Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Matias Orreveteläinen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Matias Orreveteläinen."— Esityksen transkriptio:

1 Matias Orreveteläinen.
Tietoturva. Matias Orreveteläinen.

2 Mitä on tietoturva? Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista. Tietoturvallisuuden uhkina pidetään esimerkiksi erilaisia huijausyrityksiä, teollisuusvakoilua, tietokoneviruksia, piratismia, roskapostia, yksityisyyden loukkauksia, verkkoterrorismia tai sitten elektronista sodankäyntiä.

3 Sähköpostin suojaaminen
Sähköpostiohjelmassa kannattaa käyttää suojattua yhteyttä sähköpostipalveluntarjoajan ohjeiden mukaisesti. Suojattu yhteys määritellään sähköpostiohjelman yhteysasetuksissa ja se suojaa tietokoneen ja sähköpostipalvelimen välisen yhteyden salakuuntelulta. Erittäin tärkeä on myös muistaa, että luottamuksellista tietoa sisältävät sähköpostiviestit kannattaa tarvittaessa salata.

4 Virus Tietokonevirus on yksi yleisimmistä tietoturvauhista, mikä aiheuttaa uusille tietokoneen käyttäjille paljon ikävää ja hankaluuksia. Virukseksi määritellään tietokoneohjelma, joka monistaa itseään ja leviää tietokoneesta toiseen. Virus pystyy leviämään omasta koti koneesta toisiin kodin koneisiin, mitkä ovat samassa verkossa. Erityisen tunnettuja tietokoneviruksia Madot, troijalaiset, joulukuusivirus sekä poliisivirus. Viruksia pystyy yleisimmin välttämään ajan tasalla olevalla virustorjunta ohjelmalla.

5 Virustorjunta ohjelma
Virustorjunta toimii siten, että se esimerkiksi etsii ja tuhoaa paikallisesta järjestelmästä tai etäpisteestä haitallisia prosesseja, niiden tarvitsemia tiedostoja tai ajettaviin ohjelmatiedostoihin tarttunutta haittakoodia. Virustorjunta ohjelman kuuluu työaseman puhdistamisen lisäksi estää virustartunnan leviäminen muille koneille verkossa tai massamuistien kautta.

6 Erillaisia virustorjunta ohjelmia.
Kaupallisia: Eset, F-secure, Kaspersky, mcAfee, Norman, Panda security sekä symantec. Ilmaisia: Antivir, Avast!, AVG Free, Clamwin, Comodo, F-secure online snaccer, rescue CD, Housecall sekä Mifrosoft security Essential. Erittäin hyviä vakoiluohjelmien/muiden isojen pöpöjen poistamiseksi ovat Malwarebytes: Anti-Malware sekä SUPERAntiSpyware.

7 Hallinnollinen tietoturva.
Hallinnollinen tietoturva sisältää menettelytavat muiden tietoturvan osa-alueiden ohjaamiseen. Tavoitteena on varmistaa, että kaikki eri osa-alueet ovat tarpeeksi hyvällä tasolla. Hallinnollisen tietoturvan näkyvimpiä tuotoksia ovat henkilöstön organisointi, yleiset linjaukset sekä erilaiset dokumentit, kuten tietoturvapolitiikka.

8 Fyysinen tietoturva. Esimerkiksi yrityksen toimitilojen sekä niissä sijaitsevien laitteiden suojaamista kutsutaan nimellä fyysinen turvallisuus. Luottamuksellisuutta ja saatavuutta ei voida varmistaa, mikäli se ei ole fyysisesti turvattu. Palo-, vesi- tai sähkövahingoilta suojautuminen on tärkeässä osassa kokonaisvaltaisen tietoturvan hallintaa.

9 Kybervuodessa 2015 nähtiin. palvelunestohyökkäyksiä, kiristystä ja
Kybervuodessa 2015 nähtiin palvelunestohyökkäyksiä, kiristystä ja verkkovakoilua Vuosi 2015 oli suomessa aika vauhdikas. Oli erittäin paljon kiristyksiä, murrettuja sivustoja sekä palvelunestohyökkäyksiä. Monet tietoruvauhat vaanivat ihan tavallisia netinkäyttäjiä. Mutta maailmanlaajuisesti vertaillun tietoruva Suomessa on kuitenkin erittäin hyvällä tasolla.

10 Lähteet. ottamuksellisenviestinnansuojaaminen.html tietoturva bervuodessa2015nahtiinpalvelunestohyokkayksiakiristystajaverkkovak oilua.html


Lataa ppt "Matias Orreveteläinen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google