Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PUHEEN VUORO Vanhempainilta
Advertisements

OPS-TYÖSKENTELYÄ LUOKISSA pe klo
TUPLATIIMI - YHTEISÖLLISYYS
LUVALLISET POISSAOLOT
KiVa Koulu -ohjelma Kiusaamista ennaltaehkäisevä ja vähentävä toimenpideohjelma KiVa Koulu ei ole ohimenevä ”projekti”, vaan pysyvä toimintatapa kiusaamisen.
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
nuorisotyöntekijänä koulussa joka päivä
EU-vaikuttaminen Suomessa
Kohti osallistuvaa toimintakulttuuria Oppilaskunnan, opettajakunnan ja vanhempainyhdistyksen yhteistyö Aleksanterin koulussa.
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
OPISKELIJAA TUKEVA PALAUTE
4 § YHTEISÖLLINEN OPISKELUHUOLTO ( 3 §, 4 §, 6 §, 12 § ja 13 §)
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
AKTIIVINEN KOULUPÄIVÄ IDEAIMURI. Ideaimuri –työskentelyn teema: HYVÄ KOULUPÄIVÄ LUOSTARIVUOREN KOULUSSA JA MITEN VOIMME SITÄ EDISTÄÄ?
Pedagogisen toimikunnan ensimmäisen kokouksen muistio
Klubin arvojen määrittelyprosessi. Arvoprosessi Klubin tulee selvittää itselleen miksi arvot ovat tärkeitä. Arvoja ei kannata pohtia vain siksi, että.
TUKEVA. uusi, kokonaisvaltainen, oppilashuollollinen toimintamalli tukee koulussa tapahtuvaa oppilaiden hyvinvointia edistävää toimintaa ja koordinoi.
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
TUPAKOINTI KOULUAIKANA
Lasten osallistaminen alakouluissa
OPPILASHUOLLON ja OPPIMISEN KOULUNKÄYNNIN TUEN MUKAISET MUKAISET RYHMÄT PIHKAINMÄEN KOULUSSA LV Yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä Yksilökohtainen.
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Hesan Nuorten Ääni Lapset ja nuoret kokevat Helsingin kaupunkina, jossa heitä kuullaan ja he voivat vaikuttaa itselleen tärkeisiin asioihin. Kaikissa helsinkiläisissä.
Vip-opiskelija ja opiskelijafoorumi. Opiskelijafoorumien perustaminen jokaiseen opetuspisteeseen Tavoitteena opiskelijoiden äänen kuuleminen ja vaikutusmahdollisuuksien.
 Vaaleilla valitaan Sastamalaan 21-jäseninen Nuorisovaltuusto toimikaudeksi  Nuorisovaltuusto valitsee keskuudestaan.
Ensimmäinen KAIKKI IHAN KAIKKI vanhempainilta. Kaikki ihan kaikki toiminta.
OLETKO KIINNOSTUNUT VAIKUTTAMISESTA? HALUATKO EDISTÄÄ OPPILAIDEN ASIOITA KOULUSSA? TAHDOTKO TEHDÄ YHTEISTYÖTÄ ERI TAHOJEN KANSSA? NYT SIIHEN ON MAHDOLLISUUS:
Oppilaiden ja huoltajien osallisuus hyvinvoivassa koulussa Marja Kannisto Yhteisöpedagogi YAMK, AmO.
ÄKKILÄHTÖ MINKÄ YHDEN TAVARAN SINÄ OTTAISIT MUKAASI?
Julkisten palveluiden suunnittelu osana yleiskaavatyötä – koontia keskustelusta
TERVETULOA! OSALLISTAVAA OPPILASTOIMINTAA. NUKSUN YDIN Nuoret tekevät –aikuiset tukevat Anna nuorten tehdä itse Innosta, tue, kannusta Nuorten kyvyt esiin!
Mankalan koulun vanhempainilta ti Opetussuunnitelmauudistus valinnaiset Sari Juuti.
Alakoulujen oppilaskuntien ja Turun Lasten Parlamentin yhteistyö.
VESIKANSAN KOULUT KE klo ja 19.00, Paimelan koulun sali 1.
YHTEISKUNTAOPPIA VALTIONEUVOSTO.  Kansankielellä sama kuin hallitus  Virallisesti kuitenkin:  Ministerit = valtioneuvosto  Valtioneuvosto + presidentti.
Toimi koulullasi vaikka näin Kerro muille hallituksen/valtuuston jäsenille kaupunkikokouksen valmisteluista eli käy saamasi materiaali läpi Yhteistyössä.
Yrittäjyyskasvatusprojekti Veera Sonninen ja Kaisa Kosola Kevät 2015 Yhteyshenkilö: Ilkka Kinnunen, Pohjanlammen koulu.
Nuorten arvioita kuntapalveluista Tulossa: Gretschel, Anu & Kauniskangas, Eija (maaliskuu 2012) Nuoret kuntapalveluja arvioimassa – peruspalvelujen arvioinnin.
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Vaalit Suomessa.
Kokemuksia pilottikouluista
Luokkatunnit Toimintakulttuuri 4.2..
painotuslinjan esittely
Hymy-veistokset Telakalla
Vaajakosken koulun Vanhempainyhdistys Sokkeli ry
Pataluodon koulu Draamaluokka Klikkaa lisätietoja:
Eveliina Karjalainen.
Pataluodon koulu Draamaluokka
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Yhteistoiminnallinen kokous
Pataluodon koulu Draamaluokka
Suomen hallinto: Valta kuuluu kansalle
NY Vuosi yrittäjänä Yrittäjyyttä ja työelämäoppeja käytännössä 4. ja 5
Vaalit
NUORISOVAALIT
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
Nuorten seuravalmennus suunnistusseurassa Välitehtävät
Laaja-alainen arviointi
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Lukuvuosi [Lisää vuosi] Koulun nimi Opettajan nimi Luokka-aste
TOIMINNAN TILASTOINTI
7. luokkien vanhempainilta
Oulun normaalikoulu 7-9 ja lukio
OPPILASKUNTA, HALLITUS, LUOTTAMUSOPPILAS-VAALIT
Esityksen transkriptio:

Toimivan oppilaskunnan hallituksen valinta – kuinka temppu tehdään?

Ennen valintaa olisi syytä pohtia Mitä ollaan valitsemassa? Miksi? Miten se toimii? Olisiko minusta näihin hommiin? Tähän kannattaa käyttää aikaa - lopputulos palkitsee

Mikä se oppilaskunnan hallitus oikein on? Oppilaskunta Luokka 1 Luokka 2 Luokka 3 … Luokka n L u o k a n h a l l i t u s e d u s t a j a t Oppilaskunnan hallitus Muut mahdolliset Yhteistyötahot Nuorisovaltuusto Kaupunkikokous - Tms. Koulun muut mahdolliset ryhmät: Tukarit Ympäristöryhmä Johtoryhmä Tms. Mikä se oppilaskunnan hallitus oikein on? Yhteistyöryhmä Vanhempainillat Opettajankokous Vanhemmat Muu henkilökunta Rehtori(t) Opettajat

OPPILASKUNTA Koulun kaikki oppilaat ovat oppilaskunnan jäseniä!! Oppilaskunnan toimintaa ohjaa ja valvoo ohjaava(t) opettaja(t) Jokaiselta luokalta valitaan edustaja(t) hallitukseen, joka kokoontuu pääsääntöisesti kouluaikana. Oppilaskunnan hallitus valitaan syksyisin. Yläkoululla aloittavien 7. luokkalaisten valintaan loistava sauma on lähes joka koululla pidettävä ryhmäytyspäivä – paikalla voisi olla ohjaava opettaja ja luokanvalvoja – valintaan panostettaisiin silloin samalla tavalla kaikkien luokkien kanssa

Hallituksen tehtävät pyrkiä kehittämään oppilaiden vaikutusmahdollisuuksia ja oppilaiden osallisuuden lisäämistä heitä koskevissa asioissa käsitellä luokista kumpuavia ehdotuksia ja viedä niitä tarvittaessa eteenpäin esim. opettajankokouksiin tai johtoryhmään, vanhempainiltaan tehdä päätöksiä, jotka koskevat käytössä olevia varoja järjestää erilaisia tapahtumia piristämään koulun arkea käsitellä myös opettajien, vanhempien tai muiden yhteistyötahojen esille tuomia asioita ideoida myös itse asioita sekä valmistella ehdotuksia ja esityksiä koulun arjen toimintaan

Luokan edustajan tehtävät Toimia luokan asioiden välittäjänä: luokan edustajan kautta kaikki oppilaat voivat vaikuttaa koulunsa asioihin. Olla aktiivinen kokouksissa ja osallistua tarvittaessa erilaisiin toimikuntiin Neuvotella ja viedä viestiä luokkansa oppilailta oppilaskunnan kokouksiin sekä tuoda sitä kokouksista takaisin luokkaan.

SUURI AJATUS Jokaisella koulun oppilaalla on mahdollisuus vaikuttaa oman koulunsa asioihin luottamusoppilaan välityksellä Jokainen oppilas/opiskelija voi: ottaa asian esille luokassa ja kysyä muiden oppilaiden mielipidettä kertoa ajatuksensa luokkansa edustajalle, joka vie sen oppilaskunnan hallituksen käsiteltäväksi joka vie asian tarvittaessa eteenpäin esim. opettajankokoukseen

Millainen on hyvä edustaja? huono edustaja?

VALINTAPROSESSI ENNEN EHDOKASASETTELUA OLISI TÄRKEÄÄ KERTOA OPPILASKUNTA-TOIMINNASTA JA HALLITUKSEN JÄSENEN TEHTÄVÄKUVASTA VALINTAPROSESSIIN EI OLE YHTÄ OIKEAA MALLIA, MUTTA YKSI KEINO ON KÄYTTÄÄ ENSIN ESIM. PORINARYHMIÄ, JOTKA NOSTAISIVAT EHDOKKAITA ESILLE ÄÄNESTYKSEEN VOI MENNÄ MYÖS ILMAN ENNAKKOEHDOKKAITA, JOLLOIN KAIKKI LUOKAN JÄSENET OVAT ÄÄNESTETTÄVISSÄ  SUOMALAISEN LUONTEEN HUOMIOIDEN TÄMÄ ON USEIN JOPA VIISASTA

ÄÄNESTYS ÄÄNESTYSKIN VOIDAAN TEHDÄ USEALLA ERI TAVALLA, MUTTA HENKILÖVAALEISSA EHKÄ FIKSUINTA ON KUITENKIN LIPPUÄÄNESTYS KÄYTÄNNÖSSÄ HYVÄKSI HAVAITTU MENETELMÄ ON SUOMEN PRESIDENTIVAALEISTA TUTTUAKÄYTÄNTÖ  JOS KUKAAN EI SAA ENSIMMÄISELLÄ KIERROKSELLA YLI PUOLIA ÄÄNISTÄ, NIIN KAHDEN ENITEN ÄÄNIÄ SAANEIDEN KESKEN JÄRJESTETÄÄN TOINEN KIERROS  VALITUKSI TULEE SE EHDOKAS, JOLLA ON LUOKASSA SUURIN KANNATUS

Osallisuuteen ja yhteisöllisyyteen pätee kai vanha sanonta: Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa.

ja TAVOITE KOULUILLA Osallisuudesta tulisi osa arkea – ei ylimääräistä toimintaa