Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietoturva internetissä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietoturva internetissä"— Esityksen transkriptio:

1 Tietoturva internetissä

2 Mitä on tietoturva? Tietoturvalla tarkoitetaan tietojen, palveluiden, järjestelmien ja tietolliikenteen suojaamista Tietoturvallisuus on jaettu tietoturvaan sekä tietosuojaan. Tietosuojalla tarkoitetaan henkilötietoja, riskolakia, yksityisyyden suojaa ja tietoliikennettä ja se perustuu perustuslain säännöksiin Tietoturvan osa-alueisiin kuuluu työasemien-, palvelinten-, sekä tietokoneverkon tietoturva ja ympäristön ja sovellusten turvallisuus.

3 Tiedon turvaaminen Tietojen turvaamisella tarkoitetaan varmuutta siitä, että kyseiset järjestelmät suojaavat käsiteltävät tiedot ja toimivat kunnolla ja oikeutettujen käyttäjien valvonnassa. Hyvä tietoturva varmistetaan luottamuksellisuuden, eheyden, käytettävyyden ja asianmukainen taso.

4 Tekninen tietoturva Teknisellä tietoturvalla pyritään siihen, ettei käytetyissä laitteistoissa ja ohjelmistoissa olisi tietoturvapuutteita. Voit suojata tietokonettasi eri tavoilla. mm: Palomuuri(Windows Firewall) estää kuulumattoman verkkoliikenteen kulun julkisesta verkosta sinun verkkoosi ja toisin päin. Palomuuri torjuu myös viruksia VPN(Virtual Private Network) on virtuaalinen salattu yhteys kahden verkon välille. VPN hoitaa salauksen puolestasi. VPN yhteyksia saa suhteellisen halvalla internetistä ja olisikin suositeltava käyttää jos harrastuksena waretus eikä halua jäädä poliisin haaviin.

5 Hallinnollinen tietoturva
Tarkoittaa yritysten ja organisaatioiden työntekijöiden riittävää tietoturvaosaamista. On tärkeää että työntekijät ymmärtävät miten pitää tietoturvaan liittyvät perusjutut kunnossa eivätkä työntekijät altista koko työpaikan verkkoa tietoturvahaitoille.

6 Fyysinen tietoturva Fyysisellä tietoturvalla tarkoitetaan esimerkiksi tärkeitä tietoja sisältävän palvelimen eheyttä. Fyysinen uhka, kuten vesivahinko saattaa tuhota tietokoneita ja varmuuskopioita. Tärkeiden palvelimien säilytykseen tulisikin kiinnittää huomiota ja koittaa välttää mahdolliset vaarat kuten vesipisteet tai varkauden mahdollisuus.

7 Tietoturvauhat Haittaohjelmat, virukset ja madot
Tietomurrot ja varkaudet Huijaukset ja ketjukirjeet Huijausvaroitukset Roskaposti Tietosuojarikkomukst Tunkeutuminen ja hyökkäys

8 Tietojen salaaminen Tietoja voi salata eri tavoilla. Esimerkkeinä kryptaus. Kovalevyn salaaminen. Tiedostojen kryptaamisella tarkoitetaan sitä, että tiedostot ovat vain valtuutettujen luettavissa. Kryptaaminen ei ole erityisen vaikeaa, sillä siihen tarkoitukseen on käytössä erilaisia ohjelmia jotka ovat suhteellisen helppokäyttöisiä.

9 Huijauspuheluita Microsoftin nimissä
Suomalaisista liittymistä on soiteltu suomalaisille ja esitetty olevan Microsoftin työntekijöitä ja tietokoneessa olisi mukamas haittaohjelmia. Apua annettu englanniksi ja ihmisiä on pyydetty kirjoittamaan Windowsin suorituskomentoriviin Tämän tehtyään koneelle asentuu ohjelma joka ei itsessään ole haitallinen, vaan ohjelman avulla koneeseen pääsee käsiksi etänä. Suomessa ei useasti esiinny tämänkaltaisia huijausyrityksiä vaan ovat lähinnä yksittäistapauksia

10 Lähteet


Lataa ppt "Tietoturva internetissä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google