Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

13 Hyödyllistä perusohjetta mobiililaitteen käyttäjälle.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "13 Hyödyllistä perusohjetta mobiililaitteen käyttäjälle."— Esityksen transkriptio:

1 13 Hyödyllistä perusohjetta mobiililaitteen käyttäjälle

2 Vaihda SIM-korttisi PIN-koodi Älä siis käytä operaattorien antamia valmiita koodeja kuten 0000 tai 1234. Nämä ovat helposti arvattavissa ja voivat aiheuttaa suurenkin loven puhelinlaskussa mikäli puhelin hukkuu. Käytä puhelimesi suojakoodia tai salasanaa Suojakoodilla tai salasanalla voit esimerkiksi lukita laitteesi niin, että ainoastaan syöttämällä koodin saat laitteesi auki. Tee puhelimesi tiedoista varmuuskopio Tiedot puhelimesi osoitekirjasta, muistiinpanosi, valokuvasi ja muut tiedot puhelimessasi voidaan useinmiten pelastaa vaikka laitteesi olisikin hävinnyt tai rikkoutunut jos tiedoistasi on tehty varmuuskopio. Useimmista älypuhelimista voidaan tehdä varmuuskopio esimerkiksi puhelimen valmistajan omilla ohjelmilla tai erikseen asennetuilla sovelluksilla.

3 Kirjoita yhteystietosi puhelimesi takakanteen ja tallenna ne esitettäväksi näytölle Usein puhelinten takakannessa on tyhjää tilaa joka kannattaa hyödyntää kiinnittämällä siihen laitteen omistajan yhteystiedot. Näin ystävällinen puhelimen löytäjä voi olla yhteyksissä sinuun löytäessään kadonneen laitteesi. Käytä varkaudenhallintajärjestelmää Hyvä varkaudenhallintajärjestelmä suojaa puhelintasi ja sen avulla voit hallita laitettasi etänä vaikka se olisikin jo kadonnut tai anastettu. Voit myös evätä luvattomalta käyttäjältä mahdollisuuden lukea puhelimeesi tallennettuja tietoja kuten sähköpostejasi, tekstiviestejäsi, multimediaviestejäsi tai muistiinpanojasi. Sillä voidaan myös estää käyttämästä puhelimen eri ohjelmia kuten kalenteria. Suojaa puhelimeesi tallennetut salasanat Puhelimeen on kätevää tallentaa salasanoja ja puhelimessa ne kulkevat helposti aina mukana. Jos tallennat puhelimeesi salasanoja, niin käytä siihen tarkoitukseen luotuja salasanaohjelmia. Älä tallenna salasanoja puhelimeesi ellet ole suojannut niitä salasanaohjelmalla. Salasanaohjelma voi olla asennettuna laitteessasi valmiina tai sellainen voidaan asentaa siihen erikseen

4 Suojaa puhelimeesi tallennetut luottamukselliset tiedot Jos tallennat puhelimeesi erilaista luottamuksellista tietoja tai tiedostoja, niin on tärkeää suojata ne siihen tarkoitetulla tietojensalausohjelmalla. Tietojensalausohjelmat kryptaavat ja suojaavat luottamukselliset tiedostot puhelimessasi ja sen muistikortissa niin, että kukaan ulkopuolinen ei pääse lukemaan niitä. Suojaa puhelimesi haittaohjelmilta Älypuhelimet ovat kuin pienoistietokoneita joihin voidaan asentaa hyötyohjelmia, mutta kuten tietokoneisiin, niin hyötyohjelmien lisäksi niihin voi asentua myös erilaisia haittaohjelmia. Haittaohjelmat hyödyntävät laitteiden haavoittuvuuksia, palvelevat niiden valmistajien käyttötarkoituksia ja aiheuttavat yleensä ongelmia laitteille ja niiden käyttäjille. Haittaohjelmat puhelimessasi kuten virukset, troijalaiset, rootkitit ja vakoiluohjelmat voivat rikkoa laitteesi, hävittää tai lähettää siitä luvattomasti tietoja, muodostaa liittymääsi puhelinlaskua sekä valvoa ja vakoilla laitteesi käyttöä. Pidä puhelimesi ohjelmisto päivitettynä, asenna ohjelmat ainoastaan luotettavista lähteistä ja huomioi mitä käyttöoikeuksia hankkimasi ohjelmat asennusvaiheessa sekä käytettäessä vaativat. Virran sammuttaminen estää haittaohjelman toiminnan ja puhelimen palauttaminen tehdasasetuksiin riittää yleensä poistamaan sen.

5 Älä lainaa puhelintasi tuntemattomalle Mikäli tuntematon henkilö pyytää lainaksi puhelintasi, vaikkakin vain hetkeksi, kannattaa lainaamista harkita tarkkaan aina tilanteen mukaan. Valveutunut väärinkäyttäjä voi nopeasti jakaa eteenpäin laitteeseen tallennettuja luottamuksellisia tietojasi tai aiheuttaa tuntuvia kuluja puhelinlaskuusi. Soita kadonneeseen puhelimeesi Jos puhelimesi on kadonnut, niin soita siihen välittömästi mahdollisella vara- tai lainapuhelimella. Puhelimeesi saattaa vastata ystävällinen henkilö jonka kanssa voit sopia laitteesi noudon. Tee kadonneesta puhelinliittymästäsi soiton- ja tekstiviestiensiirrot Jos puhelimesi on kadonnut ja omistat varapuhelimen sekä varaliittymän, niin soita operaattorisi asiakaspalveluun ja pyydä asiakaspalvelua tekemään kadonneesta liittymästäsi ns. välitön soitonsiirto varaliittymääsi. Välitön soitonsiirto ohjaa kaikki liittymääsi tulevat puhelut varaliittymääsi. Näin et menetä kadonneeseen liittymääsi soitettuja puheluita ja kadonneen puhelimesi löytäjä voi yrittää tavoittaa sinua soittamalla kumpaan tahansa liittymistäsi.

6 Ilmoita kadonnut puhelimesi operaattorillesi Jos puhelimesi katoaa tai se varastetaan, niin voit sulkea puhelinliittymäsi väliaikaisesti operaattorisi asiakaspalvelusta. Liittymäsi ollessa väliaikaisesti suljettuna ei kukaan ulkopuolinen voi käyttää sitä. Voit kuitenkin itse avata liittymäsi uudestaan koska tahansa haluat operaattorisi asiakaspalvelusta. Ilmoita kadonnut puhelimesi poliisille Ennen puhelimesi käyttöönottoa tallenna itsellesi muistiin laitteesi IMEI-koodi. IMEI-koodi on sarjanumero joka yksilöi puhelimesi matkapuhelinverkossa. Koodi on kirjoitettuna usein laitteesi myyntipakkaukseen. Puhelimesi käyttö estetään sen jälkeen kaikkien Suomalaisten matkapuhelinoperaattoreiden verkoista.


Lataa ppt "13 Hyödyllistä perusohjetta mobiililaitteen käyttäjälle."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google