SUUNNITTELE, TOTEUTA, ARVIOI JA KEHITÄ

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Leikin merkitys lapsen kehitykselle
Advertisements

Luento 1: mediakasvatuksesta kohti monilukutaitoa
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden linjauksia
Opetuksen eheyttäminen ja monialaiset oppimiskokonaisuudet OPS 2016
laaja-alaisen osaamisen alueet
Ylöjärven opetussuunnitelmaprosessi Opetuspäällikkö Leena Pöntynen
Kirsi Nuorsaari ja Jonna Heikkilä
OPPI SYNTYY YHDESSÄ TEKEMÄLLÄ - EI MONISTAMALLA
Oppiaine-kokonaisuus
AJATTELU JA OPPIMAAN OPPIMINEN OneNote-kuvakkeita Voit käyttää valmiita painikkeita tai käyttää niiden osia uusien rakentamiseen – kaikki painikkeet koostuvat.
NET nivelvaiheessa Nivelvaiheen yhteistyöverkosto Rovaniemi Haukipudas Raahe Johanna Pulkkinen Tervaväylän koulu.
OJANIITTUTALON MONITOIMIJAHANKE - MONIPUOLINEN OSAAMISKESKUS 2016.
ONKO VERKKO-OPPIMINEN RIKKI ?. PERUSOPETUKSEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN OPETUSKÄYTÖN SEKÄ OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN PERUSTAITOJEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA.
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Laaja-alainen osaaminen OPS-2016 Opettajatyöpäivä Tiina Luoma.
Yrittäjyyden ja muiden tulevaisuuden taitojen edistäminen nykykoulussa Juho Norrena Yrittäjyyskasvatus Seinäjoki.
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Persoonallisuuden kehitys Psyykkinen ja sosiaalinen kehitys.
Persoonallisuuden kehitys
Hippiäiset Varhaiskasvatussuunnitelma vuotiaiden sisarusryhmä Pieni, kodikas päiväkoti Päiväkotihistoriaa 40 vuotta, Hippiäiset 2004 alkaen.
Yhteiset tutkinnon osat 35 osp Pakolliset osa-alueet 19 osp Valinnaiset osa-alueet 16 osp → syventävät pakollisten osa-alueiden sisältöjä.
LAPSEN ESIOPETUSSUUNNITELMA Lapsen nimi Esiopetuspaikka ja toimintavuosi Esiopetuksesta vastaava opettaja Syntymäaika HuoltajuusYhteishuoltajuusYksinhuoltajuus.
Pereen päiväkoti Punaiset eläinpölytön/kalaton sisarusryhmä Oranssit alle 3 vuotiaat Keltaiset ja Vihreät vuorohoito Siniset 3-5 vuotiaat Violetit.
Seinäjoki Ihmisoikeudet, demokratia ja sovittelu opetussuunnitelmissa ja käytännössä Satu Elo, OPH.
Yhteisöllisen median käytön periaatteet Metropoliassa.
Laaja-alainen osaaminen
Varhaiskasvatuksen liikuntasuositukset
Näin oppiminen muuttuu Helsingissä
Kuinka toteuttaa monialaisia oppimiskokonaisuuksia?
Laaja-alaisen osaamisen taidot laajemmin selitettynä:
ÄIDINKIELI JA kIRJALLISUUS 1. KURSSI
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Kieli itseilmaisun välineenä
Tasavirta-koulutus Lappeenranta 30.9., 1.10., ja
KUVATAIDE Anna-Rosa Uusitalo, NYK 7C.
© Petteri Elo OPS-koulutus 2016
Pedagoginen kehittäminen
TIETOISKU ESIOPETUKSEN OPS-PROSESSISTA
Vasuterveiset Mänttä-Vilppulasta - Merja Leppämäki & Sanna Nieminen –
TVT suomen kielen ja kirjallisuuden opetussuunnitelmateksteissä
Tervetuloa Innokylään
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
Etelä-Pohjanmaan peruskoulujen opetussuunnitelma 2016
TURKU Monikulttuurinen opetus 2.Jakso
Yhteisöllisen median käytön periaatteet Metropoliassa
Vauvan minäkäsityksen kehitys
TAIDOT EDELLÄ © Petteri Elo OPS-koulutus 2016
EPortfolio Väline oman osaamisen kehittymisen seurantaan ja dokumentointiin. HOPS-koulutus Ilona Laakkonen, Student Life.
POM10CC Mikämikä-päivien Kirjallinen suunnitelma
VSOP= vuosiluokkiin sitomaton alkuopetus Länsi-Puijon malli
Tiedon hallinnan viitearkkitehtuurin osa-alueet
Loikkeliini päiväkodin toimintasuunnitelma 2017
Yhteenvetoa mediatekstien vaikuttamisen keinoista
Elintavat, terveyskäyttäytyminen
Liikunnanopetus heterogeenisessä ryhmässä
SINUSSA ON POTENTIAALIA
ARJA VIROLAINEN Ruut Ruokonen 2013
Sisältöalueet esiopetuksessa
Think global act local Tavoitteet projektille yhteistyötaidot
5. Eettinen vastuullisuus
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Yhdessä opettaen -PIENTEN LASTEN KOULU TERVETULOA KOULUTUKSEEN!
Uusi suunta työelämään -hanke
Yksikön toimintasuunnitelma
Yksikön toimintasuunnitelma
Oppilaat ja opetussuunnitelma 2016.
TYÖHYVINVOINTI Työhyvinvointi  .
IPPO työkalu uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan
Esityksen transkriptio:

SUUNNITTELE, TOTEUTA, ARVIOI JA KEHITÄ Kotkan varhaiskasvatus (mukaillen Eskelinen & Hjelt, 2016) Tutkin ja toimin ympäristössäni Osallistuminen ja vaikuttaminen Monilukutaito ja tvt-osaaminen Kasvan, liikun ja kehityn PAIKALLISUUS Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot Minä ja meidän yhteisömme LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN Prosessitavoitteet OPPIMISEN ALUEET Sisällölliset tavoitteet Ilmaisun monet muodot TOIMINTA Ajattelu ja oppiminen Kielten rikas maailma Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu

SUUNNITTELE, TOTEUTA, ARVIOI JA KEHITÄ Sisällölliset tavoitteet Kotkan varhaiskasvatus (mukaillen Eskelinen & Hjelt, 2016) Tutkin ja toimin ympäristössäni Kasvan, liikun ja kehityn Minä ja meidän yhteisömme OPPIMISEN ALUEET Sisällölliset tavoitteet TOIMINTA Ilmaisun monet muodot Kielten rikas maailma

SUUNNITTELE, TOTEUTA, ARVIOI JA KEHITÄ Kotkan varhaiskasvatus (mukaillen Eskelinen & Hjelt, 2016) Osallistuminen ja vaikuttaminen Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot Monilukutaito ja tvt-osaaminen LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN Prosessitavoitteet Ajattelu ja oppiminen TOIMINTA Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu

SUUNNITTELE, TOTEUTA, ARVIOI JA KEHITÄ Sisällölliset tavoitteet Kotkan varhaiskasvatus (mukaillen Eskelinen & Hjelt, 2016) kauppaleikit kotileikki havainnointi menneen, nykyisen ja tulevan tarkastelu luokittelu retket leikissä tavat ja tasot liikkua tilat tutuksi samanarvoisuus päättely syyt ja seuraukset vertailu juhlat ja tapahtumat leikissä tapoihin tutustuminen muodot pohdinta vuodenajat aistit Tutkin ja toimin ympäristössäni lukukäsitteet luovat ratkaisut sääntöjen perustelu ryhmä tutuksi toiminnallisuus Kasvan, liikun ja kehityn esineistö tutuksi perhekulttuurit terveelliset elämäntavat säännöt lelujen teknisten ominaisuuksien tarkastelu oikea ja väärä Minä ja meidän yhteisömme hoivaleikki liikuntaan kannustavat leikkivälineet media kehon hahmottaminen lääkärileikki ateriahetken leikkiminen OPPIMISEN ALUEET Sisällölliset tavoitteet elämykset pukeutumisleikit turvallisuus suunnittelu, toteutus ja arviointi tunteet esiintyminen kuvien tekeminen spontaanius tulkinnat kuvallisista viesteistä mielikuvitus TOIMINTA Ilmaisun monet muodot juonen eteneminen eläytyminen esim. omaehtoinen leikki sisätiloissa tanssi Kielten rikas maailma sanaton ja sanallinen viestintä draama äänien tuottaminen ja havainnointi tekstit nimeäminen huumori sovittelu keskustelu välineet ja materiaalit leikin juonen kehittäminen kerronta kielellä leikittely

SUUNNITTELE, TOTEUTA, ARVIOI JA KEHITÄ Kotkan varhaiskasvatus (mukaillen Eskelinen & Hjelt, 2016) yhteiset säännöt ja sopimukset huomiot turvallisuudesta digitaalisuuden hyödyntäminen palaute kaverilta tai aikuiselta aloitteen tekeminen elämäntapojen vertailu auttaminen ja autetuksi tuleminen leikkiin vaikuttaminen tekstiympäristön tuottaminen ja tulkinta vuorovaikutustaitojen harjoittelu lääkärileikki osallistuminen tai osallistumatta oleminen kierrätys kotileikki yhteisen kokemuksen jakaminen hoivaleikki leikin sääntömaailman luominen ja tarkastelu myönteisyys kaverin mukaan ottaminen nimeäminen Osallistuminen ja vaikuttaminen Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot media luovuus Monilukutaito ja tvt-osaaminen ihmettely ja oivaltaminen kokeilujen kautta oppiminen ympäristön jäsentäminen LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN Prosessitavoitteet Ajattelu ja oppiminen kannustaminen mielikuvitus merkitysten muodostaminen TOIMINTA Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu esimerkki omaehtoisen leikin näkökulmasta toisen kuunteluc perinteisiin tutustuminen ristiriitojen ratkaisu ystävällisyys vahvuuksien hyödyntäminen kaveriin tutustuminen hyvät tavat