Mobiilitietoturva.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietoturvallisuuden huonetaulu
Advertisements

Maks Larionov DP11LA.   Oppilaitoksen tietojärjestelmien, tietoverkkojen ja näiden välityksellä käytettävien viestintämenetelmien, kuten sähköpostin,
Tietoturva, 2 ov
Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
 Kirjoita harkiten keskusteluryhmiin Jos kirjoitat viestejä julkisiin keskusteluryhmiin varmista, että viestisi liittyy ryhmän aiheeseen. Älä lähetä.
Luvata Oy TIETOHALLINNON KURSSIN TUTKIELMA. Luvatasta lyhyesti Maailman johtavia metallituotteiden valmistajia Työllistää 16 maassa 6400 työntekijää,
Tietoturvattu etätyö – rutiinia Valtakunnallinen TIVA-seminaari Tietoturvapäällikkö Kari Keskitalo.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Tietoturva Sami jarkko Henri Myllytulli mytlpt09e 2010.
Tietoturvaideoita meille senioreille (ja muillekin) Voimaseniorit Juhani Tiihonen.
13 Hyödyllistä perusohjetta mobiililaitteen käyttäjälle.
Rautaa rajalle! Rautapalomuurit verkon reunalla
Tietoturva Toni Pirinen Esa Kuparinen Otso Lonka
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 5/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Tietoturvaviikko 2013 Esitys 3/5 Ohje: voit liikkua esityksessä eteen- tai taaksepäin napsauttamalla sivun alareunassa olevaa nuolta Tämän esityksen on.
Langattoman verkon suojaus WiFi (WLAN) ja Bluetooth Miten eroavat toisistaan? Miten verkkoihin voi liittyä? (montako kerrallaan) Millaisia laitteita voi.
Nettikiusaaminen Pietiläinen, Korhonen, Saarimäki.
Tietoturva Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä sillä tarkoitetaan Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta käyttäjiltä, viruksilta ja muilta haittaohjelmilta.
Tietoturva. Tieto turvalla pyritään suojaamaan tietoja, palveluita, järjestelmiä ja tietoliikennettä. Tällaisten uhkina pidetään erinlaisia huijausyrityksiä,
Tietoturva. Mitä tarkoittaa tietoturva? Tietoturva tarkoittaa palveluiden, tietojen, tietoliikenteen ja järjestelmien suojaamista. Uhkina tietoturvallisuudelle.
Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Tietoturva. Mitä tietoturva tarkoittaa? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yksityiset asiat. Se tarkoittaa sitä että erilaiset tiedot, palvelut ja järjestelmät.
H5 Tietoturva. Mikä siis on tietoturva?  Tietoturva tarkoittaa lyhyesti tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.  Tietoturva.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. TIETOTURVA Tietoturvallisuus on tietojen, tietoliikenteen, palvelujen ja järjestelmien suojausta. Kun puhutaan Internetin tietoturvasta,
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva tarkoittaa että pyritään suojaamaan tietoja, palveluja ja järjestelmiä ulkopuolisilta. Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta.
Jenni Hyttinen MyKapt14A
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Jonna Kyllönen mylept14B
Tietoturva internetissä
Tietoturva Internetissä
Tietoturva internetissä
TIETOTURVA Sami Hilli tlpt14B.
TIETOTURVA.
Tietoturva käsitteenä
Matias Orreveteläinen.
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva.

H5 Tietoturva Patrik Lammela.
Tietoturva.
TIETOTURVALLISUUS.
Tiedon suojaaminen ja turvaaminen
H5 Tietoturva Jenni Kontio MyKapt14a.
Tietoturva internetissä
Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tietoturva.
Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
Tietoturva internetissä
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
PaikkaOppi Mobiilin käyttöohje
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
Tietoturva Ja tiedon suojaaminen.
Tervetuloa kirjastoon Suomessa
Tietoturva.
Mobiilimaksaminen.
Tietoturva.
Tietoturva Internetissä
Tietoverkkojen tietoturva
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Mene osoitteeseen kulttuurikortti.edu.lahti.fi
Oppilaiden omiin laitteisiin Antti Karvonen
Turvallisuuspankki FINVET.fi
Esityksen transkriptio:

Mobiilitietoturva

Tietoturvaohjeet mobiililaitteille Älypuhelinten nopean yleistymisen myötä myös puhelimia koskevat tietoturvauhat ovat lisääntyneet vuosi vuodelta. Siksi onkin tärkeää pitää huolta myös matkapuhelimen tietoturvasta. Matkapuhelimen tietoturvapalvelu on monipuolinen tietoturvapalvelu, jolla suojaat puhelimesi viruksilta sekä multa haittaohjelmilta ja saat lisäturvaa internetselailuun. Seuraavat asiat on hyvä tarkistaa ja huomioida ennen älypuhelimen käyttöönottoa

Vaihda SIM-korttisi PIN-koodi PIN-koodi on puhelinliittymäsi SIM-kortin tunnusluku. Sitä käyttämällä voit estää SIM-korttisi ja liittymäsi luvatonta käyttöä. Älä koskaan käytä SIM-kortissasi operaattoreiden alkuperäisiä PIN-koodeja kuten 0000 tai 1234. Ne ovat helposti arvattavissa ja jos luvaton käyttäjä arvaa PIN-koodisi, niin hän voi käyttää liittymääsi ja muodostaa sinulle puhelinlaskua.

Vältä heikkoja salasanoja. Hyvä salasana on tietoturvan ensimmäinen etuvartio. Salasanojen pitää olla yli 8 merkkiä pitkiä. Vahva salasana sisältää isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä. Huonoja salasanoja ovat esimerkiksi salasana, 12345678, 111111, qwerty ja 123123.

Suojaa sisäänkäynnit. Kotona lukitaan etuoven lisäksi terassin ovi ja ikkunat. Myös yrityksessä on pidettävä kaikki sisäänkäynnit suljettuina. Huolehdi, että älypuhelimet, kannettavat tietokoneet ja langattoman verkon tukiasemat on suojattu vahvoilla salasanoilla. Hanki palomuuri, joka pysäyttää kattavasti virukset ja muut tunkeutujat. Kaikissa laitteissa pitää lisäksi olla tietoturvaohjelmisto, joka tunnistaa ja torjuu virukset, roskapostin ja tietojen kalastelun. Kiellä muiden kuin ehdottoman luotettavien USB-laitteiden kytkeminen yrityksen tietokoneisiin.

Jaa yritysverkko osiin. Yksi hyvä tapa pienentää tietoturvariskiä on jakaa yritysverkko osiin, jotka suojataan eri tavoin riskistä riippuen. Esimerkiksi langattoman verkon yksi osa voi olla avoinna vieraille, mutta tästä verkon osasta ei pääse yrityksen sisäisille palvelimille. Yleisölle avoinna olevat verkkopalvelut voidaan hoitaa palvelimilla, joista ei ole yhteyttä yrityksen sisäiseen verkkoon. Yrityksen verkko voidaan jakaa myös toimintojen mukaan: asiakasrekistereitä, taloushallintoa ja henkilöstöhallintoa ei tarvitse pitää samalla palvelimella.

Laadi hyvät tietoturvaohjeet. Yrityksellä on hyvä olla kirjallisesti määritellyt tietoturvaohjeet ja - käytännöt. Kannattaa pysähtyä pohtimaan, mitä ohjelmia, verkkosivuja ja palveluja yrityksen sisällä saa käyttää ja mitä ei. Esimerkiksi tiedostonjakopalvelujen kautta leviää paljon haittaohjelmia. Tietyt palvelut taas kuormittavat verkkoa tarpeettomasti. Sääntöjen tulee olla kaikkien tiedossa ja niiden noudattamista kannattaa valvoa. Yritysverkon toiminnan valvominen on vaivatonta nykyaikaisella ohjelmistolla varustetun tietoturvapalvelimen avulla.

Käyttäytyminen sosiaalisessa mediassa. Kyberrosvot keräävät sosiaalisesta mediasta tietoja, joiden avulla valitaan sopivimmat uhrit kalastelun kohteeksi. Henkilöstöä kannattaa pyytää olemaan varovainen tietojensa jakamisessa myös omien tiliensä kautta. Jos jättää vaikkapa koiransa nimen kaikkien nähtäville, hakkeri voi kokeilla sitä salasanana. Opasta tarvittaessa henkilöstöä säätämään Facebook-asetuksensa niin, ettei kaikki ole julkista.

Viestien salaaminen. Kaikki tärkeä aineisto kannattaa enkryptata eli salata. Se on helppoa ja nopeaa nykyaikaisilla tietoturvaratkaisuilla. Esimerkiksi kannettavat tietokoneet voidaan varustaa niin, että ne salaavat sisällön automaattisesti. Kovalevyssä voi olla sisäänrakennettu salaus. Myös langattomassa verkossa liikkuvan sisällön voi salata. VPN eli Virtual Private Network on tietoturvaratkaisu, joka pitää salakuuntelijat loitolla.

Tietoverkkojen huolto ja ylläpitäminen Yrityksen tietoverkon tulisi toimia kuin hyvin öljytty kone. Pidä huolta, että palvelimien ja tietokoneiden ohjelmistot ovat ajan tasalla. Poista laitteista tarpeettomat ohjelmat ja päivitä ne, joita käytetään. Käytä automaattipäivitystä, jos mahdollista. IPS-järjestelmä (Intrusion Prevent System) suojaa päivittämättömät laitteet hyökkäyksiltä.

Pilvipalveluiden käyttäminen – turvallisesti. On muodikasta viedä kaikki pilveen, mutta varovaisuus kannattaa. Pilveen viety aineisto ei enää ole yrityksen omassa kontrollissa. Hakkerit kolkuttelevat myös palveluntarjoajien ovia, eivätkä kaikkien murtosuojaukset ole yhtä vahvat. Jos lähetät aineistoa pilveen, enkryptaa se. Älä käytä samoja salasanoja eri pilvipalveluissa.

Oikeuksien jakaminen järkevästi. Kannettavia tietokoneita voi käyttää kirjautuneena käyttäjäksi tai ylläpitäjäksi. Jos käyttäjällä on ylläpitäjän oikeudet, koneelle päässyt haittaohjelma pystyy tekemään paljon enemmän pahaa. Siksi kannattaa harkita, kenellä on oikeus ylläpitäjän asemaan. Joka tapauksessa kannattaa ottaa tavaksi, että kaikkien yrityksen laitteiden salasanat vaihdetaan säännöllisesti. Kuvassa näkyy että koneen käyttäjällä ei ole oikeuksia käyttää kohdetta oikeudet pitää pyytää verkonvalvojalta.

Tarkat säännöt henkilöstön omien laitteiden käyttämiseen. Monet haluavat käyttää omia laitteitaan myös töissä. Jos sallit sen, mieti, millä ehdoilla. Vaadi vähintään, että laitteet suojataan salasanalla. Harkitse sitä, että omalla laitteella pääsee vain työpaikan vierasverkkoon, ei varsinaiseen yritysverkkoon. Älä salli asiakastietojen tai luottokorttitietojen säilyttämistä omilla laitteilla. Tee valmiiksi toimintasuunnitelma laitteen katoamisen tai varastamisen varalle.