Suomalaiset taidemaalarit

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
 Opiskelin ranskaa.  Olen opiskellut saksaa.  Olin opiskellut venäjää.
Advertisements

Psoriasiskysely 2011 tulokset Helsingissä
SVENSKA FINLANDS FOLKTING SVENSKA VECKAN. SVENSKA FINLANDS FOLKTING - Folktinget edustaa suomenruotsalaisia ja valvoo heidän oikeuksiaan ja etujaan. -
Kokemuksia ja kommentteja arvioinnista Rehtori Maija Vehviläinen Lahden Diakoniasäätiö Lahden diakonian instituutti.
Ylioppilastutkin to. YO-kokeiden rakenne: PAKOLLISET AINEET (4 kpl) KAIKILLE PAKOLLINEN: Äidinkielen koe tai Suomi toisena kielenä KOLME PAKOLLISTA SEURAAVISTA.
Katja Siltanen ja Anne Rytilahti
Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?
Työn nimi (=eläinlaji) Työn tekijä Tallenna tämä sivu luokan omaan kansioon > Omat tiedostot > Biologia > Nisäkkäät > Nisäkkään ja tekijöiden nimet. Noudata.
Tutkinto alkaa ja päättyy Alkaa ensimmäisestä osallistumiskerrasta ◦Jos aloittaa syksyllä 2016 jollain aineella,… …pitää pakolliset kirjoittaa viimeistään.
Sodan alku Saksa hyökkäsi 1. syyskuuta 1939 Puolaan. Ranska ja Iso- Britannia julistivat 3. syyskuuta Saksalle sodan, joka tunnetaan toisen maailmansodan.
Matematiikkaa 3 a Kertausjakso – Laskuja MATEMATIIKKAA 3A, KERTAUSJAKSO LASKUJA © VARGA–NEMÉNYI RY 2016.
Kääpiösnautseri. Ominaisuudet Kääpiösnautserit ovat lähtöisin saksasta Suomessa kääpiösnautsereita on lähes Sen säkäkorkeus on n. 30 – 35cm ja.
Monipuolista tietoa nuoren elämään liittyvistä asioista yhdestä paikasta asuminen, opiskelu, työ, terveys, miten maailmalle, vapaa-aika ja niin edelleen.
H U L I P I V S U L A S I V I L Ä V Ä E K S A
Kissa Onni Salminen.
Vinkkejä pulmatilanteisiin (1/2)
Kaikki yhden puolesta ja yksi kaikkien puolesta!
VENÄJÄN KIELI on slaavilainen kieli
Venäjä.
ROSKATUTKIMUS.
Lehtisaaren koulun sisäilmasto-oirekysely
Korkeakoulukirjastojen tulokset
NAPOLEONISTA HITLERIIN
RADIO ja televisio suomessa
Keisari kannustaa uudistuksiin
Oulun normaalikoulun lukio
Ohjelma Kahvit, avaus Lisenssin tuotteistaminen, Chess Events, muut liiton ajankohtaiset (Juha Sundelin) Palvelut seuroille (Aleksi.
Kustaa II Aadolf Ruotsin kuninkaana
GEEK GIRL – matalalentoa mallitaivaalla
Mangan historiaa.
Meillä on töissä kivaa. Meillä on hyvä ilmapiiri ja kivat työkaverit
Historia2 Eurooppalainen Ihminen
Pedagoginen oppimis- ja arviointityökalu
KRISTINUSKO LEVIÄÄ ROOMASSA
Ekspressionismi Anni, Sege ja Emmi.
Kenguru-kilpailu.
VIITASAAREN LUKIO perustettu vuonna 1905
Elämää kolmannessa valtakunnassa
PASTISSI   Pastissi on taideteos, joka tarkoituksellisesti jäljittelee jotakin taiteilijaa tai aikakautta. Pastissi voi olla kantaaottava, irvaileva tai.
”Minä ja taideteos” - kollaasi
Kouluissa tehtävä työ Hubu®-menetelmällä
Kansainväliset stipendit ja niiden hakuajat
Kuntoutuksen kuumat perunat
Itsenäisten osuuskauppojen yhtiö
Yliopistojen intrapäivä
PDPP.
Varhaiskasvatuksen kysely kunnille koskien hallinnonalaa, kotihoidon ja yksityisen hoidon tuen kuntalisiä sekä palveluseteliä Jarkko Lahtinen ja Johanna.
VINCENT VAN GOGH syntyi Alankomaissa v. 1853
SEURAKUNTAVAALIT 2018.
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Maksuton varhaiskasvatuskokeilu
Oma nimi | Opettajan nimi | Koulu
Pedagoginen ajatuskoe
TERVEYSTIETO 8 5. Ystävyydestä voimaa.
Amos Andersonin taidemuseo
Pierre-Auguste Renoir
Ajanhallinta opiskelussa
Loiste –hanke KEE-päivät
Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä
REALISMI (1850-).
Mikael Agricolan elämä ja teokset
Toiselle vuosikurssille
Espoon ja Kainuun Kaikukortti-tilastojen koostetta vuosilta 2015–2017
Luku x Luvun otsikko Jakso III Perhe ja perintö.
Metsän ovi raollaan –näyttely MA 10/2015
EUROSKILLS 2018 Budapest.
Suomen verotus selkokielellä
Luciadagen Lucian päivä.
Luonnontiedeaiheinen projekti
Isä taivaan, Isä suurin tätä kaupunkia kädelläsi siunaa
Esityksen transkriptio:

Suomalaiset taidemaalarit

Marjatta Tapiola Syntyi huhtikuussa vuonna 1951 Kivijärvellä. Opiskeli Suomen taideakatemian koulussa. Valmistui taidemaalariksi vuonna 1973. Maalannut muotokuvia suomalaisista eri alojen vaikuttajista. Voitti vuonna 1980 Taideyhdistyksen dukaatti palkinnon. On tällä hetkellä 66-vuotias.

taideteoksia

Muotokuva Sauli Niinistöstä Marjatta Tapiolan tekemä muotokuvamaalaus Sauli Niinistöstä paljastettiin eduskunnassa vuonna 2013. Taulu on tullut tunnetuksi värikkäistä eläinaiheista ja villistä viivasta. Taulu on ensimmäinen naisen maalaama muotokuva eduskunnan puhemiehestä. Eduskunta on maksanut teoksesta palkkiota Tapiolalle 25 000 euroa. Niinistö valitsi itse Tapiolan muotokuvan tekijäksi.

Muuta mielenkiintoista Tapiolan teoksia on nähtävissä muun muassa Amos Andersonin, Ars Novan ja Sara Hildenin taidemuseossa. Hän on tehnyt lukuisia taideteoksia. Tapiolalla on kaksi tytärtä, Aina ja Zaida Bergroth. Tapiolan miehen nimi on Ville Bergroth. Tapiolan vanhempia ovat Kerttu ja Olli.

Aarne Elomaa Syntyi vuonna 1926 Porissa. On tehnyt opintomatkoja Ranskaan, Saksaan, Belgiaan, Hollantiin ja Italiaan. Elomaan muistonäyttelyssä oli esillä öljymaalauksia, akvarelleja ja grafiikkaa. Vuosina 1948-1993 hän osallistui moniin yhteisnäyttelyihin ja piti yksityisnäyttelyitä. Kuoli vuonna 2008.

taideteoksia

Muuta mielenkiintoista Joulukuussa kuollut Elomaa teki pitkän uran kuvataiteilijana, taideopettajana sekä satakuntalaisten taideseurojen luottamustehtävissä. Elomaa on hyvin tunnettu muotokuvamaalarina.

Kristiina Uusitalo Syntyi vuonna 1959 Sulkavalla. Hän debytoi ensimmäisen kerran vuonna 1977. Kirjoitti ylioppilaaksi Savonlinnan taidelukiossa vuonna 1978. Pääsi Helsinkiin opiskelemaan Suomen taideakatemian kouluun. Piti ensimmäisen yksityisnäyttelyn vuonna 1984. On tällä hetkellä 58-vuotias.

taideteoksia

Kaksi harakkaa Teoksen nimi on kaksi harakkaa. Teoksessa on käytetty monotypia tekniikkaa. Teoksen valkoiset ”pilkut” on tehty ruiskuttamalla vettä värin päälle. Teoksessa on käytetty myös pastelliliituja.

Muuta mielenkiintoista Kristiina Uusitalolle myönnettiin kuvataiteen valtiopalkinto vuonna 2008. Hän on pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä ja ollut mukana monissa ryhmänäyttelyissä. Uusitalon taiteilijaura alkoi 1970-80-lukujen taitteessa. Uusitalolle maalaus on aina kuva ihmisestä. Kristiina Uusitalo uskaltaa antaa värien loistaa teoksissaan.

Muita taidemaalareita Erkki Sakari Heinonen 1933-2010 Juhani Herman Toukonen 1940 Juha Heikki Soisalo 1941-2016

Tiivistelmä/Summary Marjatta Tapiola was born in April 1951 in Kivijärvi and is currently 66 years old. Qualified in 1973 as a painter. Aarne Elomaa was born in Pori and died in 2008. He is a well-known portrait painter. Kristiina Uusitalo was born in 1959 in Sulkava and is currently 58 years old. She was awarded the state award for visual arts in 2008.

Suklaapähkinä Maalari maalasi taulua viitenä päivänä 2½ tuntia. Kuinka monta tuntia maalari maalasi yhteensä?