Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pelastusarmeija ”NIIN KAUAN KUIN KADUILLA ON YKSIKIN EKSYNYT TYTTÖ, NIIN KAUAN KUIN YKSIKIN SIELU ON PIMEYDESSÄ, VAILLA JUMALAN VALKEUTTA, TAHDON TAISTELLA!”

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pelastusarmeija ”NIIN KAUAN KUIN KADUILLA ON YKSIKIN EKSYNYT TYTTÖ, NIIN KAUAN KUIN YKSIKIN SIELU ON PIMEYDESSÄ, VAILLA JUMALAN VALKEUTTA, TAHDON TAISTELLA!”"— Esityksen transkriptio:

1 Pelastusarmeija ”NIIN KAUAN KUIN KADUILLA ON YKSIKIN EKSYNYT TYTTÖ, NIIN KAUAN KUIN YKSIKIN SIELU ON PIMEYDESSÄ, VAILLA JUMALAN VALKEUTTA, TAHDON TAISTELLA!” hu i Soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa

2 Yleistä Pelastusarmeija on kristillinen organisaatio, evankelinen yhteisö ja protestanttinen liike. Heidän tehtävänään on levittää kristillistä uskoa ja auttaa köyhiä ja syrjittyjä. Heidän hierarkiansa on järjestetty sotilaallisen kaltaisesti. Liike on saanut alkunsa metodismista. Perustajina toimivat Catherine ja William Booth. Alkuperäinen heidän perustamansa liike oli nimeltään ”Evankelinen kristillinen lähetysyhdistys” (Evangelical Christian Mission). Nimi vaihdettiin jotta se sopisi käyttöön otettuun sotilaallistyyliseen organisaatioon.

3 Historia Kristillinen Lähetys perustettiin vuonna 1865 Lontoossa. Catherine ja William Booth kokivat työttömien, asunnottomien ja katulasten olevan ”heidän ihmisiään”. Kristillinen lähetys kävi sotaa ihmisten pahuutta vastaan ja tästä ”Pelastussodasta” innostuneina omaksuttiin armeijakielen sanoja. Kerrotaan, että vuosiraporttia laatiessaan William Booth kutsui järjestöä ”vapaaehtoisten armeijaksi”. Hänen poikansa kritisoi sanaa vapaaehtoiset ja Booth vaihtoi sanan pelastukseksi = Pelastusarmeija. Virallisesti nimi vaihdettiin vuonna 1878 ja vähän myöhemmin otettin käyttöön lippu, virkapuvut ja vaakuna.

4 Pelastusarmeija Suomessa Suomeen Pelastusarmeija tuli vuonna 1889, ensimmäisenä johtajana Constantin Boije ja hänen jälkeensä Hedvig von Haartman. Alkuaikoina Pelastusarmeijan jumalanpalveluksia pidettiin meluisina ja paheksuttavina, jopa jumalanpilkkana. Senaatti tyrmäsi Pelastusarmeijan rekisteröintihakemuksen ja sen seurauksena poliisi kielsi virkapuvun käytön ja jumalanpalvelukset. Jotkut heidät upseerinsa olivat vankilassa ja heitä karkotettiin maasta. Kuitenkin he jatkoivat palvelutyötään ja evankelioimista ja Pelastusarmeija kasvoi. Yleisen hyväksynnän Pelastusarmeija sai sotien aikana tekemästään laajasta avustamistyöstä mm. evakkojen parissa. Vuonna 1918 aikana Pelastusarmeija pysytteli puolueettomana.

5 Organisaatio Pelastusarmeijan kansainvälinen johtaja on Lontoossa työskentelevä kenraali, jonka valitsee Korkea Neuvosto. Nykyinen kenraali Andre Cox on ollut virassaan vuodesta 2013. Pelastusarmeijan perusyksikkö on osasto, joka vastaa seurakuntaa. Pelastusarmeijan upseeri on päätoiminen työntekijä, tehtäväänsä koulutettu pastori. Upseerikoulutus kestää n. 3 vuotta. Suurin osa Pelastusarmeijan jäsenistä on sotilaita. Sotilaalla on oikeus käyttää Pelastusarmeijan virkapukua ja hän on hyväksynyt Pelastusarmeijan uskonkäsityksen ja elämänohjeet, mm. raittiuden.

6 Usko Suurin osa suomalaisista Pelastusarmeijaan kuuluvista ovat jäseninä luterilaisessa kirkossa. Pelastusarmeija ei käytä eikä jaa sakramentteja. Heidän oppinsa on kiteytetty 11 opinkappaleeseen: – 1 korostaa Raamatun auktoriteettia uskon perustana – 2–4 kiteyttävät opin Jumalasta, Jeesuksesta, Pyhästä Hengestä sekä kolminaisuudesta –5–9 syntiinlankeemuksesta, sovituksesta sekä pelastuksesta –10 opin pyhityksestä –11 opin iankaikkisuudesta. Pelastusarmeijan opin erityispiirre on pyhityksen merkityksen korostaminen.

7 Apu Pelastusarmeija tarjoaa sosiaalista apua mm. –Päihdeongelmaisten kuntoutus –Kodittomien asuntopalvelutoiminta –Päiväkoti- ja leiritoiminta –Vankilatyö –Leipäjonojen ruokajakelu Pelastusarmeijan hengellinen toiminta keskittyy osastoihin. Jumalanpalvelukset ovat tärkeä osa osastojen toimintaa ja palveluksen ohjelma on vapaamuotoinen Myös hengelliset opetustilaisuudet ja rukoushetket kuuluvat osastojen ohjelmiin

8 Joulupata


Lataa ppt "Pelastusarmeija ”NIIN KAUAN KUIN KADUILLA ON YKSIKIN EKSYNYT TYTTÖ, NIIN KAUAN KUIN YKSIKIN SIELU ON PIMEYDESSÄ, VAILLA JUMALAN VALKEUTTA, TAHDON TAISTELLA!”"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google