MEDIAPSYKOLOGIA MEDIAPS TUTKII MIHIN IHMISET KÄYTTÄVÄT MEDIAA JA MITÄ VAIKUTUKSIA MEDIALLA ON KESKEISET KYSYMYKSET: MILLÄ TAVOIN MEDIA VAIKUTTAA IHMISEN.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppimisnäkemyksiä Behaviorismi Sosiaalisen oppimisen teoria
Advertisements

Mediapedagogi kouluissa (1) havaintoja kentältä ja kentän laidalta havaintoja kentältä ja kentän laidalta.
Sosiaalinen media oppimisympäristönä Antero Aunesluoma työkalut, ympäristöt ja yhteisöt.
Miksi tärkeä? Yliopiston tehtävät lähtökohtana Tiedostaminen, analyysi – mitä YVV:llä tarkoitetaan? Yhteiset vai eriytyneet kriteerit: -ks. Ritsilä ym.
Kolmivaiheinen nuoruus: kehitystehtävät
Pirkanmaan Vuoden Kylä 2011: Kotala, Virrat.
Miten ihmisestä tulee yhteisön jäsen? S
Taiteen ja kulttuurin akvaario Kulttuuri Opinto-info Taide Oma juttu Aloitus Lähteet Linkkiapaja TAIKUAKVAARIOTAIKUAKVAARIO Ritva Somerma
Tavoitteet Aamu- ja iltapäivätoiminnalla on oma erityisluonteensa, jossa painottuu laadukas vapaa-ajan toiminta → olympiakasvatusmateriaalista poimittiin.
IHMISEN PSYYKKINEN KEHITYS (PS2)
TVT ja SoMe Jonna ja Johanna.
Tietotekniikan käyttö opetuksessa alakoulussa Tuukka Kivioja.
KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Rehtorin aamukaffe –tilaisuus;
Seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät "Kirkko iholla"
Nuoruus kehitysvaiheena
PSYKOLOGIA 7 Koulukohtainen soveltava/ S
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Laajennettu työssäoppiminen ©koulutus()eximo5.fi.
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Katajanokka oppimisympäristönä Osallistavaa ja monipuolista opetusta omassa kaupunginosassa Tavoitteena on hyödyntää Katajanokkaa oppimisympäristönä monipuolisesti.
Mediapsykologia Mitä ihmiset tekevät medialla ja mitä media tekee ihmisille? Rakentuu monen eri tieteenalan perustalle: psykologia, journalistiikka, retoriikka,
MEDIAVAIKUTTAMISEN MAHDOLLISUUDET RAUNA RAHJA KOORDINAATTORI MEDIAKASVATUSSEURA UUSI KOULU III -seminaari , Mikkeli.
2000-luvun medialukutaito MikkoAleksiMatias.  Sosiaalisen median räjähdysmäinen kasvaminen nykymaailmassa on muuttanut merkittävästi perinteistä joukkoviestintää.
Miira Suomi, Jenna Sangi ja Matilda Ristola LO-11c
Terveysosaaminen ja media
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
UE © Anne Rongas Lähde: Uskonnon Arkki, Edita 2004, s. 43, © Jämsä & Ketola & Laturi & Nissinen & Vappula.
Oppimisorientaatioita
Sosiaalinen media ja sulautuvat ympäristöt Terhi-Maija Itkonen-Isakov - Miksi media sosiaalistuu ja miksi oppiminen sulautuu?
MEDIA Media, latinan kielen sanasta medium. Engl. medium-sanalla kolme merkityst ä  1)jotakin, mik ä “ sijoittuu v ä liin ”, ” toimii v ä litt ä j ä.
Mitä on kulttuuri?.
Ops seminaari Askola.
Toimintakyky s.36 Fyysinen Psyykkinen Kognitiivinen Sosiaalinen
Hoitotyön keskeiset käsitteet
Eko-ja ympäristöpsykologi Kirsi Salonen Laillistettu psykologi /ympäristöpsykologi –gradu:ympäristökampanjoiden tarkastelua (sivuaine:ympäristöpolitiikka)
Kaupunkiympäristöt tutuiksi tutkien BMOL syyspäivät Sibelius-lukio, Helsinki Workshopin vetäjät: Virpi Hirvensalo ja Krista Koskelo Maantieteen.
KASVA VOIMISTELIJAKSI Kokonaisliikuntamäärä. Pienet valinnat ratkaisevat Pariporina: -Mitä ajatuksia video synnytti? -Miten oma arkesi pyörii? Voiko pienillä,
MITÄ LAAJA-ALAINEN OSAAMINEN JA OPPIMISKOKONAISUUDET TARKOITTAVAT ESIOPETUKSEN ARJESSA? Huom! Esityksestä on poistettu valokuvat.
Mitä yksilö / yhteisöt / yhteiskunta voi tehdä ehkäistääkseen mielenterveyden häiriöitä? vastaa vain siihen, mitä kysytään (keskity tähän koko vastauksen.
Kasvu, kehitys, oppiminen- Kasvatuspsykologian perusteet
KOULUIKÄ PS2 LAJM. TEHTÄVÄ Mitä muistat ensimmäisestä koulupäivästä? Jos et itse muista paljoa, niin kysy vanhemmiltasi asiaa.
9 Sosio-kognitiivinen persoonallisuusteoria korostaa tilanteiden tulkintaa Ydinsisältö.
KOULU-NUORISOTYÖNTEKIJÄN AMMATTI- IDENTITEETTI Koulun erityisnuorisotyöntekijä Ritva Rantola Pieksämäen kaupunki
Oppimiskäsitys- työpaja Aija Rinkinen Opetushallitus.
Sosiaalisen median käytöstä Sosiaalisen median käyttö kuuluu nykyajan lapsen elämään. Yhteydenpito ja viestiminen netissä ovat lapsille ja nuorille luonteva.
Koealue: s  Mielihyvän tavoittelu on luontaista, sitä tavoitellaan monin eri keinoin esim. urheilemalla, ruoalla, internetillä, peleillä 
OPAS MEDIAKASVATTAJALLE Mediakasvatus esi- ja alkuopetusikäisten lasten arjessa Hanna Martinviita, Saara Pasanen ja Anna Ristaniemi.
PSYKOLOGIA JA KEHITYS LAJINKEHITYS eli FYLO-GENEESI
ME-hengen kehittäminen
Terveyden määritelmät
Hypoteesi Oman hypoteesini mukaan analysoimalla mediaa, vertaamalla sen julkaisemaa sisältöä valtion virallisiin linjauksiin ja tarkastelemalla tuloksia.
Konstruktivismi Tekijä Bogi
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa
Essee – tekstien jalokivi
8 Humanistisen psykologian persoonallisuuskäsitys on myönteinen
Tänään tutkimme mediakriittisyyttä
lähtökohta: varhaisvaiheista vanhuuteen asti
Tupakka mediassa tyokalupakki.net.
Yleisimpiä tarkasteltavia näkökulmia (1/3):
Kirjallisuus vaikuttajana: draama, proosa ja runous
Vaikuttaminen Suoraa ja epäsuoraa.
MEDIAPSYKOLOGIA MEDIAPS TUTKII MIHIN IHMISET KÄYTTÄVÄT MEDIAA JA MITÄ VAIKUTUKSIA MEDIALLA ON KESKEISET KYSYMYKSET: MILLÄ TAVOIN MEDIA VAIKUTTAA IHMISEN.
OPISKELEN KYSYMYSTEN AVULLA
Psykologia tutkii.
9. Oppimisen psykologinen perusta
- TIETEELLISESTI!! Psyykkinen Biologinen Sosiaalinen ja
Sisältöalueet esiopetuksessa
Kirjoittajaprofiilit
Persoonallisuus-teoriat
Sosiokognitiivisen suuntauksen taustaa
Esityksen transkriptio:

MEDIAPSYKOLOGIA MEDIAPS TUTKII MIHIN IHMISET KÄYTTÄVÄT MEDIAA JA MITÄ VAIKUTUKSIA MEDIALLA ON KESKEISET KYSYMYKSET: MILLÄ TAVOIN MEDIA VAIKUTTAA IHMISEN AJATTELUUN JA TULKINTOIHIN SEKÄ TUNTEISIIN JA ASENTEISIIN > YLEENSÄ KÄYTTÄYTYMISEEN ESIMERKKEJÄ MEDIASTA : LEHDET, PERINTEISET SÄHKÖISET VIESTIMET, INTERNET JA UUDET VUOROVAIKUTTEISET MEDIAYMPÄRISTÖT (>VIRTUAALITODELLISUUS) ESIMERKKEJÄ MEDIAN VAIKUTUKSISTA : MAINONTA, PROPAGANDA (>IDEOLOGINEN), UUTISOINNIN VAIKUTUKSET (ESIM. GLOBAALI VASTUU, VÄLILLISET TRAUMAT), ERITYISESTI IHMISEN IDENTITEETIN JA MEDIAN VÄLINEN SUHDE (>MINÄIHANTEET) MEDIATAIDOT JA NIIDEN MERKITYS: KÄYTTÖTAIDOT(>TEKNIIKKA), MEDIALUKUTAITO (VALIKOINTI) > AKTIIVINEN JA KRIITTINEN SUHTAUTUMINEN MEDIAAN VUOROVAIKUTTEINEN UUSMEDIA > ESIMERKIKSI OPPIMIS- JA KESKUSTELUYMPÄRISTÖT MEDIAN AIHEUTTAMAT ONGELMAT: ERILAISET RIIPPUVUUDET (>NETTI, PELI), PASSIIVISUUS, MEDIAVÄKIVALTA; MYÖS VIRTUAALISEN HAVAINTOMAAILMAN ONGELMA

YMPÄRISTÖPSYKOLOGIA YMPÄRISTÖPS TUTKII IHMISEN JA HÄNEN FYYSIS-SOSIAALISEN YMPÄRISTÖNSÄ (>ELINYMPÄRISTÖNSÄ) SUHDETTA KESKEISTÄ TUOTTAA SELLAISTA TIETOA, JOKA EDISTÄÄ IHMISLÄHEISEMPIEN YMPÄRISTÖJEN MUODOSTUMISTA FYYSINEN YMPÄRISTÖ: ESINEET, MATERIAALIT, RAKENTEET, RAKENNUKSET SEKÄ RAKENNETUT JA LUONNONYMPÄRISTÖT SOSIAALINEN YMPÄRISTÖ: IHMISET JA YHTEISÖT KESKEINEN KYSYMYS: MITEN IHMISEN KOKEMUKSET ERI PAIKOISTA MUODOSTUVAT (>ESIM. KAUPUNKI, ASUINALUE, OSTOSKESKUS, KOULU, VAPAA-AJAN YMPÄRISTÖ) YMPÄRISTÖN MUUTOKSEN JA IHMISEN TOIMINNAN MUUTOKSEN AIHEITA: ARKKITEHTUURI, SISUSTAMINEN, YKSITYISYYS JA YHTEISÖLLISUUS, VÄRIT, SYMBOLIT, YKSILÖN VASTUU YMPÄRISTÖSTÄÄN, SUHDE LUONTOON KYTKENTÖJÄ PSYKOLOGISIIN KYSYMYKSIIN, ESIM. KEHITYS- JA KOGNITIIVINEN PSYKOLOGIA; MIELENTERVEYS JA STRESSI