Terveydenhuollon menetelmien arviointi 2018-

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TURVALLINEN LÄÄKEHOITO – KERTAUSTA JA TEHYN NÄKEMYKSIÄ
Advertisements

TERVEYDENHUOLTOLAKI JA HOITOTYÖ
kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
PÄÄTAVOITE: Maamme kunnissa, palvelualueilla ja maakunnissa vallitsee hyvinvointijohtamisen kulttuuri, joka perustuu aktiivisesti toimiviin hyvinvointirakenteisiin.
Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
Anne Lounamaa1 Mitä pitäisi tehdä aivovammojen ehkäisemiseksi.
Alueellinen terveyden edistäminen - Etelä-Pohjanmaan malli
TERVEYDENHUOLTOLAKI RAKENTEELLISET MUUTOKSET JA NIISTÄ PÄÄTTÄMINEN
POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI Terveyden edistämisen toimintamuodot Pohjois- Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä Veikko Kujala Johtaja, Terveyden edistäminen.
Perusterveydenhuollon yksikön tehtävät
Turvallinen vai haavoittuva - kohti turvallista oppilaitosta!
M.Vallimies-Patomäki & E.Hukkanen, STM
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Yhteinen laki perusterveydenhuollolle ja erikoissairaanhoidolle
Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen uudessa terveydenhuoltolaissa ja kuntien ja sairaanhoitopiirien yhteistyössä – sisäistetäänkö salutogeneettinen.
5. Laadun normiperusta ja erityisvaatimukset
Jyväskylä Keski-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneselvitys Integraatioseminaari Pauli Partanen, valtuuston puheenjohtaja.
STES - kesäkoulu – UKK-instituuttiTampere.
Episodiryhmittelijä terveyskeskusten johtamisen apuvälineenä
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
POHJOIS-POHJANMAAN SAIRAANHOITOPIIRI SAIRAANHOIDOLLINEN TOIMINTA VALTUUSTON ILTAKOULU Aino-Liisa Oukka johtajaylilääkäri.
Voiko terveydenhuolto tuottaa terveyttä ja tulosta?
Kehittämispäällikkö Päivi Voutilainen
MISSÄ MENNÄÄN TERVEYDEN EDISTÄMISESSÄ Heikki Pylkkänen Yhtymähallitus
Työelämän kehittämishanke ”Taitopuisto III”. Hankkeen keskeinen tavoite Seudulla ja laajemminkin tunnettu ja arvostettu, asiakaslähtöinen, joustavasti.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
ETELÄ-POHJANMAAN PERUSPALVELUOHJELMA 2030
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ PSO/Päihderyhmä Kari Haavisto PÄIHDEPALVELUT 2006 Nykytila ja haasteet Kari Haavisto, STM.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintajärjestelmä
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
EVICURES -hanke Kari Saarinen Ylilääkäri, toimintayksikön johtaja, projektipäällikkö PÄÄTÖSSEMINAARI Seinäjoki.
Terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvosto Pääsihteeri Jaana Leipälä
Ravitsemushoidolla vaikutuksia kansantalouteen Ravitsemishoidon strategiaseminaari FinnMedi 5 Tampereen yliopistollinen sairaala Timo Keistinen,
Palveluvalikoimaneuvoston avoin seminaari Reima Palonen Erityisasiantuntija
Aidolla yhteistyöllä ja kumppanuudella tehoa, laatua ja vaikuttavuutta Erikoissairaanhoidon järjestämissopimus Pohtimolampi Eva Salomaa JYL.
TERVETULOA! Opiskeluhuollon oppimisverkosto Marke Hietanen-Peltola Johanna Jahnukainen.
+ Psykiatrian klinikan toiminnan muutos Sanna Blanco SequeirosErja Ojanaho Ylilääkäri, tulosaluejohtajaYlihoitaja.
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
SISÄLTÖ 1 Johdanto 2 Mitä neuvolatyön vaikuttavuudella tarkoitetaan? 3 Miten neuvolatyön vaikuttavuutta voidaan edistää paikallisella ja kansallisella.
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Esiselvitys.
ASIAKKAAN JA POTILAAN OIKEUDET JA VELVOLLISUUDET
Epilepsialiiton näkemyksiä erikoissairaanhoidon keskittämisestä
Tieteellinen tutkimus
Kuntaliiton kehittämistoiminnan vaikuttavuus
Avaus –hanke Väliraporttiin 2015/4 liittyvät diat
SenioriKaste Lapin toiminnallinen osahanke Muistisairaan palveluprosessimalli Ohjausryhmä
Hoidon saatavuus alatyöryhmä
Sosiaalisen kuntoutuksen valtakunnallinen kehittämishanke SOSKU
Sote-uudistuksen muutoksen tuki
SISÄLTÖ 1 Johdanto 2 Mitä neuvolatyön vaikuttavuudella tarkoitetaan?
Maakuntakierros -ETELÄ-SAVO UUDISTUKSENMYLLERRYKSESSÄ?
Mikä on koordinaatiohanke ja miten se tukee alueellisia kokeiluja
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Asiakaslähtöisyys yhteisen sote-kehittämisen lähtökohtana
Savuton sairaala itseauditointi Suomessa 2004
Erityisasiantuntija Sari Koskinen, STM / Palkon sihteeristö
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
SOTE-Koordinaatioryhmälle informoitavat asiat /HYTE työryhmä
Palveluvalikoiman määrittelyn periaatteet ja prosessit
Kehittämisen toimijat – systeeminen taso
Sote-uudistuksen toimeenpano
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Kunnallisen nuorisotyön Osaamiskeskus Kanuuna Kanuunan osaamiskeskustehtävien tilannekatsaus TAMPERE
Hyvinvointi-ja terveyssovellusten arvioinnin selvitystyö
Toimintamallin keskeiset toimenpiteet
Hyvät käytännöt pysyvään käyttöön Tavoitteet:
Arkeen Voimaa (CDSMP) -
TERVEYDENHUOLTOLAKI HUS-SAIRAANHOITOPIIRIN NÄKÖKULMASTA 27. 9
Esityksen transkriptio:

Terveydenhuollon menetelmien arviointi 2018- Miia Turpeinen Dos., el. Arviointiylilääkäri PPSHP 2.11.2017

Terveydenhuoltolaki 30.12.2010/1326 Palveluvalikoimaan ei kuitenkaan kuulu sellainen terveyden- ja sairaanhoidon toimenpide, tutkimus, hoito ja kuntoutus, johon sisältyy saavutettavan terveyshyödyn kannalta kohtuuttoman suuri riski potilaan hengelle tai terveydelle tai jonka vaikuttavuus on vähäinen ja jonka aiheuttamat kustannukset ovat kohtuuttomat saavutettavissa olevaan terveyshyötyyn ja hoidolliseen arvoon nähden” ”Terveydenhuollon toiminnan on perustuttava näyttöön ja hyviin hoito- ja toimintakäytäntöihin” ”Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän on tarjottava asiantuntemusta ja tukea kunnille järjestämällä koulutusta, kokoamalla hyvinvointi- ja terveysseurantatietoja sekä levittämällä kuntien käyttöön sairauksien ja ongelmien ehkäisyn näyttöön perustuvia toimintamalleja ja hyviä käytäntöjä”

Terveydenhuoltolaki 43 § Erikoissairaanhoidon järjestämissopimus … sopimuksessa on sovittava erityisvastuualueeseen kuuluvien sairaanhoitopiirien kuntayhtymien työnjaosta ja toiminnan yhteensovittamisesta sekä uusien menetelmien käyttöönoton periaatteista. Asetus (VN 6.4.2011): … sopimuksessa on sovittava, miten eritysvastuualueella huolehditaan käytössä olevien terveydenhuollon menetelmien arvioinnista ja uusien menetelmien käyttöönotosta sekä yhtenäisten hoidon perusteiden toteutumisen seurannasta yhteistyössä muiden erityisvastuualueiden sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen kanssa.

Helene Arentz-Hansen, Kunnskapssenteret

Kansallinen HTA-koordinaatioyksikkö FinCCHTA Valtioneuvoston asetus (582/2017) erikoissairaanhoidon työnjaosta ja eräiden tehtävien keskittämisestä PPSHP:lle säädetty terveydenhuollon menetelmien arviointia (HTA) sairaanhoitopiireissä koskevat koordinaatiotehtävät ja vastuu Suomen EUnetHTA-tehtävistä Toiminta alkaa 1.1.2018

FinCCHTA Toimintatapa FinCCHTA toimii verkostomaisesti Ydinverkoston muodostavat yliopistosairaaloiden arviointiylilääkärit Muut hoito-teknologioiden arviointien tuottajat ja käyttäjät ovat osa verkostoa

FinCCHTA Henkilöstö Toiminnasta vastaa OYS-ERVAn arviointi-ylilääkäri, joka toimii PPSHP:n johtajaylilääkärin alaisuudessa Yksikössä työskentelevät terveystaloustieteilijä HTA-informaatikko suunnittelija asiantuntijalääkäri

Toiminnan tavoitteet 2018 Arviointiverkoston luominen ja toimintatavan vakiinnuttaminen Yhteistyön käynnistäminen keskeisten toimijoiden kanssa HALO-toiminnan jatkaminen ja kehittäminen yhdessä sairaanhoitopiirien kanssa Arviointien aloittaminen Kansainvälinen yhteistyö EUnetHTA, HTAi, INAHTA FinCCHTA tunnettavuuden lisääminen viestinnän keinoin HTA-koulutuksen lisäämiseksi Suomessa ollaan aloitteellisia ja etsitään yhteistyökumppaneita

FinCCHTA jatkossa Arviointien tuottaminen ja niistä tiedottaminen ovat toiminnan pääalue Kansallinen ja kansainvälinen yhteistyö on yksi toiminnan painopistealue. HTA-menetelmäkoulutus ja HTA-tutkimus ja tutkimusosaamisen vahvistaminen ovat keskeinen osa toimintaa