Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietoturva.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietoturva."— Esityksen transkriptio:

1 Tietoturva

2 Tiedon turvaaminen Jos haluat pitää tietosi turvassa , sinun kannattaa pitää kaikki tiedot ajan tasalla, asentamalla niihin päivityksiä . Kannattaa myös asentaa selaimeen ja niiden laajennuksiin tietoturvapäivityksiä Käytä palomuuri koska se voi rajoittaa internet yhteyden käyttöä esimerkiksi sallimalla vain tunnettujen sovellusten liikennöinti. viestintävirasto.fi

3 Tiedon suojaaminen Tietoaja voi suojata salasanalla. Luottamukselliset tiedot kannattaa suojata ettei tiedot mene ns julkisiksi, Siitä voi johtaa tulojen menetyksiä, vahingonkorvauksia, rikos toimintaan näistä voi pahimmillaan johtaa että esim yrityksen maine huononee tai välit yhtiökumppaneiden kanssa voivat huonontua.

4 Tekninen tietoturva Tietoturva samaistetaan usein tietotekniikkaan ja ulkoisiin tietoturvauhkiin eli tahallisesti tehtyihin tietokoneviruksiin, matoihin ja tietomurtoihin Nämä tietotekniikan mukanaan tuomat tietoturvariskit nousivat 2000-luvun vaihteessa median huomion kohteeksi. Samalla markkinoille ilmestyi useita uusia virustorjunta ohjelmia myyviä yrityksiä, jotka tähtäsivät uuteen markkinarakoon. Ne kiinnittävät aluksi huomion käyttöjärjestelmissä olleisiin ohjelmointivirheisiin, jotka altistivat käyttäjät tietoturvauhille. Ohjelmistovirheiden aiheuttamia tietoturvauhkia kutsutaan haavoittuvuuksiksi.

5 tiedon hallinointi Tiedon hallinnalla pyritään yleensä ohjaamaan ja hallitsemaan firman/ yrityksen pääomaan ja aineetonta omaisuutta. kesken….

6 Tietoturvan osa alueet
Hallinnollinen tietoturva – Tietoturvan ylläpitäminen ja sen hallinnointi Fyysinen tietoturva – Toimitilojen ja laitteiden fyysinen suojaaminen ja turvaaminen Laitteistoturvallisuus – Esimerkiksi tietokoneiden suojaaminen Ohjelmistoturvallisuus – Ohjelmistojen tietoturvaan liittyvät asiat Tietoaineistoturvallisuus – Sähköisten ja paperisten dokumenttien käsittely ja suojaaminen Tietoliikenneturvallisuus – Esimerkiksi tiedonsiirtoon liittyvät tietoturvamekanismit Henkilöstöturvallisuus – Rooleihin, vastuihin ja tietoturvaohjeistuksen liittyvät asiat Käyttöturvallisuus – Esimerkiksi salasanoihin liittyvät asiat. Yleensä ”ylimääräinen” kahdeksas osa-alue. Salasanakäytännöt voidaan yhdistää esimerkiksi ohjelmistoturvallisuuteen.

7 fyysinen tietoturva Yrityksen toimitilojen sekä niissä sijaitsevien laitteiden suojaamista kutsutaan nimellä fyysinen turvallisuus. Esimerkiksi tärkeitä tietoja sisältävän palvelimen eheyttä, luottamuksellisuutta ja saatavuutta ei voida varmistaa, mikäli se ei ole fyysisesti turvallinen / turvattu. Fyysinen uhka, kuten tulipalo, saattaa tuhota tietokoneita tai varmuuskopioita. Palo-, vesi- tai sähkövahingoilta suojautuminen on tärkeässä osassa kokonaisvaltaisen tietoturvan hallintaa. Myös inhimilliset uhat, kuten varkaudet ja vandalismi. Toinen lähestymistapa on ajatella tietoturvaa yrityksen liiketoiminnan kautta. ISF:n määrittelyssä yrityksen tietoverkot ja laitteistot luovat pohjan muille osa-alueille ja kokonaisuudelle . Kun verkkojen ja laitteiden tietoturva on hallinnassa, voidaan keskittyä liiketoiminnan kannalta olennaisten järjestelmien turvaamiseen. Sen osa-alueen tärkeimpiä asioita ovat yleiset tietojärjestelmät sekä liiketoiminnassa tarvittavat ohjelmistot. Loput kolme osiota käsittelevät tietoturvan hallintaa sekä sovelluskehityksen ja työntekijöiden IT-käyttöympäristöjen turvallisuutta. Jotta yritysjohto saisi parhaan mahdollisen käsityksen tietoturvan laajuudesta, kannattaa heidän tutustua sekä perinteiseen että ISF:n tekemään jaotteluun.

8 Uhkia Virukset. ns vuodot, tiedon salaisten tietojen julkinisuuteen paljastuminen.Huonosti suojatut ja luotetut tiedot, roskapostit, mainokset ja käyttäjä itse

9 kyberturvallisuus Suomessa
Kyberturvallisuus on turvallisuuden osa-alue, jolla pyritään suojaamaan sähköisen ja verkotetun yhteiskunnan turvallisuuden. Kyberturvallisuudessa tunnistetaan, ehkäistään ja varaudutaan sähköisten ja verkotettujen järjestelmien häiriöiden vaikutuksiin yhteiskunnan kriittisiin tapahtumiin .Kyberturvallisuusajattelussa yhdistyy tietoturvallisuuden, jatkuvuuden hallinnan ja yhteiskunnan kriisivarautumisen ajattelua. Useat yhteiskunnan kriittiset toiminnot kuten esimerkiksi rahaliikenne, energiantuotanto ja lennonjohto ovat riippuvaisia tietojärjestelmien ja verkkojen kunnon toimivuudesta. Näitä toimintoja tukeviin järjestelmiin ja verkkoihin kohdistuvien häiriöiden syy voi olla tietoturvakysymyksissä, kuten haittaohjelmissa tai vikaantuvissa laitteissa, mutta häiriön vaikutus yhteiskunnan näkulmasta tarkasteltuna muodostaa. Suomessa suomen valtion ensimmäinen kyberturvallisuusstrategia hyväksyttiin valtioneuvoston yleisistunnossa 24. tammikuuta 2013 Se pohjautuu Tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan päätökseen 8. maaliskuuta Suomessa kyberturvallisuus on määritelty mm. tavoitetilaksi, jossa kyberympäristöön voidaan luottaa ja jossa sen toiminta turvataan. Se pitää sisällään toimenpiteet, joiden avulla voidaan ennakoivasti hallita ja tarvittaessa sietää erilaisia kyberuhkia ja niiden vaikutuksia.

10 Lähteet Wikipedia.


Lataa ppt "Tietoturva."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google