalous Road , TAMK.
Tavoitteena alueellinen osaamiskeskittymä – matkalla Lapin koulutuskonserniin Lapin korkeakoulukonsernin neuvottelukunnan Tulevaisuusseminaari
Miksi Pohjoismaiden innovaatioyhteistyötä? erikoistutkija Hannu Lipponen Kauppa- ja teollisuusministeriö Oulu
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Tekesin viestit 2016 VIESTIT Markkinat
Minno meets Innokylä - törmäyskohtia
Hyvän hallinnon ja kyvykkyyksien tärkeydestä digitalisaatiossa
Lean Canvas palveluiden suunnittelun ja kehittämisen apuvälineenä
Kokkolan yliopistokeskus Chydenius
Verkkokoulutuksen tietoisku
Järjestöjen ja yritysten yhteistyöfoorumi -selvityshankkeen tuloksia Kari Kurkela, Ari Inkinen.
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu Koulutusta, tutkimusta, kehittämistä
Team Finland – palvelutarjonta
Yrityksen kehittämisen välineet
Venäjän vienti kasvuun Päijät-Hämeessä –hanke
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
Saimaan ammattiopisto Sampo
TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Kestävän yrittäjyyden innovaatiot KESY –
Kestävää kasvua ja työtä – Suomen rakennerahasto-ohjelma
Kahdeksan edellytystä sujuvaan opinnollistamiseen
ERÄTAUKO-KOULUTUKSEN SUUNNITTELUPOHJA
Hanketyö johtamisen ja kehittämisen välineenä
Kuntoutussäätiön alueverkostotyö Malminkartanon alueella
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Avainresurssit ja kyvykkyydet
Opintopolku.fi uudistuu oppijan parhaaksi
Esityksen transkriptio:

Lahden ammattikorkeakoulun Työelämäpalvelut 26.5.2015

Lisäarvoa asiakkaalle Pitkäjännitteinen kanssakehittäjä Miten Ennakoiva ongelmanratkaisu Kenelle Työelämäpalveluilla vastataan toimintaympäristön haasteisiin niin asiakkaiden kuin yhteiskunnan näkökulmasta. Kehittämisratkaisuja toteuttavat LAMKin asiantuntijat, ulkopuoliset yhteistyökumppanit ja innovatiiviset opiskelijat. Neljä pääkohderyhmää Mitä LAMK tarjoaa ratkaisuja osaamisen haasteisiin eri tilanteissa yksilöille ja eri kokoisille yrityksille ja organisaatioille. Neljä kohderyhmää ovat PK-yritykset Julkinen sektori Yhdistykset Yksityiset henkilöt Lisäarvoa asiakkaalle LAMKin Työelämäpalvelut on palvelukokonaisuus, joka auttaa asiakkaita navigoimaan toimintaympäristön muutoksissa, vahvistamaan osaamistaan ja johtamaan muutosta. Toiminnan ytimessä on jatkuva vuorovaikutus asiakkaiden kanssa. Arvo nousee, hinta nousee Hyödyn myyminen Vaikuttavuuden arviointi, refet, Kysyntälähtöinen, nollavaihe Salamapartio, kehittämishaaste, opiskelijoiden hyödyntäminen, (kentin kuvio, irl), nollavaiheen ansaintalogiikka, Kokeilukulttuuri Palveluviuhka, hyöty, portaat Pitkäjännitteinen kanssakehittäjä Moneen tarpeeseen Arvoa asiakkaalle Ennakkoluuloton aluevaikuttaja, verkostoitunut välittäjä ja monialainen työelämän uudistaja

LISÄ-ARVOA JA RATKAI-SUJA OPISKELIJA PALVELUK-SESSASI LAMKIN ASIAN-TUNTIJA OSAAMIS-VERKOSTO LISÄ-ARVOA JA RATKAI-SUJA OPISKELIJA PALVELUK-SESSASI Mitä? Työelämäpalvelut muodostavat monipuolisen palveluviuhkan inspiroivista puheenvuoroista hankekumppanuuteen ja koulutuspalveluista konsultointiin. TOIMINTAYMPÄRISTÖ Asiakkaan tarpeiden – myös piilevien – mukaan luodaan lisäarvoa, ratkaistaan ongelmia ja tarjotaan konkreettisia hyötyjä tämän päivän ja huomisen haasteisiin. TULOSTA TEHOA LAMK auttaa asiakasta saavuttamaan tuloksia, parantamaan tehokkuuttaan ja uudistumaan. LAMK tarjoaa asiakkaalle tietoa, osaamista ja muutospolkuja. UUDISTUMISTA

Kenelle? Kilpailukykyä – nopeasti! Osaamisen vahvistamista ja parempia palveluita! Työelämäpalveluita suunnitellaan asiakkaan tarpeiden ja tilanteiden mukaisesti yhdessä asiakkaan kanssa. Rakennetaan kestäviä asiakassuhteita. Osaamisen päivitystä ja verkostoja! Tehoa ja tuottavuutta prosesseihin!

Miten? Vastataan toimintaympäristön haasteisiin asiakkaiden sekä yhteiskunnan näkökulmasta. LAMK monipuolinen asiantuntijana. Tiivis vuorovaikutus asiakkaan kanssa ja asiakasymmärrys.

LAMK mukana matkailun kehittämisessä (4 ideaa) 1. Restonomikoulutus alkaa syksyllä 2016 Fokus vapaa-ajan palveluissa 2. Matkailustrategian päivittämisen sijasta vapaa-ajan palveluiden kehittämisohjelma Matkailu+hyvinvointi+tapahtumat+liikunta+teknologia - Restonomit palaavat Lahteen 40 aloituspaikan voimin syksyllä 2016, ja yhteishaku on siis keväällä 2016 - Koulutus tulee Liiketalouden alalle, mikä tarjoaa synergiaetuja mm. liiketoimintaosaamisen vahvistamisessa - Uudessa restonomikoulutuksessa tullaan valmistelutyöryhmän mukaan painottamaan perinteistä matkailu- ja ravintola-alaa laajempaa näkökulmaa: vapaa-ajan palvelutuotantoa - palvelutarjonnassa ja sen kehittämisessä huomioidaan sekä paikalliset asukkaat että matkailijat - Tällä profiililla paitsi erottaudutaan Suomen muista restonomikoulutuksista myös hyödynnetään nykyistä monipuolisemmin Päijät-Hämeen vahvuuksia kuten liikunta- ja hyvinvointipalveluita, reitistöjä, tapahtumia, ympäristöosaamista ja teknologiaa jne. - Näin voidaan tukea alueen kehittämistä monipuolisemmin - Lahti Regionille on tehty aloite siitä, että Päijät-Hämeen matkailustrategian päivittämisen sijaan laadittaisiin vapaa-ajan palveluiden kehittämisohjelma, jossa huomioitaisiin nykyistä vahvemmin liiketoimintapotentiaali, joka syntyy yhdistämällä eri alojen osaamista alueella September 17, 2018 ALATUNNISTE TÄHÄN

LAMK mukana matkailun kehittämisessä (4 ideaa) 3. Vahvasta hankekannasta työkaluiksi Live Green Care, liiketoimintaa verkostoitumalla (mm. palvelumuotoilua, hoiva- ja hyvinvointiyrittäjyys) Sälli kouluttaa (sähköinen liiketoiminta) Kesma 2 (kestävä matkailu) Outdoors Finland Etelä (retkeilyreittien tuotteistaminen ja kv-markkinointi) 4. Uusia avauksia Asiakaspalvelukoulutuksia Palvelukehittämistä ja -muotoilua Markkinointikoulutuksia Prosessien kehittämistä Kansainvälistämiskoulutuksia September 17, 2018 ALATUNNISTE TÄHÄN

Palvelukoordinaattori, Työelämäpalvelut Kiitos, S I r p a K e m i n e n Palvelukoordinaattori, Työelämäpalvelut Puh. 050 403 6891 sirpa.keminen@lamk.fi September 17, 2018 ALATUNNISTE TÄHÄN