Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietoturva internetissä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietoturva internetissä"— Esityksen transkriptio:

1 Tietoturva internetissä

2 Tietoturva (tai tietoturvallisuus) tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteensuojaamista. Tietoturvallisuuden uhkina pidetään esimerkiksi erilaisia huijausyrityksiä, henkilökohtaisen yksityisyyden loukkauksia, roskapostia, teollisuusvakoilua, piratismia, tietokoneviruksia, verkkoterrorismia ja elektronista sodankäyntiä. Tietoturvauhkia ovat luvaton pääsy, tiedon luvaton käyttö, salaisen tiedon paljastuminen, tiedon sekaannus, tiedon muuntuminen, salaisen tiedon tutkituksi tuleminen, tiedon kopioituminen ja tiedon hävittäminen.

3 Yleinen tietoturvallisuus
Suomen kieleen on vakiintunut jako tietoturvaan ja tietosuojaan (engl. privacy). Jälkimmäinen sisältää henkilötietojen luottamuksellisuuden lisäksi rikoslain kunniaa, yksityisyyden suojaa ja tietoliikennettä koskevat säännökset, ja se perustuu viime kädessä perustuslain säännöksiin.

4 Tietoturvan osa-alueet
Tietoturvan osa-alueita ovat työasemien-, palvelinten- ja tietokoneverkon tietoturva, sekä ympäristön- ja sovellustenturvallisuus

5 Tietotekninen tietoturva
Tietoturva samaistetaan usein tietotekniikkaan ja ulkoisiin tietoturvauhkiin eli tahallisesti tehtyihin tietokoneviruksiin, matoihin ja tietomurtoihin.

6 Lähteet Uudistuva, ihmisläheinen ja kilpailukykyinen Suomi. Kansallinen tietoyhteiskuntastrategia Valtioneuvosto, Helsinki, 2006 Mika Hakala, Mika Vainio, Olli Vuorinen: Tietoturvallisuuden käsikirja. Docendo Finland Oy, 2006


Lataa ppt "Tietoturva internetissä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google