TIETOTURVA.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tietoturva, 2 ov
Advertisements

IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Henri Kesti Myllytulli Mytlpt-09E ◦ Virus on haittaohjelma, joka on tehty tuhoamaan ja häiritsemään tietokonetta ja sen tiedostoja ◦ Jokaisessa.
Tietoturva Sami jarkko Henri Myllytulli mytlpt09e 2010.
Tietoturvan historiaa Markus Miettinen Tietojenkäsittelytieteen historia -seminaari
Tietoturva Toni Pirinen Esa Kuparinen Otso Lonka
Langattoman verkon suojaus WiFi (WLAN) ja Bluetooth Miten eroavat toisistaan? Miten verkkoihin voi liittyä? (montako kerrallaan) Millaisia laitteita voi.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ TIETOTURVA ON NOUSSUT KESKEISEKSI KYSYMYKSEKSI INTERNETISSÄ. VERKKOYMPÄRISTÖSSÄ ON MAHDOLLISTA MM. MUUNNELLA WWW-SIVUSTOJEN TIETOJA.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista. Tietoturvallisuuden uhkina pidetään esimerkiksi.
TIETOTURVA Laura Niemi. Yleistä Tietoturva (tai tietoturvallisuus) tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista. Tietoturvallisuuden.
Tietoturva Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä sillä tarkoitetaan Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta käyttäjiltä, viruksilta ja muilta haittaohjelmilta.
Tietoturva. Tieto turvalla pyritään suojaamaan tietoja, palveluita, järjestelmiä ja tietoliikennettä. Tällaisten uhkina pidetään erinlaisia huijausyrityksiä,
Tietoturva. Mitä tarkoittaa tietoturva? Tietoturva tarkoittaa palveluiden, tietojen, tietoliikenteen ja järjestelmien suojaamista. Uhkina tietoturvallisuudelle.
Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Tietoturva. Mitä tietoturva tarkoittaa? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yksityiset asiat. Se tarkoittaa sitä että erilaiset tiedot, palvelut ja järjestelmät.
H5 Tietoturva. Mikä siis on tietoturva?  Tietoturva tarkoittaa lyhyesti tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.  Tietoturva.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. TIETOTURVA Tietoturvallisuus on tietojen, tietoliikenteen, palvelujen ja järjestelmien suojausta. Kun puhutaan Internetin tietoturvasta,
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva tarkoittaa että pyritään suojaamaan tietoja, palveluja ja järjestelmiä ulkopuolisilta. Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta.
Jenni Hyttinen MyKapt14A
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Jonna Kyllönen mylept14B
Tietoturva Internetissä
Tietoturva internetissä
Otsikon asettelu Tietoturva.
TIETOTURVA Sami Hilli tlpt14B.
Tietoturva käsitteenä
Matias Orreveteläinen.
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva.

H5 Tietoturva Patrik Lammela.
Tietoturva.
TIETOTURVALLISUUS.
Tiedon suojaaminen ja turvaaminen
H5 Tietoturva Jenni Kontio MyKapt14a.
Tietoturva internetissä
Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tietoturva.
H5 Tietoturva internetissä
Jari-Pekka Koivu Myelpt14C
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Tietoturva internetissä
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
TIETOTURVA.
Linnea Luokkanen Myelpt14B
Tietoturva.
Tietoturva Ja tiedon suojaaminen.
Tietoturva.
Tietoturva Jari Koivisto opetusneuvos Opetushallitus
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva Internetissä
Tietoturva.
Tietoverkkojen tietoturva
Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Esityksen transkriptio:

TIETOTURVA

Tietoturva Tietoturva eli tietoturvallisuus on tietojen, palveluiden, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista. pidetään uhkina esim: eri huijausyrityksiä, henkilökohtaisen yksityisyyden loukkaamisia, roskapostia, viruksia, verkkoterrorismia, teollisuusvakoilua jne. Tietoturvan uhkia ovat luvaton pääsy, tietojen luvaton käyttö, salaisten tietojen julkaisu, tietojen sekaantuminen, tiedoston muuntaminen, tiedoston kopiointi ja hävittäminen.

Yleistä tietoturvallisuudesta Suomen kielessä on vakiintunut jako tietoturvaa ja suojaan. Tietoturva sisältää myös henkilötietojen luottamuksellisuuden lisäksi rikoslain kunniaa, yksityinen suojaus ja tietoliikennettä koskevat erilaiset säännöt Turvallisuuden eri osina voivat olla: saatavuus, käytettävyys, luottamus ja eheys Näitä voi täydentää mm. kiistämättömyydellä, tunnustuksella ja todennuksella

Tietoturvan osa-alueet Osa-alueet tietoturvalla on työasemien, palvelimien ja tietokoneverkon tietokone turva Myös ympäristön ja eri sovelluksien turvallisuus Työasemien turvallisuuteen kuuluu eri käyttäjien tunnistukset ja käyttöoikeuksien hallinta Kannettavien tietokoneiden tietoturva on oma lukunsa, palvelimien turvaamiseen kuuluu varmuuskopiointi, auditointi, levyjärjestelmien kahdennukset ja verkon käyttö rajoitteet. Verkon tietoturvaan kuuluu kytkimet, reititys, verkkojen hallinta ja vian selvitys

Tietotekninen tietoturva Tietoturvaa luullaan usein tietotekniikkaan ja ulkoisiin eri turvauhkiin eli tahallisesti tehtyihin tietokoneiden viruksiin, matoihin ja murtoihin tietotekniikan mukana tuomat eri turvariskit tulivat 2000-luvun vaihteessa eri medioiden huomion kohteeksi Markkinoille ilmestyi samaan aikaan useita uusia eri virustorjunta ohjelmia myyviä yrityksiä Torjuntaohjelmien heikkous on se, että ne ovat aina jäljessä. Tiedot syötetään eri torjunta ohjelmiin aina jäljessä, kun virukset ovat jo levinneet

Virustorjunta myös itse lisää turvariskejä, koska niissä on myös ohjelmointivirheitä Erilaiset internetin kautta tapahtuvat tallentuvat aina automaattisesti virustietojen ja ohjelmistojen päivityksiin ja mahdollistavat uusien, entistä parempien haittaohjelmien kehitykseen ja leviämiseen. Netissä on nykypäivänä miljoonia eri tietokoneita, mitkä ovat avoinna luvattomalle käytölle älä siis ikinä tee virhettä että joku pääsisi käsiksi tietokoneeseesi ja koneeseesi tulisi virus. Syynä on yleisesti heikot salasanat ja eri konfiguraatiovirheet, jonka ansiosta kuka tahansa voi päästä koneellesi ilman tunnusta Jotkut haittaohjelmat voivat muodostaa saastuttamista verkoistaan bottiverkkoja

Teletoiminnan tietoturva Eri verkko ja viestintä palvelut tietoturvallisuudessa säädetään laissa Viestintävirasto tarkentaa lakia tarpeen tullessa eri sitovilla teknisillä määräyksillä Se myös valvoo että verkko ja viestintä palvelut täydentävät lakien ja määräysten vaatimukset Valvonnan piiriin kuuluu myös sähköisiä viestintä verkkoja ja niissä tarjottavia yleisiä viestintäpalveluita Yleisiä ovat kiinteät ja langattomat puhelin j a dataverkot, puhelinpalvelut tekstiviestit ja multimedia viestit, laajakaistapalvelut, Wlan jne.

Lähteet https://www.viestintavirasto.fi/ohjausjavalvonta/tekninentoimivuusja tietoturva/tietoturva.html https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietoturva