Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Jokamiehenoikeudet.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Jokamiehenoikeudet."— Esityksen transkriptio:

1 Jokamiehenoikeudet

2 Mitä ovat jokamiehenoikeudet?
Jokaisen oikeus käyttää luontoa siitä riippumatta, kuka omistaa alueen tai on sen haltija. Jokamiehen oikeuksien käyttämisestä tarvitse maksaa mitään! Oikeuksien lisäksi on kuitenkin myös muistettava jokamiehen velvollisuudet Et saa aiheuttaa haittaa maanomistajalle tai luonnolle.

3 Jokamiehenoikeudella saat
liikkua jalan, hiihtäen ja pyöräillen luonnossa, kuten metsissä, luonnonniityillä ja vesistöissä ratsastaa oleskella ja yöpyä tilapäisesti alueilla, joilla liikkuminenkin on sallittua poimia luonnonmarjoja, sieniä ja rauhoittamattomia kasveja, puista pudonneita oksia onkia ja pilkkiä  veneillä, uida ja peseytyä vesistössä ja kulkea jäällä.

4 Jokamiehenoikeudella et saa
kulkea pihamailla, istutuksilla tai viljelyksessä olevilla pelloilla kaataa tai vahingoittaa kasvavia puita ottaa kuivunutta tai kaatunutta puuta, sammalta tai jäkälää tehdä avotulta toisen maalle häiritä kotirauhaa esimerkiksi leiriytymällä liian lähellä asumuksia tai meluamalla roskata ympäristöä ajaa moottoriajoneuvolla maastossa häiritä tai vahingoittaa eläimiä, lintujen pesiä tai poikasia kalastaa ja metsästää ilman asianomaisia lupia päästää koiraa yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle tai pitää koiraa kytkemättömänä taajama-alueella, kuntopolulla tai toisen alueella. ne/882/887/m452/Kotitalous+ja+ruoka.htm

5

6

7

8

9

10


Lataa ppt "Jokamiehenoikeudet."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google