Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jari-Pekka Koivu Myelpt14C

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jari-Pekka Koivu Myelpt14C"— Esityksen transkriptio:

1 Jari-Pekka Koivu Myelpt14C
Tietoturva Jari-Pekka Koivu Myelpt14C

2 Tiedon turvaaminen Tiedon turvaamisella tarkoitetaan, että tieto-ja viestintäjärjestelmät suojaavat tiedot, joissa niitä käsitellään ja että ne toimivat tarkoituksellisella tavalla oikea aikaisesti. Tehokkaalla tietojen turvaamisella luottamuksellisuuden, eheyden, käytettävyyden, kiistämättömyyden ja aitouden asianmukainen taso.

3 Tiedon suojaaminen Tietoa suojataan esimerkiksi tietokoneella palomuurilla ja virustorjunnalla. Näillä pyritään suojaamaan pääsy ulkopuolisilta tietokoneeseen.

4 Suojausmenetelmät Suojausmenetelmät voidaan jakaa kolmeen ryhmään: tekniseen, fyysiseen ja hallinnolliseen.

5 Tekninen tietoturva Teknisessä tietoturvassa pyritään siihen, että tietoturvapuutteita ei ole laitteistoissa ja ohjelmistoissa. Käyttäjätunnuksella ja salasanoilla vahditaan, että tiedot pysyvät luottamuksellisina ja ettei tietojärjestelmiin pääse ulkopuoliset.

6 Fyysinen tietoturva Fyysisessä tietoturvassa pidetään koneita esimerkiksi suljetussa huoneessa. Lukitulla huoneella pidetään huoli ettei kukaan pääse käsiksi koneeseen, kovalevyyn tai tiedontallennusmediaan

7 Hallinnollinen tietoturva
Hallinnollisessa tietoturvassa on riittävän tietoturvaosaamisen omaavia työntekijöitä tai organisaatio. Jäsenet huolehtivat että salasanat pysyvät huolellisesti tallessa.

8 kyberturvallisuus Kyberturvallisuudessa pyritään verkoston ja sähköisen turvallisuuteen. Siinä tunnistetaan, ehkäistään ja varaudutaan verkotettujen ja sähköisten järjestelmien häiriöiden vaikutuksiin.

9 uhkia Tietoturvan yleisimpiä uhkia on huijausyritykset ja henkilökohtaukset loukkaukset, joita ovat roskapostit, tietokonevakoilut, piratismi, tietokonevirukset ja verkkoterrorismi. Luvaton pääsy, tiedon luvaton käyttö, salaisen tiedon paljastuminen, tiedon sekaannus, tiedon muuntuminen, salaisen tiedon tutkituksi tuleminen, tiedon kopioituminen ja tiedon hävittäminen ovat myös tietoturvauhkia.

10 Lähteet policies/classified-information/information-assurance/


Lataa ppt "Jari-Pekka Koivu Myelpt14C"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google