VALTAKUNNALLISET NUORISOALAN OSAAMISKESKUKSET JA VALTAKUNNALLINEN NUORISOTYÖN JA –POLITIIKAN OHJELMA (VANUPO) 2017-2019 Marja N. Pulkkinen 8.11.2017.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelma ja nuorisojärjestöt
Advertisements

TORNION KAUPUNGIN NUORISOPALVELUT STRATEGIA
Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK), Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) ja Kemianteollisuus ry Kirsi Levä I Turvallisuusosaamisen kehittäminen.
Yliopiston sopeuttamis- ja kehittämistoimet (Soke) Koponeuvosto Joni & Jyri.
Johtaja Leila Helaakoski Pohjois-PohjanmaanTE-keskus EAKR-seurantakomitea
Nuorisotakuu nuorisotoimen näkökulmasta Nuorisotoimen ylitarkastaja Kirsi-Marja Stewart, Opetus- ja kulttuuritoimi.
Rotarypiirin 1420 piiriapurahojen (Designated District Grants, DDG) hakeminen ja raportointi.
Kommenttipuheenvuoro Koulutusjohtaja Eija Mattila Huittisten kaupunki.
Kehitysvammaisten ihmisten osallisuus työelämään – oikeus työhön, oikeus palkkaan Tornio
ALOITUSINFO PROJEKTIKOORDINAATTORI SARI ÅGREN Toimintakulttuurin kehittäminen.
TYÖVOIMAKOULUTUS JA REFORMI
Asumispalvelut Erityishuolto-ohjelmat
NYKYTILAN KUVAUS Maaseudun kehittäminen
Lapsen oikeudet toteutuvat arjessa
Yhteistyösopimuksen laadinta
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
Th, TtM, kehittämispäällikkö Ulla Korpilahti
Miten haen uutta näyttötutkintojen järjestämissopimusta?
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
TOIMINTA-REFLEKTIO-OPPIMINEN.
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
Lainvalmistelua taustoittava kokous, STM
Aluehallintovirastojen hallinnollisten tehtävien kokoaminen HALKO-projekti Tilannekatsaus
Fyysisen aktiivisuuden lisääminen oppilaitosten arjessa

Sähköisen hyvinvointikertomus hyvinvointiklinikalla
JHKA-jaosto Toni Äikäs / VM JulkICT
Alueellisen ELO-toiminnan kehittämisestä
Ohjelma Kahvit, avaus Lisenssin tuotteistaminen, Chess Events, muut liiton ajankohtaiset (Juha Sundelin) Palvelut seuroille (Aleksi.
Kiinnostus osallistua hankesuunnitteluun tai toteuttamiseen
Opetustoimi osana Jyväskylää
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Avoimen tiedon ohjelman tavoitteet ja toiminnan kohteet keväälle 2015
Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry
Työkokous - palkkatuki ja sen vaikuttavuus
Sosiaalialan tehtävärakenne
Kuntauudistushankkeiden tilannekatsaus ja aikataulu
Nuorten tieto- ja neuvontapalvelut kansallinen koordinointi 2006
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden valvontaa 1. 3
Maakunnille siirtyvät tehtävät ja henkilötyövuodet
OSALLISTUMISJÄRJESTELMÄT
Ajankohtaista nuorten työpajatoiminnasta Varsinais-Suomen työpajaseminaari TURKU Jaana Walldén.
Laki rakennusperinnön suojelusta 498/2010
AJANKOHTAISTA ELY-KESKUKSESTA
Ammatillisen koulutuksen reformista
Liiketalouden perustutkinto, merkonomi
JHL:n edustajisto Hannu Moilanen/Marja Lehtonen
Taloustorstai Kuntaliiton kysely hallitusohjelman ja kehyspäätöksen vaikutuksista kuntatalouteen SÄÄSTÖKYSELY Mikko Mehtonen.
Päätösten lapsivaikutusten arviointi
Lainsäädäntö Valtion lupa- ja valvontaviraston on tarkoitus aloittaa toimintansa alkaen. Ehdotus Valtion lupa- ja valvontaviraston perustamisesta.
Monialaiset ohjaus- ja palveluverkostot Lapissa
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
OSALLISTUMISJÄRJESTELMÄT
Tutkintorakenteesta tutkinnon perusteeksi
Pohjois-Karjalan maakunta- ja soteuudistus
Laadunvarmistuksen työkalut Laadunvarmistus, toimijat ja niiden roolit
Tilapäinen työskentely ei-laillistettuna sosiaalityöntekijänä kunnassa – Talentian linjaus
Tervetuloa työelämätoimikuntatyöhön
Osaamisen arvioinnin ja näyttöjen järjestämisen laadunvarmistus
Ohjaus ja yhteistyö -korin tilanne - JORY 7. 5
Työelämätoimikuntien tehtävät pähkinen kuoressa
Taloudellinen tuki liittojen ja yhdistysten koulutuksiin
Museolain ja museoiden rahoituksen uudistus
Ajankohtaiskatsaus kasvupalveluihin
Koonnut Henriikka Mustajoki Kehittämispäällikkö TSV
Nuorisoalan järjestön valtionavustus
Järjestö 2.0 hankkeiden jatkosuunnitelma
Osaamisen ennakointifoorumi
Koulutuskiertue Suomen Sotaveteraaniliitto, Leena Seppälä.
Avaus Vanupo ja otoksia Lapin nuorisotyön tilastoista
Esityksen transkriptio:

VALTAKUNNALLISET NUORISOALAN OSAAMISKESKUKSET JA VALTAKUNNALLINEN NUORISOTYÖN JA –POLITIIKAN OHJELMA (VANUPO) 2017-2019 Marja N. Pulkkinen 8.11.2017

§

Uusi nuorisolaki (1285/2016) tuli voimaan 1.1.2017 2 § Lain tavoite Tämän lain tavoitteena on: 1) edistää nuorten osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia sekä kykyä ja edellytyksiä toimia yhteiskunnassa; 2) tukea nuorten kasvua, itsenäistymistä, yhteisöllisyyttä sekä niihin liittyvää tietojen ja taitojen oppimista; 3) tukea nuorten harrastamista ja toimintaa kansalaisyhteiskunnassa; 4) edistää nuorten yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa sekä oikeuksien toteutumista; sekä 5) parantaa nuorten kasvu- ja elinoloja. . . .

Uusi nuorisolaki (1285/2016) tuli voimaan 1.1.2017 2 § Lain tavoite Tavoitteen toteuttamisessa lähtökohtina ovat: 1) yhteisvastuu, kulttuurien moninaisuus ja kansainvälisyys; 2) kestävä kehitys, terveet elämäntavat sekä ympäristön ja elämän kunnioittaminen; 3) monialainen yhteistyö.

Uusi nuorisolaki (1285/2016) tuli voimaan 1.1.2017 3 § Määritelmät Tässä laissa tarkoitetaan: … 7) valtakunnallisella nuorisoalan osaamiskeskuksella yhteisöä, joka kehittää ja edistää nuorisoalan osaamista ja asiantuntijuutta valtakunnallisesti; osaamiskeskuksen voi myös muodostaa kahden tai useamman yhteisön sopimukseen perustuva yhteenliittymä.

Osaamiskeskukset nuorisolaissa jatkuu… 19 § Valtionavustuksen myöntäminen valtakunnalliselle nuorisoalan osaamiskeskukselle Valtion talousarvioon voidaan ottaa vuosittain määräraha myönnettäväksi valtakunnallisten nuorisoalan osaamiskeskusten toimintaan. Opetus- ja kulttuuriministeriö hyväksyy osaamiskeskuksen valtionapukelpoisuuden. Valtionapukelpoisuuden hyväksymisen edellytyksenä on, että osaamiskeskus kehittää ja edistää nuorisoalan perus- ja erityisosaamista sekä nuorisoalan asiantuntija- ja muita palveluja tuottamalla, kokoamalla, hyödyntämällä tai jakamalla tietoa nuorista, nuorisotyöstä tai nuorisopolitiikasta. Lisäksi osaamiskeskuksen tulee toteuttaa 2 §:ssä säädettyjä tavoitteita ja lähtökohtia.

Osaamiskeskukset nuorisolaissa jatkuu… Valtionapukelpoisuutta harkittaessa otetaan myös huomioon keskuksen taloudenhoito ja toiminnalliset edellytykset, valtakunnallinen merkitys nuorisoalalla, yhteiskunnallinen vaikuttavuus, valtakunnallinen nuorisotyön ja -politiikan ohjelma sekä osaamiskeskusten muodostama kokonaisuus. Valtionapukelpoisuus myönnetään määräajaksi. Valtionavustuksen määrää harkittaessa otetaan huomioon keskuksen tehtävät ja toiminnan laatu ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Avustettavan toiminnan on oltava yleishyödyllistä. Hyväksyttävinä menoina ei pidetä liiketoiminnasta tai muusta vastaavasta toiminnasta aiheutuvia menoja. Mahdollinen ylijäämä on käytettävä keskuksen nuorisotyöhön ja sen kehittämiseen.

Valtioneuvoston asetus nuorisotyöstä ja -politiikasta (211/2017) tuli voimaan huhtikuussa 2017 7 § Valtakunnallisen nuorisoalan osaamiskeskuksen hyväksyminen valtionapukelpoiseksi Nuorisoalan osaamiskeskuksena voi toimia kunta, kuntayhtymä, osakeyhtiö, osuuskunta, korkeakoulu, yhdistys tai säätiö, tai niiden sopimukseen perustuva yhteenliittymä. Nuorisoalan osaamiskeskukseksi haluavan organisaation on haettava valtionapukelpoisuutta opetus- ja kulttuuriministeriöltä ministeriön antamien ohjeiden mukaisesti. Ministeriö arvioi, täyttääkö hakija nuorisolain 19 §:ssä säädetyt valtionapukelpoisuuden edellytykset. Arviointi- ja avustustoimikunta antaa asiassa lausuntonsa.

Osaamiskeskusten valtionapukelpoisuus asetuksessa jatkuu… Osaamiskeskuksen valtakunnallista merkitystä ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta nuorisoalalla arvioidaan tarkastelemalla toimintaa, tehtäviä ja osaamista suhteessa voimassa olevaan valtakunnalliseen nuorisotyön ja -politiikan ohjelmaan. Osaamiskeskusten muodostamaa kokonaisuutta arvioitaessa otetaan huomioon keskusten toiminta ja osaaminen suhteessa valtakunnallisiin nuorisotyön ja -politiikan kehittämistarpeisiin.

Osaamiskeskusten valtionapukelpoisuus asetuksessa jatkuu… Sen lisäksi, mitä nuorisolain 19 §:n 2 momentissa säädetään, osaamiskeskuksen valtionapukelpoiseksi hyväksymisen edellytyksenä on, että: 1) keskuksen toiminta on tavoitteellista, merkityksellistä ja taloudellista; 2) keskus hoitaa talouttaan ja hallintoaan hyvin; 3) keskuksen henkilöstöllä on tehtävänsä suorittamisen kannalta tarvittava osaaminen; 4) keskuksella on tehtävänsä suorittamisen kannalta tarkoituksenmukainen yhteistyöverkosto; ja 5) keskuksella on toiminnan seuranta- ja arviointijärjestelmä.

Osaamiskeskusten valtionavustukset asetuksessa 8 § Valtionavustuksen myöntäminen valtakunnalliselle nuorisoalan osaamiskeskukselle Valtionavustusta myönnetään opetus- ja kulttuuriministeriön ja osaamiskeskuksen yhdessä sopimiin tehtäviin. Arviointi- ja avustustoimikunta tekee asiassa esityksensä.

Osaamiskeskusten valtionavustukset asetuksessa jatkuu… Osaamiskeskuksen tehtäviä, toiminnan laatua ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta arvioitaessa otetaan huomioon osaamiskeskuksen: 1) palvelukyky; 2) toiminnan laatua ja määrää mittaavat tunnusluvut; 3) toiminnan tavoitteellisuus, taloudellisuus sekä miten taloutta ja hallintoa on hoidettu; 4) henkilöstön ammattitaito ja osaaminen; ja 5) kirjanpito, jonka tulee olla järjestetty siten, että siitä käyvät ilmi nuorisotyön valtionavustuksella tuetun toiminnan kustannukset.

Vanupo  valtion talousarvion tavoitteet Nuorisolain 2 § Vanupo  valtion talousarvion tavoitteet AVI:t Valtion nuorisoneuvosto AAT OKM Osket Järjestöt Muut yhteisöt Kunnat

Valtakunnallinen nuorisotyön ja -politiikan ohjelma 2017-2019 (VANUPO) Nuorisolain 5 § mukaan: ”Valtioneuvosto hyväksyy joka neljäs vuosi valtakunnallisen nuorisotyön ja -politiikan ohjelman. Ohjelma sisältää tarkemmat tavoitteet valtakunnalliselle nuorisotyölle ja -politiikalle ja niiden tukemiselle. Ohjelman toteutumista seurataan ja ohjelma tarkistetaan tarvittaessa. Ohjelman valmistelee opetus- ja kulttuuriministeriö yhteistyössä asianomaisten muiden ministeriöiden kanssa. Valmistelussa tulee kuulla nuoria ja nuorisotyön ja -politiikan keskeisiä tahoja. Tarkempia säännöksiä ohjelman sisällöstä ja valmistelusta voidaan antaa valtioneuvoston asetuksella.” Huom! Lain siirtymäsäännöksen vuoksi ensimmäinen ohjelma tehdään ”kolmeksi” vuodeksi.

VANUPO:n 2017-2019 ohjaavuus Valtakunnalliseen ohjelmaan sisältyvien tavoitteiden toteuttaminen on ensisijaisesti ministeriöiden vastuulla ja niiden alaisen hallinnon vastuulla siltä osin, kuin ministeriöt osoittavat sille tehtäviä Nuorisotyön ja -politiikan alueella ohjelman tavoitteet ja toimenpiteet antavat suuntaviivat aluehallintovirastojen nuorisopoliittiselle työlle, mukaan lukien avustuspolitiikalle suhteessa kuntiin sekä alueelliseen ja paikalliseen nuorten kansalaistoimintaan Ohjelman tavoitteet ja toimenpiteet eivät sido kuntia niiden päättäessä nuorisotyön järjestämisen tavoista, mutta ohjaavat valtion avustuspolitiikkaa suhteessa kuntiin

VANUPO:n valmistelusta Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kuuli syyskuussa 2016 valtakunnallisia nuoriso- ja opiskelijajärjestöjä sekä eräitä nuorisoalan palvelu- ja kehittämiskeskuksia ohjelman sisällöistä. Nuorisoasiain neuvottelukunta (nykyinen valtion nuorisoneuvosto) antoi lakisääteisen tehtävänsä mukaisesti marraskuussa 2016 lausunnon ohjelmaan otettaviksi asioiksi: https://tietoanuorista.fi/lausunto-valtakunnalliseen-nuorisotyon-politiikan-ohjelmaan-otettavista-asioista/ Lausunto- ja kuulemisaika oli 21.7.2017 asti, lausuntomahdollisuus oli tarkoitettu järjestöille, ministeriöille ja muille instituutioille (lausuntopalvelun kautta). Webropol-kuuleminen ensisijaisesti nuorille ja heidän kanssaan työskenteleville. Valtioneuvoston yleisistunnon jälkeen aloitettiin osaamiskeskushaku.

Osaamiskeskushaku - muista ajankohdat! Valtionapukelpoisuushaku on käynnissä ja DL on pe 17.11. klo 16:15 OKM hyväksyy osaamiskeskusten valtionapukelpoisuuden ja myöntää kelpoisuuden määräajaksi. Arviointi- ja avustustoimikunta lausuu. Ministeriö arvioi, täyttääkö hakija nuorisolain 19 §:ssä säädetyt valtionapukelpoisuuden edellytykset joulukuun -17 puoliväliin mennessä. Valtionapukelpoisiksi hyväksyttyjen keskusten kanssa sovitaan yhdessä niiden tehtävistä vuosien 2018-2019 ajaksi. Keskustelut joulukuussa -17. Keskukset hakevat avustusta vuodelle 2018 sovittujen tehtävien hoitamiseen 29.12.2017 mennessä (tarkista määräaika nettisivuilta!) avustuspäätökset pyritään tekemään helmikuun 2018 loppuun mennessä arviointi- ja avustustoimikunta antaa avustusmäärästä oman esityksensä.

Tiivistys oske:sten valtionapukelpoisuuden arvioinnista VANUPOn TAVOITTEET: Nuorten osallisuus Nuorten sosiaalinen vahvistaminen Verkossa tapahtuva nuorisotyö sekä nuorten tieto- ja neuvontapalvelut Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen LAISTA: Nuorisolain tavoitteet Toiminnan odotetut tulokset Resurssitarpeet Valtakunnallinen merkitys Yhteiskunnallinen vaikuttavuus Hallinnollinen organisointi Henkilöstön osaaminen Yhteistyöverkostot