Tietoturva Internetissä

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietoturva Juha Möttönen, Timo Wiik, Lari Oksanen, Sampo Hautamäki, Markus Naukkarinen, Jaakko Penttilä, Jussi Manninen ja Matti Ahonen.
Advertisements

Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Tietoturva Tekijöiden nimet Oppilaitos ja luokka/ryhmä Vuosiluku.
Tietoturvaprojekti 6h.
Tietoturvaa internetissä Perehdytään tiedon turvaamiseen, suojaamiseen ja tiedon turvaamismenetelmiin.
Tietoturva. Tiedon turvaaminen Tietojen turvaamisella tarkoitetaan viestintä- ja tietojärjestelmien alalla varmuutta siitä, että kyseiset järjestelmät.
Tietoturva Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä sillä tarkoitetaan Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta käyttäjiltä, viruksilta ja muilta haittaohjelmilta.
Tietoturva. Tieto turvalla pyritään suojaamaan tietoja, palveluita, järjestelmiä ja tietoliikennettä. Tällaisten uhkina pidetään erinlaisia huijausyrityksiä,
Tietoturva. Mitä tarkoittaa tietoturva? Tietoturva tarkoittaa palveluiden, tietojen, tietoliikenteen ja järjestelmien suojaamista. Uhkina tietoturvallisuudelle.
Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Tietoturva. Mitä tietoturva tarkoittaa? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yksityiset asiat. Se tarkoittaa sitä että erilaiset tiedot, palvelut ja järjestelmät.
H5 Tietoturva. Mikä siis on tietoturva?  Tietoturva tarkoittaa lyhyesti tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.  Tietoturva.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. TIETOTURVA Tietoturvallisuus on tietojen, tietoliikenteen, palvelujen ja järjestelmien suojausta. Kun puhutaan Internetin tietoturvasta,
Tietoturva internetissä. Tietoturvaa yleisesti Tietoturva (tai tietoturvallisuus) tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva tarkoittaa että pyritään suojaamaan tietoja, palveluja ja järjestelmiä ulkopuolisilta. Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta.
Tietoturva internetissä. Tiedon turvaaminen Tietojen turvaamisella tarkoitetaan viestintä- ja tietojärjestelmien alalla varmuutta siitä, että kyseiset.
Jenni Hyttinen MyKapt14A
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Jonna Kyllönen mylept14B
Tietoturva internetissä
Tietoturva Internetissä
Tietoturva internetissä
Otsikon asettelu Tietoturva.
TIETOTURVA Sami Hilli tlpt14B.
TIETOTURVA.
Tietoturva käsitteenä
Matias Orreveteläinen.
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva.

H5 Tietoturva Patrik Lammela.
Tietoturva.
TIETOTURVALLISUUS.
Tiedon suojaaminen ja turvaaminen
H5 Tietoturva Jenni Kontio MyKapt14a.
Tietoturva internetissä
Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tietoturva.
Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
H5 Tietoturva internetissä
Jari-Pekka Koivu Myelpt14C
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tekijä: Joonatan Kivelä Mytlpt14B
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
TIETOTURVA.
Linnea Luokkanen Myelpt14B
Tietoturva.
Tietoturva Ja tiedon suojaaminen.
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
H5. Tietoturva Internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Turvallisuuspankki FINVET.fi
HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ
Esityksen transkriptio:

Tietoturva Internetissä

Toisin sanoen: mitä tietoja jaat, kenellä niitä on oikeus nähdä Mikä tietoturva Tietoturvan tarkoitus on suojata tietojen oikeellisuus, saatavuus, luottamuksellisuus Toisin sanoen: mitä tietoja jaat, kenellä niitä on oikeus nähdä

Ilman tietoturvaa? Verkkoympäristössä on mahdollista onkia tietoonsa esimerkiksi toisten luottokorttinumeroita, käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Huonosti toteutetun tietoturvan seurauksena yrityksen/yksityisen sivuille voi tulla viruksia, tai niille voidaan murtautua, tietoja voidaan väärinkäyttää tai muunnella

Tiedon suojaaminen Tiedon suojaamisella tarkoittaa esimerkiksi ihmisten oikeutta omiin henkilötietoihin. Lisäksi siihen sisältyy mm. yksilön oikeus tarkastaa, mitä tietoja hänestä on tallennettu henkilörekisteriin ja saada virheelliset tiedot korjatuiksi.

Tietoturvan osa-alueet Voidaan luokitella erikseen työasemien, palvelinten ja tietokoneverkon tietoturva Työasemat: käyttäjien turvallisuus, käyttöoikeudet Palvelimet: esim. varmuuskopiot, verkon käytön rajoitukset Tietokoneverkko: esim. palomuurit, vianselvitys Tietoturvan osa-alueet

Tietoturvariskejä Tahallisesti tehtyihin viruksiin kehitetään virustorjuntaohjelmia. Internetistä ladattavien erilaisten automaattisten päivitysten takia niiden uusien muunnosten leviäminen on kuitenkin helppoa ja torjuntaohjelmat tulevat askeleen jäljessä. Näille ja muille tietoturvariskeille haavoittuvaisia koneita ovat ne, joissa on ohjelmavirheiden tai haittaohjelmien takia “takaportteja” luvattomalle käytölle (Myös käyttäjävirheet, kuten heikot salasanat ja konfiguraatiovirheet). Luvattomasti käytettävältä koneelta voidaan edelleen levittää haittaohjelmia, tai osallistua tietomurtoihin.

Tiedon turvaamisen menetelmät Tekninen tietoturva Pyritään siihen, että käytetyissä laitteistoissa ja ohjelmistoissa ei ole tietoturva puutteita ja sitä mietitään laitteiden ja ohjelmistojen hankintavaiheessa. Tietojen säilymistä valvotaan salasanojen ja käyttäjätunnusten avulla, jolla määritellään, mihin tietoihin kukin päästä käsiksi. Hallinnollinen tietoturva Hallinnollisella tietoturvalla tarkoitetaan työntekijöiden ja organisaation jäsenten riittävää tietoturvaosaamista. Työyhteisön jäsenten täytyy ymmärtää, että salasanoja pitää käsitellä erittäin huolellisesti. Lisäksi niitä ei saa esim. kirjoittaa lapulle tai säilyttää muiden ulottuvilla. Salasanojen huolellisen käytön tarkoituksena on pienentää ulkopuolisten organisaatioiden tietoturvajärjestelmää ja vähentää tietoturva vuotoja.

Mitä minä voin tehdä? Jotta tietoturvasi olisi ajan tasalla, tarkasta: Monipuoliset yksityiset salasanat Tietokoneesi yksityisyysasetukset Palomuurin ja muiden ohjelmien toimivuus ja hyödyllisyys Millaisilta lataat Mitä jaat sosiaalisissa medioissa Mitä minä voin tehdä?