Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietoturva Ja tiedon suojaaminen.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietoturva Ja tiedon suojaaminen."— Esityksen transkriptio:

1 Tietoturva Ja tiedon suojaaminen

2 Mitä on tietoturva Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, palvelujen jne suojaamista. Tietoturvauhkia on monenlaisia esim. luvaton pääsy, tiedon luvaton käyttö, salaisen tiedon paljastuminen, tiedon sekaannus, tiedon muuntuminen, salaisen tiedon tutkituksi tuleminen, tiedon kopioituminen ja tiedon hävittäminen.

3 Tietoturvan osa-alueet
Tietoturvassa on erilaisia osa-alueita. Osa-alueisiin kuuluvat työasemien-, palvelinten- ja tietokoneverkon tietoturva. Erilaisia tietoturvia ovat tietotekninen tietoturva, hallinnollinen tietoturva ja fyysinen tietoturva

4 Tietotekninen tietoturva
Tietotekninen turva tarkoittaa ulkoisesti tietoturvauhkiin tehtyä virusta joka on tehty tahallisesti matoihin ja tietomurtoihin. Tietoturvariskit nousivat 2000-luvulla median huomion kohteeksi. Sen jälkeen markkinoille tulivat virustorjuntaohjelmia myyviä yrityksiä. Huonoja puolia virustorjuntaohjelmissa on se että ne ovat askeleen myöhässä viruksesta ja se että virustorjuntaohjelmat itse lisäävät tietoturvariskejä koska niissäkin on ohjelmointivirheitä.

5 Hallinnollinen tietoturva
Hallinnollisen tietoturvan tarkoitus on luoda organisaatioon tietoturvalliset toimintatavat. Hallinnollinen tietoturva tarkoittaa sitä että esimerkiksi koulun työntekijät pitävät huolta siitä ettei heidän salasanat ja tärkeät tiedostot ei pääse ulkopuolisten käsiksi.

6 Fyysinen tietoturva Fyysinen tietoturva on fyysisesti laitteiden suojaamista. Pitää ottaa huomioon se että jos tulipalo, vesivahinko tai jonkinlainen muu tapaturma tulee niin laitteita tai varmuuskopioita ei vaurioidu. Työntekijöitä koulutetaan siihen hyvin että he osaavat fyysisesti suojata laitteita.

7 Internetiin liitettyjen laitteiden turvallinen käyttö
Laitteissa on verkkoliitännät, mitkä on syytä suojata ettei kukaan ulkopuolinen voi katsella tai kuunnella tai käyttää luvatta sinun laitteitasi. ADSL-modeemi, WLAN-tukiasema ja erillinen palomuurilaite. Salasanat on syytä vaihtaa useasti ja niiden on hyvä olla pitkiä jossa on numeroita ja kirjaimia. Ja on tarpeeksi monimutkainen.

8 Salasana Salasana on pääsy johonkin paikkaan esim. omaan sähköpostiin tai facebookiin. Se on yleensä henkilökohtainen ja salainen muilta ihmisiltä ettei kukaan pääse tunnuksillesi mihinkään. Yksinkertaiset salasanat voidaan hakkeroida. Salasana kannattaa olla monimutkainen jossa on paljon numeroita ja kirjaimia.

9 Lähteet Tietojesiturvaksi.fi wikipedia


Lataa ppt "Tietoturva Ja tiedon suojaaminen."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google