BYOD Bring Your Own Device

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Esimies verkossa Kevät 2013 PAOK paokhanke.ning.com #paokhanke (Twitter) facebook.com/PAOK-verkosto.
Advertisements

Orientaatio ammatillisiin opintoihin NITOJA-hankkeen päätösseminaari Ulla-Maija Arminen Ulla-Maija Arminen.
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
Tulevaisuuden Oulu Oulujoen koulu. Tulevaisuuden oppilas •Vastuullinen omasta oppimisestaan •Hallitsee projektioppimisen •Osaa raportoida oppimaansa •Etenee.
Tulostusuudistus Aalto- yliopistossa - 9/2013 tilannekatsaus Jouni Komulainen.
VOA-oppimispäiväkirja
Wilman koulutuskalenteri
WoSCos Work, Skills and Costs Yhteistyökumppanit kotimaassa CIMO Raahen tulevat ulkomaiset opiskelijat Vaihtoon lähtevät opiskelijat Yhteistyökumppanit.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Kaustisen seutukunnassa on 29 erillistä perusopetuskoulua luokat perusopetuskoulua luokat 7-9 (yläasteet) 4 lukiota.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
OIKEAT ASKELEET Perässäkulkijasta edelläkävijäksi Tablettitietokoneiden käyttö opetuksessa parantaa lasten ja nuorten kykyä ratkoa ongelmia.
Puh PowerPoint-esitys amk-opinnoista ja uudesta hakukäytännöstä sisältää 25 erilaista diaa vaatii.
Näyttötutkintostrategian jalkauttaminen Pohjois-Karjalan Aikuisopistossa alkaen Aino Rikkinen.
Ammattiosaamisen näyttö -prosessi
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Yhteishaku Sähköisen yhteishaun ohjeistus.
Naisen terveyden edistämisen erityiskysymyksiä, 1 ov
Laajennetun työssäoppimisen kokeilut sähkö ja elektroniikka, kone ja metalli, auto ja logistiikka Laajennetun työssäoppimisen kokeilut, Unto Tervo
Käki-projekti 2. opponointi Käki-projekti 2. Opponointi
Ajankohtaista tietoa Omnian Ammattistartista ja tehostamishankkeesta
W w w. h a m k. f i / a o k k AMK-opintoihin valmentava koulutus maahanmuuttajataustaisille Riihimäki Vesa Parkkonen ja Riitta Metsänen.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Opiskelijakyselyt Tampereen yliopistossa Leena Ahrio,
Sähköisen yhteishaun ohjeistus. Sähköinen yhteishaku Yhteinen hakuaika kaikille , mutta haku meidän koulussamme toteutetaan välisenä.
Viestinnän opiskelijat verkossa KM Auli Posti Helsingin yliopisto, Lahden tutkimus- ja koulutuskeskus MULTIMEDIAN MONET MUODOT 21.
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Kuikka-projekti 1.Opponointi Projektiorganisaatio Projektiryhmä –Salla Kalermo –Sami Kosonen –Lauri Pohjola –Antti Tourunen Ohjaajat –Jukka-Pekka.
1. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta Jani Syrjälä, rehtori.
1 Opinto-ohjaus Kurssi 1 Kotkan Aikuislukio. Kotkan aikuislukio Kirkkokatu Kotka.
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Liedon kunta : A2-kielen valinta A2-kielen valinnan vaikutukset perusopetuksen luokilla 4-9 Uuden 2016 voimaan tulevan opetussuunnitelman tuntijako on.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
URHEILUVALMENNUS LINTHARJUN KOULUN 9. LK SUONENJOEN LUKIO.
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
KYRÖSKOSKEN KOULUN PIENLUOKKA
Opetuksen suunnittelu ja toteutus
KIRKONKYLÄN KOULUN PIENLUOKAT
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
KODIN JA KOULUN YHTEISTYÖ
Oppimisen tuki, pedagogiset asiakirjat ja muuta ajankohtaista
Opetussuunnitelma uudistui – mikä muuttuu?
Hops Oma opintopolku Osaamisen tunnustaminen Valinnaisuus
Tietoturva.
Osaamisen näytön prosessi
Kieli- ja musiikkiluokkainfo
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Tietotekniikan aineenopettajankoulutus
TAI–E1124 Maisterin opinnäyteseminaari
Oppijan verkkopalvelu eHOPS
Vaasan ammattiopisto / cpa & kjo
Tuotanto workshop, vaihe II
Taina Seppälä-Kolkka / S12!78
Jari Kähkönen, koulutuspäällikkö
Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen
Osaajia työelämään -verkko-oppimisympäristö
Arvioinnin linjaukset perusopetuksessa
Ajankohtaista OSAOssa Koulutuspalvelupäällikkö Tiina Kuokka
OPISKELU TIETOJENKÄSITTELYN MONIMUOTOKOULUTUKSESSA
Uuden opetussuunnitelman ajankohtaiset teemat
Ammattikorkeakouluopinnot​
Mikä? Kenelle? Miksi? Eeva-Riitta Yliniva 2017.
Opetussuunnitelma -> oppisopimus
Esityksen transkriptio:

BYOD Bring Your Own Device

Lähtökohdat Koulutukseen muutoksia syksystä 2017 alkaen Uusi opetussuunnitelma Opetuksessa/opinnoissa siirrytään käyttämään opiskelijoiden omia koneita eli ns. BYOD-malliin aloittavien ryhmien osalta

Miksi BYOD? Monimuotoryhmän opiskelijoilla ei ole usein mahdollisuutta käyttää koulun laitteita vaan opiskelu tapahtuu omilla laitteilla Opettajien on suunniteltava ja toteuttava opetus siten, ettei koulun tarjoamat laitteet tai ohjelmistot ole (välttämättä) pakollisia opintojen suorittamiseksi Päivä- ja monimuotototeutuksissa on samat sisällöt ja tavoitteet Luontevinta onkin siirtyä BYOD-malliin myös päiväryhmässä

Miksi BYOD? Tärkeintä on oppimisen näkökulma Omilla laitteilla opiskelun mahdollistaminen: Ajasta ja paikasta riippumaton opiskelu Sitouttaa opiskelijaa opiskeluunsa On oppimiskokemuksena henkilökohtaisempi Opiskelija käyttää laitteita ja ohjelmistoja opintojen työvälineenä, ei opintojen kohteena Opinnoissa ammattiosaamiseen kuuluu laitteiden ja ohjelmistojen perushallinta Tekijä tuntee työvälineensä

Miksi uusi tila, ”BYOD-luokka”? BYOD-mallissa Opiskelijat tuovat laitteet mukanaan Opetustilanteiden vaihdellessa laitteita käytetään tarvittaessa Luokassa mahdollisimman joustava tekninen infra laitteiden (ja opiskelijoiden) liikkuvuudelle Laitteiden lataus helpoksi ja siistiksi Verkkoyhteydet langattomiksi, tarkistetaan kapasiteetti Pöytätila ja istuimet järjestyvät tarpeen mukaan

Laitevaatimukset? Koulutuksen puolelta ilmoitetaan suositeltu laitteisto Viimeistään opiskelijavalinnan yhteydessä Opiskelija hankki laitteen vapailta markkinoilta omatoimisesti ja -kustanteisesti Selvitetään toimittajilta mahdolliset opiskelijahinnoitellut laitteet Opiskelija voi käyttää suositellusta poikkeavaa laitetta Opetus suunnitellaan ja toteutetaan laitesuosituksen mukaisesti Tukea tarjotaan kirjautumisen ja langattoman verkon osalta Tarjotaan hyvä ohjeistus mm. ohjelmien asentamiseen

Ohjelmistot/lisenssit? Opiskelijan pääsääntöisesti käytetään ohjelmistoja, joista ei tule opiskelijoille kustannuksia Opiskelija vastaa koneensa lainmukaisesto lisensoinnista Office ja Autodesk tuotteiden lisenssit opiskelija saa korkeakoululta Jos opiskeltavan aiheen kannalta on soveltuvaa käyttää maksullista ohjelmistoa vastaavaa ilmaissovellusta, voi opiskelija näin tehdä Esim. Windows/Linux, Photoshop/Gimp Opettaja päättää ja ilmoittaa sovellettavuuden Opiskelijalle maksullisia ohjelmistoja käytetään mahdollisimman vähän

Esitys BYOD otetaan käyttöön syksystä 2017 Hakijoille tiedotetaan hakuvaiheessa, että omat koneet tarvitaan Ohjeistus omien koneiden käytöstä toimitetaan opiskelijoille valintapäätöksen mukana BYOD luokat syksyllä 2017 ovat Mikkeli: C101, D202, MA325 Kotka: C1025, A3003 Kouvola: 149, 250 Yhteensä 193 konetta, arvioitu vuosittainen säästö n. 30 000€ Vuosittain jatketaan luokkien muutostöitä sitä mukaa kun koneet ja leasingsopimukset vanhenevat. Kaikista tietokoneluokista ei luovuta.