Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tietoturva internetissä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tietoturva internetissä"— Esityksen transkriptio:

1 Tietoturva internetissä
Sofia Åhman Myhoko14d

2 Mitä tietoturva tarkoittaa?
Tietoturva tai oikeastaan tietoturvallisuus tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista ja turvaamista kaikilta uhkatilanteilta.

3 Tekninen tietoturva Teknisellä tietoturvalla pyritään siihen, että käytetyissä laitteistoissa ja ohjelmistoissa ei ole tietoturvapuutteita tai ongelmia. Teknistä tietoturvaa on siis mietittävä jo laitteistojen ja ohjelmien hankintavaiheessa, sillä asia on erittäin tärkeä.

4 Fyysinen tietoturva Fyysisellä tietoturvalla tarkoitetaan esimerkiksi suljetussa huoneessa sijaitsevia tietokoneita joihin ei haluta pääsyä ulkopuolisille. Lukitulla tilalla pyritään varmistamaan, ettei kukaan pääse käsiksi koneisiin, kovalevyihin tai muuhun salaiseen tiedontallennusmediaan.

5 Hallinnollinen tietoturva
Yrityksen tietoturvalliset toimintatavat tarvitsevat johtamista kehittämistä ja suunnittelua, kuten muutkin yleiset liiketoiminnan prosessit. Hallinnollinen tietoturva sisältää toimintatavat muiden tietoturvan osa-alueiden ohjaamiseen. Tavoitteena on varmistaa, että kaikki eri osa-alueet ovat tarpeeksi hyvällä tasolla. Hallinnollisen tietoturvan näkyvimpiä tuotoksia ovat henkilöstön organisointi, yleiset linjaukset ja erilaiset dokumentit, kuten tietoturvapolitiikka.

6 Mitä uhkia on olemassa? Tietoturvallisuuden uhkina pidetään esimerkiksi erityyppisiä huijausyrityksiä, henkilökohtaisen yksityisyyden loukkauksia, roskapostia, teollisuusvakoilua, piratismia, tietokoneviruksia, verkkoterrorismia ja elektronista sodankäyntiä. Tietoturvauhkia ovat luvaton pääsy, tiedon luvaton käyttö, salaisen tiedon paljastuminen, tiedon sekaannus, tiedon muuntuminen, salaisen tiedon tutkituksi tuleminen, tiedon kopioituminen ja tiedon hävittäminen. Uhkia on olemassa mutta tietoturvan avulla niitä voi minimoida

7 Kyberturvallisuus Viestintävirasto on tiedottanyt tällä viikolla useista tietojenkalastelukampanjoista. Huijausviestien teemat ovat liittyneet Postiin, poliisiin, Nordea ja Danske Bank -pankkeihin. Huijausviestien teemat voivat muuttua kampanjoiden edetessä. Huijausviestejä on lähetetty sähköpostiviesteinä ja tekstiviesteinä. Posti- ja poliisiteemaiset kalastelukampanjat ovat kohdistuneet kaikkien pankkien verkkopankkitunnusten käyttäjiin. Helsingin poliisilaitoksella on tiedossaan tähän mennessä 40 käyttäjää, jotka ovat antaneet verkkopankkitunnuksensa tiedot huijaussivustolle viikon aikana. Tunnuksia on käytetty välittömästi pikalainojen nostoon.

8 Virustorjunta Virustorjuntaohjelmien suurin heikkous on se, että ne ovat aina askeleen jäljessä. Valitettavasti virusten tiedot syötetään torjuntaohjelmiin jälkikäteen sen jälkeen, kun virukset ovat jo levinneet. Myös virustorjuntaohjelmat itse lisäävät tietoturvariskejä, sillä niissäkin on ohjelmointivirheitä. Erityisesti erilaiset Internetin kautta tapahtuvat automaattiset virustietojen ja ohjelmistojen päivitykset mahdollistavat uusien, entistä kehittyneempien haittaohjelmien tehokkaan leviämisen´, mikä on melko harmillista.

9 Tietoturvan osa-alueet
Tietoturvan osa-alueita ovat työasemien-, palvelinten- ja tietokoneverkon tietoturva, sekä ympäristön- ja sovellusten turvallisuus. Työasemien tietoturvaan kuuluu käyttäjien tunnistus ja käyttöoikeudet sekä niiden hallinta. Palvelimien tietoturvaan kuuluu asioiden lisäksi varmuuskopiointi, levyjärjestelmien kahdennukset, auditointi ja verkon käytön rajoitukset. Verkon tietoturvaan kuuluu palomuurit, NAT- palvelut, kytkimet, reititys, verkonhallinta ja vianselvitys. Tietoliikennettä suojataan VPN-ratkaisuilla. Oma lukunsa ovat langattomat verkot. Verkossa turvallisuutta voi testata online-palveluilla ja sopivilla ohjelmilla. Verkossa voi myös vakoilla tietoja.

10 Lähteet tietoturva clid=CLvKme_nsMwCFcL2cgodeX0FsQ FQsNcwodqXkIwA


Lataa ppt "Tietoturva internetissä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google