Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:"— Esityksen transkriptio:

1 PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö

2 Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta: ”Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän.”

3 Jumala on tullut Jeesuksessa Kristuksessa ihmiseksi ja kuolemallaan sovittanut ihmisten synnit. Pelastus on Jumalan lahja.  Ihminen ei voi omilla teoillaan ansaita pelastusta. Pelastuksessa ihmisen suhde Jumalaan, muihin ihmisiin ja luontoon eheytyy.

4 Pelastusoppiin liittyviä käsitteitä armo = pelastus, joka on saatu ilman omaa ansiota, lahjaksi vanhurskas = Jumalalle kelpaava (  armo tekee ihmisestä vanhurskaan) autuas vaihtokauppa = Jumala ottaa Kristuksessa kantaakseen ihmisten synnin, pahuuden ja puutteet  lahjoittaa tilalle pelastuksen, hyvyyden ja rauhan (Lutherin muotoilema käsite)

5 Kuoleman jälkeinen elämä Kristillinen usko ylösnousemukseen ja kuoleman jälkeiseen elämään perustuvat Kristuksen ylösnousemukseen. Kuolemassa ihmisruumis hajoaa, mutta sielu odottaa ylösnousemuksen päivää, jolloin elävät ja kuolleet kootaan Jumalan eteen tuomiolle (viimeinen tuomio).

6 Tulkinnat ruumiin ylösnousemisesta ja ikuisen elämän toteutumisesta, taivaasta sekä helvetistä ovat vaihdelleet aikojen kuluessa. On mahdotonta sanoa, miten ylösnousemus ja viimeinen tuomio tapahtuvat.  Uudessa testamentissa esitetyt kuvaukset eivät ole yhtenäisiä. Paavalin opetuksia: –ylösnousemusruumis (1. Kor. 15:35–55) –mitä tapahtuu eläville ja kuolleille Jeesuksen toisen tulemisen yhteydessä (1. Tess. 4:13–18)

7 Jeesus kristillisen opin mukaan Jeesus Kristus on kokonaan ihminen ja kokonaan Jumala = kaksiluonto-oppi  Kristuksella on kaksi luontoa: inhimillinen ja jumalallinen Jumala lähestyi ihmisiä tulemalla itse ihmiseksi Jeesuksessa Kristuksessa. Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen myötä Jumalan lahjoittama uusi elämä tulee ihmisten ulottuville.

8

9 Kolmiyhteinen Jumala Kristityillä on vain yksi jumala (monoteismi). Jumalalla on yksi olemus mutta kolme persoonaa = kolminaisuusoppi  kristillinen jumalakäsitys on kolmiyhteinen eli trinitaarinen kolminaisuuden persoonat ovat kuin ”kasvot”, jotka Jumala eri tilanteissa paljastaa ihmiselle –Isä: Luoja –Poika: Lunastaja –Pyhä Henki: Pyhittäjä

10 Kolmiyhteisen Jumalan kuvaaminen taiteessa


Lataa ppt "PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google