Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Toimintaohjeet opelle
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
Opiskelijan arvioinnin kokonaisuus työssäoppimisjaksolla
TTL Sosiaalisessa mediassa
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Hakeminen Päivähoidon laatukriteerit
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
Slideshare koonti Mervi Isola.
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Anna kehitysmaiden lapsille hyvä koulutus – ja tulevaisuus! Päivätyökeräys 2014–2015.
ESIOPPILAASTA KOULULAISEKSI
Y LEISTÄ Vanhempien ja opettajan erilaisia näkemyksiä lapsen toiminnasta ryhmän jäsenenä Yleensä puhutaan kodin ja koulun välisestä yhteistyöstä Vanhempien.
Palautteen antaminen ja saaminen
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Kielivalinnat 2. luokalla
Miksi lasten suojelu hämmentää? mirja satka helsingin yliopisto
Toimintaohjeet opelle
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
TEHOA OPISKELUUN.  Tee läksysi ja lue oppikirjaa ja muistiinpanoja kurssin aikana.  Tee tehtävät ennen seuraavaa tuntia pystyäksesi seuraamaan kurssia.
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Kokonaisuus 1 Mitä omasta lääkkeestään on syytä tietää? Lääkekasvatustunti 4–6-luokkalaisille Oppimistavoite:
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Koulun aloitus oppilashuollon palveluiden näkökulmasta Koulupsykologi Maria Ruohola & kuraattori Aira Heikkilä.
TURKU Monikulttuurinen opetus 1.jakso Ulla Rasimus & Leena Nousiainen.
Kysely koulukuljetusten järjestelystä lukuvuonna
Helena Törmi ”Painavaa asiaa” Lapsen ylipainon ehkäisy, ylipainoon puuttuminen ja perheen tukeminen.
VESIKANSAN KOULUT KE klo ja 19.00, Paimelan koulun sali 1.
Vanhempainilta Jakokosken koulu Jakokosken koulu syksyllä 2016 Oppilasmäärä luokka (14+8) 22 oppilasta, opettaja Karl Kakko 3-4 luokka.
Tervetuloa Kuparivuoren kouluun TUTUSTUMISPÄIVÄ
Palaute Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos. Palaute oppimisessa Palaute on välttämätön osa opetustapahtumaa (opetus–opiskelu–oppimis –prosessia).
Aihe 1. 2 Turku Kähärin koulu & Sirkkala skola Kaarina Hovirinnan koulu & S:t Karins svenska skola Parainen Koivuhaan koulu & Malms skola Kemiönsaari.
8-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi KILPELÄNAHO
Celian palvelut kirjastossa Tampere suunnittelija Elina Kilpiö, Celia.
Kadonnutta vanhempaa etsimässä Tarja Hiltunen Tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopisto Lapsi- ja läheistyön koordinaattori Sininauhaliitto.
PurisProjekti TAVOITTEENA PAREMMAT OPPIMISTULOKSET JA VIIHTYISÄMPI KOULU.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
Lasten havainnoimisesta Ruut Ruokonen Näistä lähtökohdista… Yksilöllisyys =kehitys etenee määrätyssä järjestyksessä, mutta lapset saavuttavat näitä.
Laatutyö opettaja Luotu :42.
Kuka vastaa kyselyyn? - Kevät 2016
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
LAPSEN ITSEARVIOINTI Alueelliset koulutukset Itäinen, Pohjoinen ja Eteläinen alue Syksy 2016.
Ops-iltapäivä
Uuden opetussuunnitelman mukainen arviointi Mukkulan koulussa
Kodin ja koulun yhteistyö Lähde (diat 1-5): Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön, Opetushallitus ja Suomen Vanhempainliitto Ensisijainen ja kokonaisvaltainen.
sanallisen arvioinnin todistuspohjat:
PARIKKALAN ESIOPETUSSUUNNITELMA
Arviointi Hyökkälän koulussa lv
Huoltajakysely2017 Jynkänlahden koulu
YhdistysviestinNÄN MUUTTUVAT KEINOT
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Arviointi.
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Ops-iltapäivä Raumanmeri
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Maahanmuuttajaoppilaiden arviointi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Tervetuloa kouluun!.
Partion johtamismallin avulla
1. luokkien vanhempainilta
Terveiset Yö-ryhmästä
Laaja-alainen arviointi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Volitioprosessi, tahdon!
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Oppimisen arviointi uudessa OPSissa
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Koulun aloitus: Uusi askel lapselle ja vanhemmalle
Esityksen transkriptio:

Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta? Arviointikeskustelu Millaisia muistoja arvioinnista omalta kouluajalta?

Arviointikeskustelu pohjautuu:

Miksi?

Miten arvioidaan?

Arviointikeskustelulomakkeet 0-2 ”koululaisen taidot” 3-6 ”oppimaan oppimisen taidot” 0: oppimisesta iloitseminen 1-2: koululaiseksi kasvaminen 3-6: oppijana kehittyminen 7-9: yhteisön jäsenenä kasvaminen

Arviointikeskustelupalautteesta 0-2 luokat: 25 vastaajaa 3-6 luokat: 35 vastaajaa

Arviointikeskustelupalautetta: Aiemminkin oli keskustelu opettajan kanssa, jossa käsiteltiin saman tapaisia asioita. Pelkkään arviointikeskusteluun vaikuttaa varmasti oppilaan ja opettajan henkilökemiat niin positiivisesti kuin negatiivisestikin. Siksi mielestäni molempien arviointien välimuoto olisi parempi. Olisi hyvä saada sitä palautetta pitkin kouluvuotta nyt kun on wilma mihin sitä voi laittaa Kaipaisimme myös lisäksi välitodistusta (numeroilla), sillä pelkkä arviointikeskustelu ei tuntunut riittävän hahmottamaan missä opinnoissa mennään. Arviointikeskustelua varten täytettävä lomake kattavine kysymyksineen oli myös haastava ja tuntui jopa turhalta. Opettaja oli paneutunut hyvin lasten asioihin ja tiesi mistä puhutaan. Keskutelu avarsi paljon lapsemme oppimista ja toi ohjeita myös kotona toimimiseen. Hienoa että lapsi sai olla myös mukana. arvointikeskustelu voi olla lisänä muttei yksin Lapsi itse oli pettynyt kun ei saanut numeroita. Jos kaikki aineet käydään läpi. Keskustelu ei anna käsitystä oppilaan tasoata, hankala korottaa ja parantaa kevääseen kun ei tiedä missä mennään, esim 7-tasosta nostaa ja parantaa jotta olisi 8-tasoa. Välitodistus oli selvempi viesti, siitä missä mennään... Numero tarkentaisi joissain tapauksissa "tason", jossa mennään. Vanha tottumus ehkä vain. Vaatii aikaa tottua ei-numeeriseen arviointiin. Keskustellessa tulevat yksityiskohdatkin esiin. On hyvä päästä juttelemaan suoraan lapsen opettajan kanssa ja niin, että lapsikin on mukana.

Arviointikeskusteluun varattu aika En kyllä osaa vastata tähän kun en vielä ole ollut tällaisessa keskustelussa. Olisi voinut olla pidempi aika, koska keskusteltavaa riitti paljon. varattu aika ylittyi Lomake sekava ja tavoitteen asettaminen sellaiselle oppilaalle hankalaa jonka perusopiskelu on kunnossa. Aika keskustelulle liian lyhyt. Liian kiire Meidän tapauksessa asiat/oppiminen on sujuneet ongelmitta eli aika riitti mainiosti Tarkempi keskustelurunko varmaan lyhentäisi keskustelun kestoa.

Muuta palautetta: Keskustelu oli oikein hyvä ja hyvässä hengessä toteutettu. Aikaa vsin saisi varata enemmän. Puoli tuntia ollut vähän nafti. Arvioinnin kohteet melko abstrakteja, eivät aivan lapsen kehitystason mukaisia. Jopa aikuiselle vaikeita hahmottaa. Sinänsä keskustelu oli hyvä ja näyttää myös aidosti hyödyttäneen lasta. Olin hyvin tyytyväinen tähän tapaan. Ainakin minun silmäni aukesivat lapseni koulunkäynnin suhteen. Mahdollisesti myöhemmän iltapäivän aikoja, jotta molemmat vanhemmat voivat osallistua keskusteluun. Joustavuutta aikatauluissa vanhempien työssäkäynnin suhteen, meidän tapauksessa tämä kyllä onnistui.