Metsien merkitys ja käytön tarkoitus on erilaista eri ihmisille

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Advertisements

Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
AMMATILLINEN KASVU Ammatillinen kasvu on jatkuva prosessi;
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Suomalaista puunkorjuupalvelua maailmalle – riittääkö suomalainen osaaminen Euroopassa? Kouvola Anne Härkönen.
VALOVUOSI = km IHMISIÄ = 1 IHMINEN / km LINNUNRATA Ø = VALOVUOTTA
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Ammattilainen saa paikan
Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
Yrittäjien ohjaajapankki Pirkanmaan oppisopimuskeskus
 Johdanto  YouTube  YouTuben hyödyntäminen  Yhteenveto.
METSO- toimintaohjelma Monimuotoisuuden turvaaminen yksityismetsissä – kokemuksia tähän asti Lea Jylhä METSO-ohjelman valtakunnallinen vuosiseminaari
Palveluliiketoiminta osana korkeakoulua Heikki Saastamoinen.
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
Maantieteen ja geologian laitos Maankäytön ja metsänhoidon muuttuvat käytännöt ja moniulotteiset sopeutumisstrategiat Sansibarilla, Tansaniassa (Suomen.
Kivikauden elinkeinot, asumukset ja kulkuvälineet
OPS2016 – Koulu rakentaa tulevaisuutta
Case-tehtävä Metsäprojekti päiväkodissa
Opetushallinto 2 A Koulutushallinnon keskeiset sisällöt
1 Hannu Javanainen MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon ja siihen.
Kappale 1.
Makupaloja Suomesta. Tilaisuuden nimi Päivämäärä Esittäjän nimi Organisaatio.
TYÖPAIKKAOHJAAJAKOU LUTUS - OULUN MALLI Tekijöinä tekniikkaryhmä: J. Piltonen, B. Pousi, P. Saarinen ja T. Tyni.
Tiedon ja tiedon käytön merkitys työelämän arjessa tänään ja huomenna Marjo Huovinen-Tervo Ylihoitaja Kainuun maakunta –kuntayhtymä, Sosiaali-
KÄSÄMÄ Kyläkahvila kahvit ja osallistujien lyhyt esittely Kunnan tervehdys Oppimiskahvila jossa teemoina: *kylän hurjat ideat(muutkin)*mutkaton.
Ops seminaari Askola.
Kuukkelihankkeen loppuseminaari Lapua Markus Nissinen Metsänomistajien liitto Länsi-Suomi Kuukkelihankkeen loppuseminaari Lapua Markus.
Tästä pois logo Koulutusorganisaatiot innovaatiojärjestelmän toimijoina -projekti Verkostotapaaminen Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY.
HEIDI, PÄIVI JA ANU Vammaisasioiden oppimis- verkoston koordinaattorit Mikä Innokylä on? Juha Koivisto.
STUDIO-projekti Toimintalinja 3: Osuvuutta ja kysyntälähtöisyyttä aikuisopiskeluun tieto-, neuvonta ja ohjauspalvelujen valtakunnallisella kehittämisohjelmalla.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Matkailualan perustutkinnon perusteiden muutokset ja Opetusneuvos Merja Lahdenkauppi
Kirjaston kotipalvelu  Toimitetaan kirjaston aineistoja niille asiakkaille, jotka eivät itse pääse kirjastoon  Palvelu on asiakkaille sama, mutta toteutustapa.
Esittely Metsänhoidon suositukset.
Mikä on metsien merkitys? JOHDANTO METSÄ- ja PUUALAN TET-JAKSOLLE.
Havainnointi tutkimus-menetelmänä
TUTKE Koordinoivan hankkeen ja klusteritutkimusten väliraportti
Työelämän uudet valvonnan muodot
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinto
Oikeaan osuvaa ohjausta Oppija- ja työelämäläheinen ohjausosaaminen
Green Care –Hyvää oloa luonnosta
TET =Työelämään tutustuminen
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
Tervetuloa Innokylään
Valmentajakoulutuksen suunnittelu
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Opiskelijan ohjaaminen
Verkkokoulutuksen tietoisku
Mainiot maisemat -hanke
Innokylä tutuksi ja käyttöön
Unelma Lasten ja nuorten hyvinvoinnin eteen tapahtuva työ
Minä yhdistelmäajoneuvon kuljettajana Teemu Viljamaa.
Jokamiehenoikeudet.
Petroskoin keskikoulu № 46
Kulttuurienvälinen viestintä
Luonnonvara- ja ympäristöala
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
TET =Työelämään tutustuminen
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
Kristiina Kontiainen, ylitarkastaja, ESAVI
Yhteiskehittäminen Innokylässä
Lukion tehtävä antaa laaja-alainen yleissivistys
HENKILÖSTÖJOHDON ILTAPÄIVÄ
Eettistä tietopolitiikka tekoälyn aikakaudella
Yhteismetsien yhteiskunnallinen merkitys
Kaupunkistrategian laadinta
Kortepohjan päiväkotikoulu
Esityksen transkriptio:

Vastaako ammatillinen koulutus metsien eri käyttäjäryhmien haasteisiin? Metsien merkitys ja käytön tarkoitus on erilaista eri ihmisille Metsä on paikka, josta haetaan mm. virkistystä, vapaa-aikaa, marjoja, sieniä, riistaa, elämyksiä, kokemuksia, mutta myös tuloa puun myynnin kautta ja hyvinvointia Toisen asteen ammatillisessa koulutuksessa eri seikat painottuvat eri tavalla riippuen koulutusohjelmasta Jokaisessa koulutusohjelmassa tuodaan metsä moniulotteisena kokonaisuutena, elävänä luontona, joka pitää sisällään erilaisia toimintoja ja mahdollisuuksia Luonnosta voimaa ja hyvinvointia 31.10.

Metsä luontoyrittäjän ja kalastuksen ohjaajan työpaikkana metsä tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia ja ulottuvuuksia; elämyksiä, liikkumista, keräilyä, metsästystä Se on työ- ja toimintaympäristö luontomatkailuun ja luonnontuotteiden keräämiseen Metsä on erilainen ympäristö eri vuoden aikoina; se lisää mahdollisuuksia metsä on jokamiehen oikeuksia ja velvollisuuksia Luonnosta voimaa ja hyvinvointia 31.10.

Metsä maanomistajan näkökulmasta metsä on omaisuutta se on puun kasvattamista ja tuottamista lisäksi se voi tarjota sivuelinkeinon esimerkiksi maatilamatkailun ja luonnossa liikkumisen kautta metsä on osa yrityksen toimintaa ja tulosta se on jokamiehen oikeuksia ja velvollisuuksia metsän kasvattamista ja puun tuottamista säätelevät ohjeet, lait ja asetukset Luonnosta voimaa ja hyvinvointia 31.10.

Metsä oppimisen ympäristönä Asioita; maaperää, geologiaa, vesitaloutta, yhteyttämistä, kasveja, eläimiä Taitoja; liikkumista, tekemistä, työskentelyä, metsästystä, keräilyä Työtä; puun istuttamista, taimikonhoitoa, puunkaatoa tai vaeltamista, majoittumista, metsästämistä tai marjojen keräämistä Metsän käyttöä ja hyödyntämistä lähestytään eri koulutusohjelmissa eri näkövinkkelistä toimintaympäristö on sama Luonnosta voimaa ja hyvinvointia 31.10.

Vastaako ammatillinen koulutus metsien eri käyttäjäryhmien haasteisiin luontoyrittäjien työelämäpainotteinen koulutus toteutuu voimakkaasti yhteistyössä työelämän kanssa. Se tarjoaa tulevalle ”metsän hyödyntäjälle” parhaimmat tiedot ja taidot toimia metsäympäristössä perustiedot metsäekosysteemistä metsänomistajille perusteet metsän kasvattamisesta ja sen taloudellisesta hyödyntämisestä opetusta ohjaa lait, asetukset ja ohjeet suunnitelmallisesta toiminnasta kasvattaa puuta. Se sisältää metsälakia, metsänhoitosuosituksia, tärkeitä elinympäristöjä, metsien monimuotoisuuden vaalimista ja säilyttämistä. Luonnosta voimaa ja hyvinvointia 31.10.

Metsätalouden ja metsän muun käytön yhteensovittaminen Aurinko-ilves vaellusreitti Evolta Vääksyn kanavalle reitti kulkee noin 30 yksityisen metsänomistajan palstan läpi pituudeltaan se on 25 km reitti on rakennettu vv. 2000 -2001 paikallisen kyläyhdistyksen toimesta reitistö tukirakennelmineen luovutettiin Asikkalan kunnan liikuntatoimen hoitoon 2002 vuoden alusta maanomistajat ovat tehneen kymmenen vuoden vuokrasopimuksen reitin paikasta korvauksetta omistamilleen tiloille tavoitteena saada luonto helpommin saavutettavaksi ja lisäansiomahdollisuuksia asukkaille ja lisää toimijoita kylille Luonnosta voimaa ja hyvinvointia 31.10.