Kantasairaala-hankkeen kehittämispäivä Johdon terveiset

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Intro Opiskelupaikan valinta on nuorelle yksi elämän saumakohdista. Näissä saumakohdissa kannattaa aina hidastaa hieman vauhtia ja käyttää muutama ylimääräinen.
Advertisements

Sosiaalinen media Iida Kiesi.
KAUPUNGIN JOHDON TERVEISET KYLÄKIERROS MUUTOKSEN TUULET  Jälleen kerran yhteiskuntia ravistelevat suuret muutokset: tekniikassa, uskonnoissa, organisaatioissa,
kuntayhtymänjohtaja Timo Tolppanen
Diabeteshoitotyön osaaminen
Medinet- hoitopalvelu siellä missä potilas on
Hoitosuunnitel-masta sopiminen Omahoito kotona, omahoidon tuki
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Diabetes maailmassa 2012 Yli 300 miljoonaa ihmistä.
Savuton sairaala – mitä ja miksi?
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Terveydenhuollon megatrendit
Pohjois-Pohjanmaan Hyvinvointifoorumi 2010 Maakunnan tila Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelma Eeva Kiuru Vt. toiminnanjohtaja Oulu Wellness Institute.
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
Työntekijöiden odotukset työhyvinvoinnille
Titta Kostjukova PRO GRADU-TUTKIELMA Marraskuu 2006
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Sairaanhoitaja/kipuhoitaja Turun yliopistollinen keskussairaala
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Avoin keskustelutilaisuus syömishäiriöiden hoidosta ja kuntoutuksesta
Mitä TOIMIsta voi oppia? TOIMI-hanke, päätösseminaari Tutkimuspäällikkö Merja Helle Media Concepts Research Group, Aalto ARTS.
Oulu kaupunginsairaala
MIELENTERVEYSTYÖ JA OMA JAKSAMINEN Copyright Tero Lappalainen 2011
V ARSINAIS- S UOMEN SAIRAANHOITOPIIRI E GENTLIGA F INLANDS SJUKVÅRDSDISTRIKT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELURAKENNEUUDISTUS O-PL Palvelurakenneuudistuksen.
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
OSAAVAT KUNNAT-projekti Elinkaarikustannusten mallinnus: case Riihimäki.
Riippuvuus tupakoinnista
Tunnistetaanko apua tarvitseva mielenterveyspotilas? Kirsti Kähärä Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä.
Miten vaikutuksia mitataan?
Menetelmä turvallisempaan tiedonkulkuun potilaasta raportoitaessa
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
HIV JA AIDS. Mikä on HIV? Human Immunodeficiency Virus, suomeksi ihmisen immuunikatovirus aiheuttaa pysyvän infektion, jonka seurauksena elimistön puolustusjärjestelmään.
Näyttöön perustuvan tehohoitoympäristön suunnittelu potilaan ja perheenjäsenten näkökulmasta Tiina Koskela, TtM-opiskelija.
Yhteydenotto omahoitajaan: Hoitosuunnitel- masta sopiminen Yhteydenotto omahoitajaan: Hoitosuunnitel- masta sopiminen Valmistautuminen vastaanotolle Valmistautuminen.
Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry Hyvinkään kaupunki Lohjan Kaupunki Porvoon kaupunki Nuorisotutkimusseura Monialaisten yhteistyöverkostojen kehittämishanke.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Development Project for Visualizing Metrics
Mika Heikkilä / Valtuustoseminaari / Lapin sairaanhoitopiiri Tuottavuusohjelma vuosille
SKENAARIOT - organisaationäkökulma
THL-raportoinnin määrittely – yhteenveto
Johtajaylilääkäri Seppo Ranta, KHSHP Yhtymäjohtaja Juha Heino, FSHKY
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
Liikkujan polku -verkosto
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Osatyökykyisille tie työelämään
AUTTAMISSYSTEEMIT ASIAKKAIDEN JA PERHETERAPEUTTIEN SILMIN
VÄESTÖKATSAUS heinäkuu 2016
Hämeen parasta kehittämistä!
Liikutaan.
Hyvän käsihygienian merkitys
Tietoturva.
Suomi pärjää vain osaamisella
Terveydenhuollon menetelmien arviointi 2018-
Lastenpsykiatrian yksikkö
Leena Setälä, LT, EMBA Sairaanhoitopiirin johtaja
Tiedot, taidot ja osaaminen – osaamisesta kertominen
1. Ilman lukevia aikuisia ei kasva lukevia lapsia
Savuton sairaala itseauditointi Suomessa 2004
Tulevaisuuden osaamistarpeet ja työelämän muutos
Kehitysvammahuollon yhteistyöpäivä
Ryhmä 2 Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluketjujen hallinta
Volitioprosessi, tahdon!
Evästystä paikalliseen ops-työhön
Terveys- ja hoitosuunnitelma
Hyvinvointi-ja terveyssovellusten arvioinnin selvitystyö
Potilas digi- ja datataloudessa
Ergonomia Fyysisesti raskas työ.
Perhekeskustoiminnan työpaja
Esityksen transkriptio:

Kantasairaala-hankkeen kehittämispäivä 30.8.2017 Johdon terveiset Seppo Ranta Johtajaylilääkäri Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri

Mitä ollaankaan tekemässä? Kanta-Hämeen maakunnan sairaalaa, jossa monet toiminnot on keskitetty uuteen Kantasairaalaan, mutta joka toimii koko maakunnan alueella. Potilas liikkuu vähemmän, tieto ja henkilöstö liikkuvat enemmän Yhteistyöhakuista sairaalaa: haluamme tehdä yhteistyötä monien toimijoiden kanssa maakunnassa ja muualla kanta-hämäläisten (ja muidenkin!) potilaidemme hyväksi Sairaalaa, joka on houkutteleva potilaille ja työntekijöille Terveyttä ja paranemista edistävä Liikkeelle ihmistä kannustava pikemmin kuin vuoteeseen sijoittava Oikea-aikaista ja tehokasta hoitoa tarjoava ja kaikenlaista odottelua potilailta vähentävä sairaala Hyvän hoidon (prosessit!) mahdollistava Hyvä työympäristö ammattilaisille Helposti saavutettava Sairaalaa, jossa se mikä tehdään, tehdään hyvin ja tehokkaasti Haluamme mitata potilaille tuottamaamme arvoa ja maksimoida arvontuotannon suhteessa käytettyihin euroihin Ennakoimme aina kun mahdollista Organisoimme toiminnan siten, että kykenemme parhaaseen toimintaan

Kanta-Hämeen maakunnan sairaala Jotta sairaalalla on maakunnan kaikkien asukkaiden ja poliittisten päättäjien tuki, on rakennettava erinomainen palvelujärjestelmä enemmän kuin sairaala. Milloin hevostilan vaarin Ypäjältä, mummon Läyliäisistä tai lapsen Evolta tarvitsee lähteä sairaalaan? Milloin ja miten voimme tarjota palvelun kotiin tai muutoin lähemmäs? Miten voimme ennakoida vaikkapa päivystyskäynnin tarpeen ja vaikuttaa kehittyvään sairauteen ennakolta? Mitä meidän kannattaa ja pitää tehdä sairaaloissamme Forssassa ja Riihimäellä? Miten varmistamme, että Kantasairaala pysyy kustannusraamissaan?

Yhteistyöhakuinen sairaala Megatrendi: sairaalat kehittyvät kaikkialla maailmassa suuremmiksi organisaatioiksi tai verkostoiksi Osaaminen kehittyy yhä syvemmäksi tiedon määrän kasvaessa ja samalla yhden ihmisen osaaminen kaventuu Terveydenhuollon teknologiat kehittyvät, osittain monimutkaistuvat ja vaativat kasvavaa infrastruktuuria, investointikustannukset kasvavat Yhteistyöverkostot saattavat tarjota parhaat mahdollisuudet parhaiden osaajien saamiseksi ja myös parhaat mahdollisuudet hyvästä työstä palkitsemiseksi Kilpailu potilaista kiihtyy Kilpailu parhaasta henkilökunnasta kiihtyy

TT-laitteiden käyttöaste OECD Health at a glance

Yhteistyöhakuinen sairaala Megatrendi: sairaalat kehittyvät kaikkialla maailmassa suuremmiksi organisaatioiksi tai verkostoiksi Osaaminen kehittyy yhä syvemmäksi tiedon määrän kasvaessa ja samalla yhden ihmisen osaaminen kaventuu Terveydenhuollon teknologiat kehittyvät, osittain monimutkaistuvat ja vaativat kasvavaa infrastruktuuria, investointikustannukset kasvavat Yhteistyöverkostot saattavat tarjota parhaat mahdollisuudet parhaiden osaajien saamiseksi ja myös parhaat mahdollisuudet hyvästä työstä palkitsemiseksi Kilpailu potilaista kiihtyy Kilpailu parhaasta henkilökunnasta kiihtyy

Vapaan hoitopaikan valinnan kustannus 2015-17 2015 2016 2017

Sairaalaa, joka on houkutteleva potilaille ja työntekijöille Terveyttä ja paranemista edistävä Liikkeelle ihmistä kannustava pikemmin kuin vuoteeseen sijoittava Oikea-aikaista ja tehokasta hoitoa tarjoava ja kaikenlaista odottelua potilailta vähentävä sairaala Hyvän hoidon (prosessit!) mahdollistava Hyvä työympäristö ammattilaisille Helposti saavutettava Ainutlaatuisen kiinnostava sairaala on mahdollista toteuttaa, kyse on ennen kaikkea ainutlaatuista ajattelusta ja innovaatioista

”Kaikki keksimisen arvoinen alkaa olla keksitty. Uusille innovaatioille on enää hyvin vähän tilaa.” Julius Fronterus, roomalainen kenraali n. v. 100 jKr

LUOVUUS

Sairaalaa, jossa se mikä tehdään, tehdään hyvin ja tehokkaasti Haluamme mitata potilaille tuottamaamme arvoa ja maksimoida arvontuotannon suhteessa käytettyihin euroihin Ennakoimme aina kun mahdollista Organisoimme toiminnan siten, että kykenemme parhaaseen toimintaan

Pääsenkö takaisin työhön? Säilynkö hengissä? Verenpaine Tulenko masentuneeksi? Odotusaika Door to needle time Onko minulla kipuja? Kuinka pitkälle pystyn kävelemään? Surgical excision margin Pääsenkö takaisin työhön? HbA1c

Arvontuotanto potilaalle = Potilaan kannalta merkittävä vaikuttavuus ja arvo Tuotannon kustannus ARVO