Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietoturva.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietoturva."— Esityksen transkriptio:

1 Tietoturva

2 Teknisen tietoturvan suojausmenetelmät
Suojausmenetelmät jaetaan seuraaviin kategorioihin: tekniseen, fyysiseen ja hallinnolliseen tietoturvaan.

3 Tekninen tietoturva Tekninen tietoturva on ohjelmien ja järjestelmien turvajästelmä. Tämmöiset ovat salasanat ja käyttäjätunnukset jotka pyrkivät estämään ulkopuolisten käyttämään tietoa joka ei kuulu heille. Salasanat ovat kuitenkin vain yksittäis käyttäjä tasolla toimivia suojaimia. Palvelun esto hyökkäyksiä varten ovat käytössä palomuurit ja krypti avaimet joita on vain tietyillä henkilöillä. Tälläinen kryptiavain on purkunumerosarja eli koodiavain jolla voi muuttaa lukukelvottoman tiedon lukukelpoiseksi

4 Fyysinen tietoturva Fyysisellä tietoturvalla tarkoitetaan suljetussa tilassa olevia tietokoneita ja laitteita. Näin muut ihmiset eivät pääse käsiksi koneisiin ja laitteisiin varsinkin tiedontallenusmediaan eli kovalevyihin.

5 Hallinollinen tietoturva
Hallinnollisella tietoturvalla tarkoitetaan yksityishenkilön omistamia tunnuksia eli salasanaa ja käyttäjätunnusta. Salasanan yksityistämisellä estetään ettei kukaan pääse yksityistietoihin käsiksi. Tämä on ensimmäisiä askelia perustietoturvassa ettei kukaan tiedä tunnuksia ja salasanaasi.

6 Tietoturvan parantimen
Tietoturvaa voi aina parantaa yksityis tasolla. Voit esimerkiksi varmistaa, että käytät uusimpia ja parhaimpia viruksen torjunta ohjelmia. Käytät sähköposti filtteriä kaikenlaiselle roskapostille. Pidät tunnukset tallessa ja vaihdat salasanaa säännöllisesti.

7 Lähteet http://www.internetopas.com/yleistietoa/tietoturva/


Lataa ppt "Tietoturva."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google