ALUEELLINEN TIETOIMITUS

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maastoliikennelaki 16 § Moottorikelkkailureitin perustaminen Moottorikelkkailureitti perustetaan lainvoimaisen reittisuunnitelman perusteella joko reittitoimituksessa.
Advertisements

Oikeus liikkua maastossa
Yhdistyslaki – Järjestökoulutus
Turvallisesti rautatieym-päristössä
Seinäjoki Johtaja Markku Tornberg MTK
Yhteismetsä omistusratkaisuna
TYÖEHTOSOPIMUS JA PALKKA
Valvontaviranomaiset 15 § Kunnan määräämä valvontaviranomainen valvoo, että kunta ja tontinomistaja täyttävät laissa säädetyt velvollisuutensa.
Yhteismetsä tulevaisuuden omistusmuotona
PALVELULAIN VIRANOMAISIIN KOHDISTUVAT VELVOITTEET Mikko Holm Sisämarkkina- ja kuluttajapolitiikan ryhmä 4. marraskuuta 2009.
Laki muuttuu – miten se eroaa yhteispalvelulaista? Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi – seminaari Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki.
VANHUUSOIKEUDEN KURSSI
Tietoturvallisuus osa 6
HANKEPÄÄTÖS = Päätös hanketuesta = Tukipäätös = Myöntöpäätös Marjo Lindholm Keskipiste-Leader ry.
Yksityisteiden avustukset 2012 Kunnossapitoavustus Perusparannusavustus.
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.
Tieinfo 2015 LOHJA Ohjelma:
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
PL 123 (LÖNNROTINKATU 37) HELSINKI ► PUHELIN (09) ► Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus.
Riihimäen kaupunki vesihuollon kehittämissuunnitelma
/ Jussi Sääskilahti Vähäliikenteisten maanteiden lakkauttaminen.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Maanmittari tieosakkaan silmin ja muita juttuja tien varrelta
Vesialueiden yhdistäminen
Arvioverotus VML 27§.
Yhteismetsän perustaminen ja oman maan liittäminen yhteismetsään
Yksityistietoimitukset Lohjalla Sami Huippa, Maanmittauslaitos Lohja Hannu Kiviluoto, Maanmittauslaitos Lohja.
Rasitteet Aune Rummukainen Kevät Rasite Voidaan perustaa kiinteistön hyväksi joitakin rasitetyyppejä voidaan perustaa myös kunnan hyväksi = Oikeus.
TUKIPAKETIN VEROTUS JA TULONTASAUS
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
Kuntajakoon liittyviä maanmittaritoimia Aune Rummukainen Kevät 2013.
Maanmittauslaitoksen rooli järvien kunnostuksessa Vesistönkunnostusverkoston valtakunnallinen seminaari Lahti Kalle Konttinen Maanmittauslaitos.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
Avioliitto-oikeus  Puolisoiden omaisuuden erillisyys  Nimiperiaate  Yhteisomistusolettama  Velkojien suoja  Omaisuuden erillisvallinnan periaate 
Työolosuhteiden järjestelytuki Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta 10 luku 3 § VnA JTYPL, 9: Ohje JTYPL, sivut 275, , ja.
YSL 89 § ( /423) – Luvan muuttaminen( /423) Toiminnanharjoittaja voi hakea ympäristöluvan muuttamista. Lupaviranomaisen on lisäksi valvontaviranomaisen,
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Työsuhteen päättyminen Onko siihen laillinen peruste?
Katualueen ilmaisluovutusvelvollisuus omaisuuden suojan kannalta
Maantietoimitus
Aune Rummukainen Kevät 2013
Näin ilmoitat ja maksat arvonlisäveron
Kiinteistövaikutukset ja niiden arviointi
KHO 2007:52 Avopuolisot A nimellinen omistaja, B päättäjä
Kiinteistörekisterinpitäjän päätöksiä
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Julkinen terveydenhuolto, yksittäisen hoitokäynnin.
Tieasiat metsätalouden kannalta
Oppimisanalytiikka ja suostumusten hallinta
Yritysverotus – Vapaan oman pääoman rahaston varojenjako verotuksessa
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Tieteellinen tutkimus
Koiran kauppa. Koiran luonnevika. Koiran lopettaminen
Tukioikeuksien mitätöinti vuodelta 2015
Hanketilusjärjestelyt
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Kenttätutkimus Miia ja Milla.
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Kun hoitolaitos/lääkäri laskuttaa hoitokäynnin.
Ajankohtaista Maritta Ekmark Kvtl
Korvausten hakeminen valtionkonttorilta Pysyvä vika ja haitta
3D-kiinteistönmuodostaminen 3D-kiinteistön ja –määräalan luovuttaminen
Voimajohtoalueen lunastustoimitus
Rikosianajajakurssi XIII
Lainsäädäntötyö Voimaantulo
Henkivakuutuksen edunsaajamääräys
3D-kiinteistönmuodostaminen 3D-tontti vakuutena, rakentamisen ja käytön turvaaminen, 3D-kiinteistön lakkaaminen
Verotuksen perusteet – muutoksenhaku 2018
Ehdot avustuskelpoiselle tiekunnalle:
Voimajohtoalueen lunastustoimitus
Sosiaalihuoltolain uudistushanke – Mikä muuttuu?
Esityksen transkriptio:

ALUEELLINEN TIETOIMITUS TN:o 2016-537449 Toimitusinsinööri Jukka Jaakkola Toimitusvalmistelija Tiina Miettinen

ALUEELLINEN TIETOIMITUS Maanmittauslaitoksen tehtäviin kuuluu muun muassa kiinteistörekisterin perusparantaminen. Koska kiinteistörekisteriin merkittyjen tieoikeuksien kohdalla on puutteita, maanmittauslaitos täydentää kiinteistörekisteriä tieoikeuksien osalta valtion varoin suoritettavilla alueellisilla tietoimituksilla. Kiinteistönmuodostamislain mukaan toimitus voidaan suorittaa valtion varoin, mikäli yleinen etu eli kiinteistörekisterin selvyys ja luotettavuus jollakin alueella vaatii tällaisen toimituksen suorittamista. Alueellisen tietoimituksen tavoitteena on järjestellä toimitusalueen kiinteistöjen kulkuoikeudet vastaamaan niiden todellisia kulkutarpeita ottaen huomioon alueella ennestään oleva tieverkko. Kiinteistörekisteriin ja toimituskartalle saadaan näin vahvistetuiksi kiinteistöjen tarpeelliset viralliset tiet. Toimituksessa ei tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, joka kohdistuisi uuteen alueeseen. Lisäksi toimituksessa ei tulla käsittelemään sellaista tieoikeuden perustamista, jossa ilmenee epäselvyyttä tai ristiriitaisuutta. Tietoimituksen kohteena olevalla alueella sijaitsevat mahdolliset tarpeettomat tieoikeudet tullaan lakkauttamaan. Koska kysymyksessä on käytössä olevan tieverkoston inventointi ja perusparantaminen kiinteistörekisteriin, ei toimituksessa määrätä tienpidon yksiköintiä.

EDELLYTYKSET: Laki yksityisistä teistä 38 c § Alueella, jolla tieoikeudet ovat epäselvät tai jolla liikenteellisten olosuhteiden muuttumisen vuoksi on tarpeen tehdä tai lakkauttaa teitä taikka muutoin järjestellä tieoikeuksia, voidaan tarkoituksenmukaisten tieyhteyksien järjestämiseksi ja tieoikeuksien saattamiseksi vastaamaan muuttuneita olosuhteita kunnan, tiekunnan tai kiinteistön omistajan hakemuksesta suorittaa tällaista aluetta koskeva tietoimitus (alueellinen tietoimitus). Jos edellä tarkoitettu tieyhteyksien järjestely on tarpeen paikallisen liikenteen vähentämiseksi yleisellä tiellä taikka rautatien tasoristeyksien vähentämisen tai poistamisen vuoksi, alueellisen tietoimituksen suorittamista saa hakea myös yleisen tien tai radan pitäjä. Tietoimitusta haetaan Maanmittauslaitokselta, joka antaa toimitusmääräyksen ja huolehtii toimituksen suorittamisesta silloinkin, kun toimitus koskee kokonaan kiinteistönmuodostamislain 5 §:n 3 momentissa tarkoitettua aluetta. Jos yleinen etu vaatii, Maanmittauslaitos voi antaa määräyksen alueellisen tietoimituksen suorittamiseen hakemuksetta. Alueellisen tietoimituksen kohteena olevalla alueella ennestään olevat tiet, jotka käyvät tiejärjestelyjen johdosta tarpeettomiksi, voidaan lakkauttaa selvittämättä niihin oikeutettuja kiinteistöjä. Alueellisen tietoimituksen kustannusten maksamiseen sovelletaan 47 §:n säännöksiä. Jos toimitus on tullut vireille hakemuksesta, ja jos se on ollut osittain tai kokonaan yleisen edun vaatima, voidaan toimituskustannukset tai osa niistä maksaa valtion varoista. Asiasta päättävät toimitusmiehet. Toimitusmiesten asiassa tekemään päätökseen ei saa valittamalla hakea muutosta. Jos toimitus tehdään hakemuksetta Maanmittauslaitoksen määräyksestä, toimituskustannukset maksetaan valtion varoista. Korvaukset, jotka aiheutuvat yleisen tien tai radan pitäjän hakemuksesta suoritettavassa alueellisessa tietoimituksessa aiheutuvista tieyhteyksien järjestelyistä, on hakijan maksettava. Jos järjestelystä tulee muulle asianosaiselle erityistä hyötyä, voidaan hänet velvoittaa osallistumaan korvausten maksamiseen sen mukaan kuin kohtuulliseksi harkitaan hänen saamansa hyöty huomioon ottaen.

TOIMITUKSEN VAIHEET: Vireilletulo: 25.08.2016 Maanomistajien kuuleminen: Kirjeet lähetettiin maanomistajille 06.09.2016 Maastokatselmus: 24.11. ja 01.12.2016 Kokous jossa järjestelysuunnitelma esitetään: 21.02.2017 Toimituksen rekisteröinnin jälkeen asianosaisille lähetään ilmoitus toimituksen rekisteröinnistä.

Alueellisessa tietoimituksessa Ei käsitellä riita tai epäselvyyksiä EI käsitellä tienpitoa EI käsitellä korvausasioita (korvauksia ei määrätä) EI käsitellä liittymäasioita EI käsitellä tiekunnan tietä

Kiitos !!