Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietoturva käsitteenä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietoturva käsitteenä"— Esityksen transkriptio:

1 Tietoturva käsitteenä
Tietoturva -käsite muodostuu tiedon turvaamisesta ja tiedon suojaamisesta. Tiedon suojaaminen tarkoittaa lainsäädännöllisiä asioita tietojen suojaamiseksi ja tiedon turvaaminen taas tapoja joilla tietojen suojaamiseen pyritään.

2 Tietoturvallisuuden uhkia
Tietoturvallisuuden uhkia ovat esimerkiksi huijausyritykset, roskaposti, piratismi, virukset tai vakoilu. Tietoturvauhkia on esimerkiksi tiedon luvaton käyttö ja niihin luvattomasti käsiksi pääsy, tiedostojen luvaton kopiointi tai hävittäminen.

3 Tietosuoja pitää sisällään henkilötietojen luottamuksellisuuden, yksityisyyden suojan ja tietoliikennettä koskevat, perustuslakiin perustuvat säännökset.

4 Tietoturvallisuuden osat
– Saatavuus tai käytettävyys, mikä tarkoittaa sitä että tieto on saatavilla, kun sitä tarvitaan. – Luottamuksellisuus, eli tietoon pääsee käsiksi vain henkilöt joilla on siihen oikeus. – Eheys mikä tarkoittaa ettei tieto saa huomaamatta muuttua tahatta tai hyökkäyksessä. Eheys voi tarkoittaa myös tietojen loogisuutta tai paikkansapitävyyttä.

5 Tietoturvallisuuden täydentävät osat
– Kiistämättömyys, eli henkilö ei pysty menestyksellisesti kiistämään tekoa jonka hän on tehnyt. Kiistämättömyys riippuu siitä, mitä oikeudessa hyväksytään näytöksi. – Tunnistus, eli kyky liittää henkilö käyttäjätunnukseen, joka on voinut olla anonyymi. – Todennus, eli tietojärjestelmän käyttäjä voidaan tunnistaa luonnolliseksi tai oikeushenkilöksi.

6 Tietoturvan osa-alueet
Tietoturvan osa-alueet ovat työasemien-, palvelinten- ja tietokoneverkon tietoturva. Myös ympäristön- ja sovellusten turvallisuus kuuluu tietoturvaan.Työasemien tietoturvaan kuuluu muun muassa käyttäjien tunnistus, käyttöoikeudet ja niiden hallinta.

7 Kannettavien tietokoneiden tietoturva
  Kannettavien tietokoneiden tietoturva sisältää esimerkiksi sisällön varmuuskopiointi, levyjärjestelmien kahdennukset, auditointi ja verkon käytön rajoitukset. Verkon käytön tietoturvaan kuuluu esimerkiksi palomuurit,verkonhallinta ja vianselvitys.

8 Tietoturvan parantaminen
Yksi hyvä keino on salakirjoitusmenetelmät. Salakirjoitusmenetelmillä tieto voidaan suojata muotoon jossa siitä ei saa selvää ilman avainta tai salausmenetelmän tuntemista. Salakirjoitusmenetelmän ansiosta esimerkiksi sähköpostin voi allekirjoittaa, ja täten saaja tietää varmasti kuka viestin on lähettänyt. L: 


Lataa ppt "Tietoturva käsitteenä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google