Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä"— Esityksen transkriptio:

1 Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä
Tehnyt: Reihana Mohammadi ja Saara Moradi 17A

2 Antiikin Kreikan kuvanveisto
Yleisin aihe kokovartalokuva. Veistotaidetta käytettiin vain tietyissä patsaissa, mutta klassisesta kaudesta alkaen käytettiin myös rakennusten koristeissa. Varhaisvaiheessa eli arkaaisella kaudella oli vielä jollakin tapaa jäykkää, mutta klassisella kaudella, jolloin kehitettiin uusia tekniikoita, veistoksista tuli naturalistisempia ja myös liikettä alettiin kuvaamaan.  Kreikan klassisen kauden kuvanveisto on vaikuttanut Euroopan taiteen kehitykseen. Helleenisellä kaudella mielenkiinto kohdistui vahvaan tunneilmaisuun ja vapaampaan taiteen tekoon. Valtaosa klassisen antiikin veistoksista ovat hellenistisiä tai roomalaisia jäljennöksiä. Kuvassa on Kiekonheittäjä -veistos vuodelta 440 eKr., joka edustaa klassista kautta.

3 Antiikin Kreikan maalaustaide
Polygnotos-nimistä taiteilijaa pidetään Kreikan maalaustaiteen perustajana. Kreikan maalaustaide on säilynyt suurimmaksi osaksi maljakkojen koristeluissa. Yksi Ateenan tärkeimmistä elinkeinoista olivat maljakkojen, ruukkujen sekä muiden saviastioiden valmistus ja kauppa. Aluksi keramiikkaa koristeltiin geometrisin kuvioin, mutta noin 500-luvulta alkaen kuvioin. Kreikasta maalauksia on yhtä vähän jäljellä kuin Egyptistä. Esimerkkinä kreikkalainen maljakko noin vuodelta 550 eaa. Maljakossa on kuvattu yhtä Olympian kisojen lajia, hopliittijuoksua.

4 Antiikin Rooman kuvanveisto
Roomalainen kuvanveisto sai vaikutteita kreikkalaisesta taiteesta Rooomalaisiin muotokuviin lisättiin erikseen valmistettu vartalo, joka oli jäljennös kreikalaisesta urheilijasta, sankarihahmosta tai jumalasta. Iso osa tunnetuista roomalaisista jäljennöksistä ovat alun perin kreikkalaisia luomuksia Roomalaiset olivat kreikkalaisia maanläheisempiä. Heitä kiinnostivat oikeat ihmiset sekä oikea maailma ja he yrittivät havainnollistaa niitä joillakin tavoilla. Roomalainen veistotaide kuvasi eläimiä, kasveja ja jokaipäiväistä elämää realistisesti.

5 Antiikin Rooman maalaustaide
Roomalaiset antavat eloisamman ja värikkäämmän kuvan silloisesta elämästä Roomalaiset asettivat kreikkalaisten tavoin arvokkaina pitämiään teoksia yksityisiin ja julkisiin gallerioihin. Maalausten aiheena oli useasti naamiot ja teatteriarkkitehtuuri, mikä viittaa todellisuuden ja illuusion väliseen vuorovaikutukseen. Roomalaisia maalauksia on jäljellä vain pieni osa huonekoristeita, sillä kaikki ovat hävinneet.


Lataa ppt "Antiikin Kreikan ja Rooman kuvanveisto ja maalaustaide -tiivistelmä"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google