YHDESSÄ KOHTI ELÄMÄÄ: Lähetys ja evankeliointi muuttuvassa maailmassa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tampereen hiippakunnan lähetysseminaari Forssassa Risto Jukko
Advertisements

Seurakunnan rooli maaseudun kehitystyössä Voimistuvat kylät-seminaari Seinäjoki Markku Ylinen Johtava kappalainen P eräseinäjoen kappeliseurakunta.
NÄEN SEURAKUNNAN... Apt.2:41 -. Näky ohjaa Perus asiakirjat ovat: Arvot ja näky Matt.22:6.
Pieniä hetkiä.
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
Luonto ja Raamattu. Peruskysymyksiä ja syytöksiä Miten ihminen on osa luomakuntaa? Miten uskonkäsityksemme vaikuttaa siihen, miten kohtelemme luontoa?
IHMINEN, YMPÄRISTÖ JA KULTTUURI Johdatus ympäristön historiaan.
Yleiset kompetenssit (Generic competences) Osaamisen kuvaus (description of the competence) Oppimisen taidot (Learning competence) Tradenomi  osaa arvioida.
Miehen haavat Gordon Dalby – The healing of the masculine soul.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle. Kirkko elää, koska sen olemukseen kuuluu etsiä jatkuvasti uusia jäseniä.
JAETUT EVÄÄT Jyväskylä. KOHTAAMINEN ! Inhimillinen lämpö – Hengellinen syvyys, Pyhä Nimeltä kutsuttu Tervetuloa.
Asiakkaan kohtaaminen verkossa Marika Lindström, verkkoviestintä.
Innostunut oppilaskunta Koulutus peruskoulun oppilaskuntatoiminnan ohjaajille.
Adoption Adoptio. 1.Kun kuulet sanan adoptio, mitä tulee ensimmäiseksi mieleen 2. Mitä kokemuksia sinulla on ollut adoptiosta, henkilökoht, suvussa,
Pelastusarmeija ”NIIN KAUAN KUIN KADUILLA ON YKSIKIN EKSYNYT TYTTÖ, NIIN KAUAN KUIN YKSIKIN SIELU ON PIMEYDESSÄ, VAILLA JUMALAN VALKEUTTA, TAHDON TAISTELLA!”
7. Pyhien kirjojen tulkinta ja tutkimus Ydinsisältö.
ESPOON HIIPPAKUNTA KANSAINVÄLINEN TYÖ Tapahtumat, jotka huomioidaan tiedotuksessa vuonna 2015 Ekumeeninen rukousviikko Uskontojen ja katsomusten.
Urheilulähetystyö on tuonut iloa Mongoliaan vuodesta 2014.
MAAILMANKUVA, MAAILMANKATSOMUS, ELÄMÄNKATSOMUS. MITÄ TARKOITTAVAT KÄSITTEET: Maailmankuva Maailmankatsomus Elämänkatsomus.
Toivon tiekartta Suomen Lähetysseuran strategia
1. Oi Herra suuri, Luoja maan ja taivaan Sä kerran kaiken sanallasi loit Ei kukaan toinen tällaista saa aikaan Sä aina luotujasi auttaa voit Mä tahdon.
Opetusteknologia. Kysymykset Voisitko kertoa työstäsi? Kytöharju työskentelee Tampereen yliopiston tietohallinnossa. Onko työsi mielestäsi mielenkiintoista?
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
KEHITYSKESKUSTELU - Ennalta sovittu ja suunniteltu keskustelu esimiehen ja työntekijän( voi olla myös tiimin) välillä Tuija Takkula,
Uuden suunnitelman äärellä Tampereella
10. Kristinusko – ristin tie
Mitä Raamattu opettaa oikeasta ja väärästä
Tulevaisuuden uutta osaamista
Ihminen ja maailma Teksti: Ortoboxi.fi ja Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle, kpl 5 Kuvat:
Nokian seurakunnan strategia
Ihmisen elinkaari Psykologia jpe.
KAVERIKAHVILA Vertaisoppimisen menetelmiä kouluihin
TYTTÖJEN OIKEUKSIEN PÄIVÄ
Kansanlähetyksen työ Virossa
Ydinviestit Ihmiset pärjäävät paremmin arjessa, kun heillä on riittävät voimavarat toimia ja ottaa vastuuta elämästään. Ammattihenkilöt tarvitsevat mahdollisuuden.
Kristinuskon oppi maailman suurin uskonto (2,1 mrd kannattajaa), perustuu Jeesus Nasaretilaisen toimintaan ja julistukseen Yhteinen historia juutalaisuuden.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Tervetuloa Innokylään
Kirkko Awajille.
Uuden ajan murros - Keskiajan ja renessanssin vertailua
VOIKO JUMALAN OLEMASSAOLOA TODISTAA
KPL 2. ALKUPERÄISKANSO-JEN USKONNOT
LÄNNEN KIRKKO KULTTUURISENA VAIKUTTAJANA
Kristinuskon oppi usko yhteen, kolmiyhteiseen Jumalaan : Isä (kaikkivaltias Luoja) – Poika (Jeesus Kristus, pelastaja) – Pyhä Henki (Pyhittäjä) pelastushistoria:
LAPE kutsuu ja haastaa ”En usko, että milloinkaan aiemmin seurakuntien tekemä pitkän linjan työ lasten, nuorten ja perheiden parissa on nostettu näin.
9. Kristinuskon yhteiskunnallisia tulkintoja
Kristinuskon oppi.
Puolue D Vaihtoehtobudjetti vuodelle 2018:
Kirkko ja papit opettavat suomalaisia
Työkokous - palkkatuki ja sen vaikuttavuus
Sosiaalinen kehitys Tarja Rauste
1 Uskomukset On vaikea tietää varmasti
Itä-Suomen kokemusseminaari -kysely 2014
Maailmanlaajan kirkon toimija
Maakuntahallituksen puheenjohtaja
YHTEISÖLLISYYS.
Suuri ihme – rippikoulusuunnitelman keskeiset kehityssuunnat Rippikoulu on elämää Jumalan kasvojen edessä (elämä-usko-rukous) Yhteisöllinen.
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon toiminnan suunta vuoteen 2020
Tule mukaan muuttamaan Suomea!
Tehtävä Suomelle Tehtävä kirjastoille
Kirkon kasvatuksen linjaus
Tervetuloa sosiaalisen kuntoutuksen kehittäjäverkoston ensimmäiseen tapaamiseen!
Osallistu – Jäsenhankkijaryhmä Mikä on Jäsenhankkijaryhmän idea!
MINÄ JA VASTUULLISET RUOKAVALINNAT
Kohti kaikenikäisten yhteisöä
Leijonahenki  Ne, joille osa leijonan on suotu, on jatkajia aatteen arvokkaan. Nuo sukupolvet, ennen meitä luotu, sen perinnöksi jätti aikanaan. Ja henki,
Ikäihminen ja perhe muutoksessa Viides tapaaminen
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista
:,: Kaikki, joita Henki johtaa, saavat nimen: lapsi Jumalan. :,:
Työllisyyspoliittinen avustus – rahoituksen haku vuodelle 2020
Esityksen transkriptio:

YHDESSÄ KOHTI ELÄMÄÄ: Lähetys ja evankeliointi muuttuvassa maailmassa

MITEN TÄHÄN TULTIIN: MUUTTUVASSA MAAILMASSA?

1. Kolmiyhteisen Jumalan rakkaus ja lähetettynä eläminen 2. Pyhä elämä, luomakunnan merkitys ja rakenteellinen synti 3. Paikallisseurakunnan rooli 4. Evankeliointi ja uskontojen välisen vuoropuhelun edistäminen

1. Kolmiyhteisen Jumalan rakkaus ja lähetettynä eläminen Jumala on lähetyksen Jumala, joka lähetti Poikansa maailmaan. Poika lähetti meidät.  Elämämme on kutsuttuna ja lähetettynä olemista Jumalan Henki: evankeliumista innostuneet, moninaisuutta arvostavat, oikeudenmukaisuutta edistävät ja liikkeellä olevat seurakunnat

2. Pyhä elämä, luomakunnan merkitys ja rakenteellinen synti (4 ) Jumala ei lähettänyt Poikaansa vain ihmiskunnan pelastukseksi. Pelastus ei ole osittainen, vaan evankeliumi on ilosanoma koko luomakunnalle. (19) Lähetys on Kolmiyhteisen Jumalan äärettömän rakkauden ylitsevuotamista. Jumalan työ, missio, alkoi luomisessa. Luomakunnan elämä ja Jumalan elämä ovat kietoutuneet toisiinsa.

(20) Meidän uskoomme ei kuulu, että maa hylätään ja vain sielut pelastetaan. 23) Haluamme tunnustaa hengellisen yhteytemme luomakuntaan, vaikka todellisuudessa maata saastutetaan ja käytetään hyväksi. Kulutuskeskeinen elämäntapa ei saa aikaan rajatonta kasvua vaan loputonta maapallon varojen riistämistä. Ihmisen ahneus aiheuttaa maapallon lämpenemistä ja muita ilmastonmuutoksia.

(40) Kirkkoja kutsutaan muuttamaan valtarakenteita (50) Henki antaa kirkolle voimaa epäoikeudenmukaisuutta ylläpitävien rakenteiden muuttamisessa

3. Paikallisseurakunnan rooli (29) Alkuperäiseen kristilliseen todistukseen ei kuulu ainoastaan se, mitä me teemme toteuttaessamme lähetystehtävää vaan miten me elämme lähetettyinä. (57) Kirkko syntyi lähetystä varten (75) Paikallisseurakunnilla on vahvempi asema kuin koskaan, kun on ylitettävä kulttuurisia tai rodullisia raja-aitoja - - kulttuurien erilaisuus on Hengen lahja.

(76) Paikallisseurakunnilla on paremmat mahdollisuudet kehittää kansainvälisiä yhteyksiään kuin koskaan aikaisemmin. Erilaisten tilanteiden keskellä elävät kirkot solmivat pitkienkin matkojen päästä kiinnostavia ja muutosta luovia yhteyksiä. (77) Oikeudenmukaisuuden edistämiseksi tehtävä vaikuttamistyö on vietävä kokousten ja toimistojen tasolta osaksi paikallisseurakuntien elämää ja todistusta.

4. Evankelioiminen ja uskontojen välisen vuoropuhelun edistäminen (80) Evankelioinnin tavoitteena on jakaa ilosanoma kaikille niille, jotka eivät ole vielä sitä kuulleet, ja kutsua heitä kokemaan elämä Kristuksessa. (81) Vaikkakin Pyhä Henki kutsuu joitakin ihmisiä olemaan evankelistoja (Ef. 4:11), meitä kaikkia kutsutaan kertomaan siitä toivosta, joka on meissä (1. Piet. 3:15). Sekä yksilöitä että koko kirkkoa kutsutaan evankelioimaan (Mark. 16:15; 1. Piet. 2:9).

(89.) Totuudenmukainen evankeliointi perustuu nöyryyteen ja kaikkien kunnioittamiseen, ja se kukoistaa dialogissa. (91.) Elämme maailmassa, johon vaikuttavat voimakkaasti individualismi, sekularismi, materialismi. Vaikka evankeliumi on pohjimmiltaan ilosanoma kaikille, se ei ole hyvä uutinen valheellisuutta, epäoikeudenmukaisuutta ja sortoa edistäville voimille.

(96) Erityisen tärkeää on käydä vuoropuhelua eri uskontoja edustavien ihmisten kesken, ei ainoastaan moniuskontoisessa ympäristössä vaan myös siellä missä on yksi enemmistöuskonto