Neuvontaa ja vientiosaamista elintarvikealan pk-yrityksille www. evira

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Uusyrityskeskus • Vastuu perustamisneuvonnasta Lahden alueen kilpailukyky- ja elinkeinostrategian mukaisesti • Vuodessa asiakaskäyntejä yli.
STARTUP DESIGN - Muotoiluosaamista yritysneuvontaan Kaisa Sibelius
Tukea tarjolla verkkokurssien tuottamiseen ja toteuttamiseen KTOL:n Tammiseminaari Olli Ruohomäki Moodle-on-Demand -hanke Parkanon kansalaisopisto.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
DRAIVI Primus Yritysten ja oppilaitosten yhdistäjänä.
Kansalaisvaikuttamisen verkkokurssi
KALASTUSMATKAILUN KEHITTÄMINEN POHJANMAALLA KVARKEN FISHING.
Pupesoft myyntireskontra
Ammattikorkeakoulujen TKI-johtajaverkosto
Tietoyhteiskunnan kehittämisen tavoitteet ja edellytykset Turku
NY Pitch camp Paikka: Turun kauppakorkeakoulu, Rehtorinpellonkatu 3, LS01 korkeakoulu, Pohjakerros PARKKIPAIKKA Rehtorinpellonkatu Tukkk:n pääovi (1 krs)
Näyttökumppanuudella ammattilaisia työelämän tarpeisiin Pirkko Rasi ruokapalvelupäällikkö.
Tekijät ja tehtävät kohtaavat Toiminta mielekästä ja turvallista kaikille osapuolille Toiminta hyvin organisoitua ja johdettua Osallistuminen ja vaikuttaminen.
PK-YRITYSTEN HSE-PALVELU Yrityksen kehittämispalvelu, josta yritys saa apua  terveys- (Health),  turvallisuus- (Safety) ja  ympäristö (Environment)
Pk-yritysbarometri, kevät 2014 Alueraportti, Keski-Pohjanmaan Yrittäjät.
Vapaaehtoisen polulla
Yhteishankintakoulutuksesta apua rekrytointiin
Jyväskylässä Kuntaliitoksen toteutuessa yhteispalvelupisteitä oli Vaajakoskella, Palokassa, Taulumäellä, Kuokkalassa ja Korpilahdella. Säynätsalon aluetoimisto.
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
Salli osallisuus! Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry 75 -vuotta Juhlaseminaari Projektipäällikkö Anne Pyykkönen oSallisuushanke Salli.
MuotoCon tavoitteena on luoda palvelu, josta pk-yritys saa kootusti tietoa muotoilun käytön hyödyistä, löytää tekijät ja saa tietoa rahoitusmahdollisuuksista.
Positiivisen psykologian voima abivuonna
Hyrrä Sähköinen asiointi hanke-, yritys- ja rakennetuissa
Ammatillisen koulutuksen viennin edistäminen Opetusneuvos Tarja Riihimäki.
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Kari Blomberg Kone- ja metallituoteteollisuus toimitusjohtaja
VANHUSTEN ELÄMÄNHALLINNAN TUKEMINEN PALVELUOHJAUKSELLA
Tähän otsikko (Arial Narrow, koko 28 p) – Tähän tekstiä… (Fonttina Arial Narrow, koko 20 p) tähän tekstiä – tähän tekstiä Tekijä, pvm.
Lämpötilahallittavien elintarvikkeiden kuljetukset ja ATP-sopimuksen soveltaminen Lappeenrannan teknillinen yliopisto Ylitarkastaja Mikko Maunu.
ISO GPS-toleranssit 6 Yleistoleranssit
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
TEKNOPLUS-TOIMINTAMALLI. 1) PK-yritysten kehittämiseen tarkoitettu koulutusmalli.
Informaatioteknologian tiedekunta Jyväskylän yliopiston laadunvarmistus IT-tiedekunnan.
Välipalaute Moduuli 3 Mitä tästä voimme oppia? Mitä parantaa?
Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys –hanke ja yhteiskunnallinen yrittäjyys Yhteiskunnallisen yritystoiminnan tutkimusverkoston vuosikokous Simo Tuppurainen.
KÄYTTÄJÄKOKEMUKSEN HYÖDYNTÄMINEN NEUVONTAPALVELUIDEN UUDISTAMISESSA Asiakaslähtöinen kunta, Heli Rantanen,
Infoa uusille opiskelijoille, syksy 2014 Opinto- ja opetuspalvelut Ura- ja ohjauspalvelut.
KAIKUn laajennus. Mitä lisää? Hankkeessa lisätään työmarkkinoiden käytettävissä olevien turvapaikanhakijoiden valmiuksia osallistua suomalaiseen työelämään.
Rakennettujen jokien hoitotoimenpiteet: tutkimustulosten käytäntöön vienti ??? Vaelluskalafoorumi, Helsinki Panu Orell Riista- ja kalatalouden.
Tussitaikurit video ja kuva KESKEN. TERVETULOA OPPILAITOSTEN VEROPÄIVÄÄN 2014 Verohallinto TERVETULOA OPPILAITOSTEN VEROPÄIVÄÄN.
Pirjo Rauhala, Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? 1 Miten verkostot voisivat toimia yliopistoissa? Alustus Suomen virtuaaliyliopiston.
Opiskelijasta yrittäjäksi HENRI LOHILAHTI.
Maataloustuotteiden jatkojalostus Marjatta Rahkio, LTK.
PEDAGOGINEN ILTAPÄIVÄ
Elintarviketurvallisuusvirasto Evira Pirjo Korpela
Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0
Lähis-opas julkisille keittiöille
Avoimen hallinnon toimintaohjelma Avoimuuden edistämisen käytäntöjä Imatran kaupungilla
Hankinnoilla työllistämisen malli
Smart Tampere Tero Blomqvist © SRV/Studio Libeskind.
Valmentajakoulutuksen suunnittelu
Opiskelutaidot ja aineenopettajan ohjaus
Tilinpäätösten toimittaminen rakenteellisessa muodossa
Järjestöjen ja yritysten yhteistyöfoorumi -selvityshankkeen tuloksia Kari Kurkela, Ari Inkinen.
Muutosseminaari Kimmo Kena, palvelumuotoilija, Kitchen
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Maaseutuohjelman yritys- ja hanke-rahoitus Iltakoulu 7. 11
Tuotteen nimi.
Suomi.fi-yrityssivusto
Lapsen oikeuksiin ja tietoon perustuva toimintakulttuuri
Pk-vientihanke pähkinänkuoressa
Saatteeksi PP-pohjan käyttäjälle
YKSOTE-kuormitus 2017–18 -hankkeen koordinaattori
Leena Pietilä ja Juha Rantamäki
ERÄTAUKO-KOULUTUKSEN SUUNNITTELUPOHJA
Mielenterveyden ensiapu®1 -koulutus
MENESTY YRITTÄJÄNÄ KANSAINVÄLISESSÄ REKRYTOINNISSA
Kehittäjätyöntekijä Ellinoora Mantere, Rovaniemen kaupunki
Tunnetko jo talous- ja velkaneuvonnan palvelut?
Esityksen transkriptio:

Neuvontaa ja vientiosaamista elintarvikealan pk-yrityksille www. evira Neuvontaa ja vientiosaamista elintarvikealan pk-yrityksille www.evira.fi/pk

Mitä kaikkea pitää selvittää? Mistä aloittaa? Mitä kaikkea pitää selvittää? Kuka auttaa, keneltä saan vastauksia? Miten edetä? Vaatimuksia on paljon ja niitä ei ymmärrä. Tietoa ei löydä ja olennaisimmat asiat hukkuvat. Ei ole aikaa selvittää, pieni yritys ei tiedä mahdollisuuksistaan. Viranomaiset kaukana pienestä yrittäjästä, ei puhuta samaa kieltä.

Uudistamme neuvontaa Uusia tapoja viranomaisille neuvoa pk-yrityksiä elintarvikealan toiminnan vaatimuksista ja edellytyksistä Tavoitteena vahva yhteistyö ja vuoropuhelu Pilotteina: ravintolat, lihaleikkaamot, jauhelihaa tai raakalihavalmisteita valmistavat laitokset, alkutuotannon yhteydessä tapahtuva myynti ja tarjoilu sekä pienimuotoinen kasvikunnan tuotteiden jalostus Kohteena myös maahanmuuttajataustaiset ja etniset ryhmät Yrittäjille ja yrityksen perustamista suunnitteleville sekä viranomaisille: Selkeää neuvontamateriaalia helposti saataville ja kenen tahansa käytettäväksi Esimerkkejä onnistuneista ja joustavista ratkaisuista Neuvontatilaisuuksia, työpajoja ja koulutuksia

Edistämme vientiosaamista Tarjolla apua, tukea ja neuvoja viennin viranomaisvaatimuksissa kaikissa viennin vaiheissa Yritykset ja viranomaiset saavat neuvontaa ja tarvittaessa käytännön ohjausta verkkomateriaalia ja tietopaketteja viennistä tietoa mahdollisista vientimaista vientikoulutuksia Kohderyhmä: pienet ja keskisuuret kotimaiset elintarvikealan yritykset, jotka vievät tai haluavat viedä tuotteitaan erityisesti EU:n ulkopuolisiin maihin Haluamme onnistua. Se vaatii tiivistä yhteistyötä paitsi yritysten, myös muiden viranomaisten, vientihankkeiden sekä neuvonta- ja etu- järjestöjen kanssa.

Jos onnistumme Elintarvikealan pk-yrittäjät saavat tarvitsemansa tiedon aiempaa helpommin ja nopeammin kasvattavat omaa osaamistaan, jolloin myös hallinnollisen taakan kokemus vähenee kiinnostuvat viennistä ja saavat realistista tietoa vientimahdollisuuksista. Sen lisäksi yritysten ja viranomaisten välillä on uudenlaista vuorovaikutusta eri neuvonta- ja vientitahot tekevät yhteistyötä, joka hyödyttää kaikkia osapuolia.

Onnistuminen vaatii yhteistyötä Onnistuminen on kaikkien etu Tule mukaan: kerro näkemyksesi, osallistu, anna palautetta Käytä mahdollisuutesi kysyä ja vaikuttaa! Tutustu hankkeeseen: www.evira.fi/pk www.evira.fi/pkneuvonta www.evira.fi/pkvienti Lisätietoja, ilmoittautumiset sähköpostilistalle, yhteydenotot ja kysymykset pk-neuvonta@evira.fi pk-vienti@evira.fi

Hankkeen taustaa Pohjautuu strategisen hallitusohjelman kärkihankkeisiin Rahoittajana maa- ja metsätalousministeriö Käynnistyi toukokuussa 2016 ja päättyy vuoden 2018 lopussa Vastuuhenkilöt Elintarviketurvallisuusvirasto Evirassa: Neuvonta: Tiina Läikkö-Roto, Pirjo Korpela, Marjo Ruusunen, Kirsi-Helena Kanninen Vientiosaamisen edistäminen: Sanna Kiuru, Saara Pietilä, Kyösti Siponen