Perhevapaakorvaus työnantajalle

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Palkkatuki.
Advertisements

Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Työnantajan velvollisuudet käytännössä
YHDISTYS TYÖNANTAJANA
Rahoitus- ja tukiklinikka 2012 Työharjoittelu ja palkkatuki rekrytoinnin apuna Hämeenlinnan seudun TE-toimisto Raatihuoneenkatu 11.
Apurahansaajien eläketurva Kulttuurin, taiteen ja luovien alojen rahoituspäivä Turku Henri Virtanen.
Vuosilomalain Muutokset 2013
Palkansaajakeskusjärjestöjen info isyysvapaan pitenemisestä
Poronhoitajien sijaisapu MELA. Alkaa kokeilulla • korvausta sijaisen järjestämisestä, kun poronhoitaja sairastuu • vuonna 2010 korvataan enintään.
Eläkkeelle siirtyminen
Sähköisen yhteishaun ohjeistus
KESÄTYÖSETELI 2011 HML kaupungin maksama tuki työnantajalle, joka palkkaa vuosina syntyneen hämeenlinnalaisen nuoren kesätyöhön kesätyösetelillä.
Hyvä tietää palvelussuhteeseen liittyvistä asioista
Työturvallisuus ja sairastuminen
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
Tutkimusosasto Vanhempainvapaiden kustannusten kohdentumisesta työnantajille Sosiaaliturvan kuumat perunat Kela Anita Haataja, Tutkimusosasto.
KVTES luku IV vuosilomalaista johtuvat muutokset 2013
1 PERHEVAPAAKUSTANNUKSET SUOMESSA Tarja Jönkkäri
Itellan ylemmät toimihenkilöt ry VIESTINVÄLITYS- JA LOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN TYÖEHTOSOPIMUS Ja INFORMAATIOLOGISTIIKKA-ALAN YLEMPIEN TOIMIHENKILÖIDEN.
Työolosuhteiden järjestelytuki
TYÖSOPIMUS.
Hyrrä-verkkopalvelu Hanketukien infotilaisuus
Hyrrä Sähköinen asiointi hanke-, yritys- ja rakennetuissa
Mikä HYRRÄ ? Anne Heikintalo, ProAgria Länsi-Suomi
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
TYK Työkykyä ylläpitävä ja parantava valmennus
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
Pohjois-Savon vakuutuspiiri Sosiaaliturva Pohjoismaissa opiskelun aikana Anita Leskinen
Kevään yhteishaku ja aikataulut vuonna 2011 Kevään yhteishaku Pääsy-, soveltuvuus- ja kielikokeet: Jos hakutoiveissa.
Virkavapaudet Yhteysopekoulutus Kirsi Contursi plm.
Eläkkeelle siirtyminen
Silja Visanki Uudenmaan ELY-keskus
Tekesin Asiointipalvelut. Miksi Asiointiin?  Asioinnissa annetut tiedot tallentuvat suoraan Tekesin tietokantaan, mikä vähentää virheiden mahdollisuutta.
Esittely koululaisille Verohallinto 2015
Siviilipalvelusvelvollinen ja verot Verohallinto vero.fi 2016.
Koulutusrahaston vuosi Koulutusrahasto Perustettu lailla vuonna 1970 Eroraharahastona o Hoitaa lakisääteisiä tehtäviä, jotka valmisteltu.
Apurahatyöstä eläke- ja tapaturmaturvaa Minna Isoksela-Valkola Helsinki
1 Koulutusrahaston etuudet. 2 Koulutusrahasto lyhyesti Työmarkkinajärjestöjen hallinnoima rahasto Tukee omaehtoista ammatillista aikuiskoulutusta Etuudet.
Omaluottamusmies Sivusto, joka tuo luottamusmiehen palvelut kaikille Tietopankki työelämän kysymyksistä Käyttäjäystävällinen toteutus.
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
Kuinka teen perhe- etuutta koskevan maksuvaatimuksen Kelalle? Päivitetty 05/2016.
Rotarypiiri 1420 Piiriapurahoista myönnettävät stipendit  Rotarypiiri myöntää piiriapurahoista (District Grants) maksettavia stipendejä sille osoitettujen.
Opiskelijat yleisen asumistuen piiriin alkaen
TUKIPAKETIN VEROTUS JA TULONTASAUS
Varsinais-Suomen ELY-keskus/Sirkka Rantala
Poissaolot.
KIILA-kuntoutuksen laskutusohjeet
Osaamisen näytön prosessi
Esityksen lopussa: Osoita päättäjälle!!!
Kelan vakuuttamispäätökset
Näin haet töitä toisesta Pohjoismaasta/EURES
Työnantaja: Näin haet korvausta työterveyshuollon kustannuksista verkossa 2018.
Suomi.fi-yrityssivusto
Bruttopalkasta nettopalkkaan
Palkkatuki Työllisyyspoliittista avustusta saaneiden hankkeiden ja välityömarkkinatoimijoiden ja sekä työkokoukset.
Suomen verotus selkokielellä
Korvausten hakeminen valtionkonttorilta Pysyvä vika ja haitta
Sinulle - Verohallinnon verkkopalvelut
Infotilaisuus välityömarkkinatoimijoille Muutoksia 2018 työttömyysturva, liikkuvuusavustus, aktiivimalli.
Elämässä mukana – muutoksissa tukena
Liikunta- ja nuorisopalvelut
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Lakon vaikutukset työsuhteen ehtoihin
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
Opintotuki ja Aalto-yliopiston opintotukipalvelut
Opintotuki ulkomaanjaksolle
VUOSILOMA.
Opinnot ja harjoittelu ulkomailla
Miten työtulo vaikuttaa sosiaaliturvaan
Kelan palvelukanavat Neuvontapalvelupäivät, Paasitorni
Esityksen transkriptio:

Perhevapaakorvaus työnantajalle

Perhevapaakorvaus Työnantaja voi saada perhevapaakorvausta naispuolisen työntekijän vanhemmuudesta aiheutuvista kustannuksista. Perhevapaakorvaus voidaan myöntää tilanteissa, jossa ensimmäinen maksettava äitiysrahapäivä tai adoptioäidin vanhempainrahapäivä on 1.4.2017 tai sen jälkeen. Perhevapaakorvaus on 2 500 euron suuruinen raskaus-/adoptiokohtainen kertakorvaus.

Perhevapaakorvaus Perhevapaakorvaus voidaan myöntää, jos seuraavat edellytykset täyttyvät: Työntekijälle on maksettu äitiysrahaa tai adoptioäidin vanhempainrahaa. Työntekijälle on maksettu äitiysrahan tai adoptioäidin vanhempainrahan ajalta työ- tai virkaehtosopimukseen tai työsopimukseen perustuvaa palkkaa vähintään kuukauden ajalta.   Työntekijän työsuhde on kestänyt vähintään 3 kuukautta ennen äitiysrahakauden tai adoptioäidin vanhempainrahakauden alkamista ja perustuu vähintään 1 vuodeksi tehtyyn työsopimukseen. Työntekijän työaika on ennen äitiysrahakauden tai adoptioäidin vanhempainrahakauden alkamista vähintään 80 % alan kokoaikaisesta säännöllisestä työajasta.

Perhevapaakorvaus Perhevapaakorvausta voi hakea myös työnantaja, joka maksaa äidille palkan ja vanhempainpäivärahan erotuksen. Vuoden mittainen työsuhde voi täyttyä useammasta määräaikaisesta työsuhteesta, jos ne jatkuvat samalla työnantajalla yhtäjaksoisesti vähintään vuoden. Työaikaedellytys (80 % alan kokoaikaisesta säännöllisestä työajasta) täyttyy myös silloin, kun äiti on ennen äitiysvapaan tai adoptioäidin vanhempainvapaan alkamista kokoaikaisesta työ- tai virkasuhteestaan tilapäisellä vapaalla esim. hoitovapaa, osittaisen hoitovapaa, opintovapaa, osasairauspäiväraha tai osakuntoutusraha.

Perhevapaakorvaus Perhevapaakorvausta voi hakea toukokuusta 2017 alkaen verkossa työnantajan asiointipalvelussa (20.5.2017 alkaen) paperihakemuksella Työnantajan hakemus vanhempainpäiväraha-ajan vuosilomakustannukset tai perhevapaakorvaus (SV18) Korvausta voi hakea heti, kun palkkaa on maksettu vähintään kuukaudelta. Korvausta on haettava viimeistään 6 kuukauden kuluessa vanhemman vanhempainpäivärahakauden päättymisestä.

Palvelukanavat Työnantajien verkkopalvelut www.kela.fi/tyonantajat ja Katso-tunnisteen vaativat asiointipalvelut Paperilomakkeet > kela.fi/lomakkeet Työnantajalinja 020 692 235 Toimistopalvelu Yhteispalvelu Posti

Asiointipalvelut työnantajille Asiointipalvelussa työnantaja voi: hakea äitiys-, isyys- ja vanhempainrahaa työntekijänsä palkallisen perhevapaan ajalta hakea sairauspäivärahoja työntekijänsä palkallisen sairausloman ajalta ilmoittaa palkattomasta poissaolosta ilmoittaa ns. 6 kk:n palkat (esitetyt työtulot) päivärahojen määrän laskentaa varten hakea vuosilomakustannuskorvausta vanhempainpäivärahan ajalta (SV 18) hakea korvausta työnantajan työterveyshuollon kustannuksista (lomake SV 98a TTH) katsoa sähköisesti lähettämiään hakemuksia ja ilmoituksia, Kelan päätöksiä ja työnantajalle maksettuja maksuja.

Asiointipalvelut työnantajille 1/3 Kelan asiointipalvelut työnantajille tarjoavat nopean tavan lähettää hakemuksia ja ilmoituksia Kelaan. Työnantajien asiointipalvelu (työntekijäkohtainen) Ilmoitin.fi -palvelu (tiedostot palkkaohjelmasta) Työterveyshuollon korvaukset www.kela.fi/asiointi-tyonantajat

Asiointipalvelut työnantajille 2/3 Verkkoasiointipalvelujen käyttö edellyttää Katso-tunnistetta Katso-tunnisteella tulee olla työnantajan Katso- organisaation valtuutus Katso-tunnisteella tulee olla palvelukohtainen Kela-rooli (eri roolit päivärahoihin ja työterveyshuoltoon) Lisätietoja Katso-tunnisteesta, valtuutuksesta ja rooleista osoitteessa www.yritys.tunnistus.fi

Puhelinpalvelu Työnantajalinja palvelee arkisin klo 9–16 numerossa 020 692 235. Kun soitat, valitse mitä etuutta asiasi koskee: 1.Eläkkeet ja eläkkeensaajan asumistuki 2.Kuntoutus- ja vammaisetuudet 3.Sairausetuudet 4.Työttömyys, yleinen asumistuki ja asevelvollisen tuet 5.Lapsiperheiden ja opiskelijoiden tuet 6.Maasta- ja maahanmuutto Työnantajien sekä yrittäjien työterveyshuollon korvaushakemusten käsittely ja puhelinpalvelu on Kelassa keskitetty alueittain korvaushakemusten käsittelypaikkoihin. Lisätietoja: kela.fi/yhteystiedot-tyoterveyshuolto

Kelan toimistot Voit myös asioida missä tahansa Kelan toimistossa, joista useimmat ovat avoinna arkisin klo 9-16. Lähimmän toimiston sijainnin ja aukioloajan voit tarkistaa palvelupisteen haulla osoitteessa www.kela.fi/palvelupisteen-haku. Lisätietoja Kelan palvelupisteistä on osoitteessa www.kela.fi/toimistot

Yhteispalvelupisteet Kelan toimistojen lisäksi Kelan palveluja tarjoaa lähes 100 yhteispalvelupistettä eri puolilla maata. Yhteispalvelupisteet vastaanottavat ja jakavat lomakkeita, mutta eivät ratkaise hakemuksia tai anna päätöksiä. Lähimmän yhteispalvelupisteen voit tarkistaa osoitteesta www.kela.fi/palvelupisteen-haku.

Yhteystiedot Päivärahahakemuksen tai sen liitteen voi toimittaa Kelaan postitse osoitteella Kela, PL 26, 00056 KELA Työnantajien ja yrittäjien työterveyshuollon korvaus-hakemukset postitetaan korvaushakemusten käsittely-paikkoihin: www.kela.fi/yhteystiedot-tyoterveyshuolto Sairaanhoitokorvaustilitykset postitetaan lähimpään Kelan toimistoon tai tilitysten käsittely-yksikön ilmoittamaan osoitteeseen. Lisätietoja: www.kela.fi/yhteystiedot www.kela.fi/toimistot